Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

178 gasten online

Eerste selectie traint vanochtend op TCN en reist dan door naar Zuid-Korea

Hans Nijland en Robbert Klaver (algemeen resp. commercieel directeur) zijn al in Zuid-Korea en poseren bij een paar vlaggen waarop de Peace Cup wordt aangekondigd; de Zuid-Koreaanse automobilisten en andere passanten kunnen dus alvast kennismaken met het logo van FC Groningen (foto: Wim Entzinger, lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen). De 22 spelers die eveneens zijn uitverkoren om naar de Aziatische republiek af te reizen werken vanochtend een laatste training af. Het gebeuren vindt plaats op het TCN trainingsveld; verderop staat iets meer over de training van vanochtend.

 

Het vliegtuig met de spelers en trainersstaf gaat om 17:45 uur de lucht in (vlucht KLM865); de vlucht naar Seoul zal ruim tien uur duren; er wordt een afstand overbrugd van 8.562 km (bron: flight24.com); de vlucht is hier te volgen.

 

Liesblessure Emil Johansson lijkt mee te vallen

Emil Johansson ontbreekt op het trainingsveld vanwege zijn liesblessure die hij op de spreekwoordelijke vrijdag de 13e heeft opgelopen, maar het Dagblad van het Noorden schrijft vanochtend dat de blessure lijkt mee te vallen en dat de Zweed er vermoedelijk maar 1-2 weken mee zoet is. Zeer goed nieuws; Johansson stak vanaf de eerste training in deze voorbereiding in een puike vorm en oogde zeer fit en gedreven, en was in een fanatieke concurrentiestrijd met Lorenzo Burnet verwikkeld.

 

 

RTV Noord, Hans Nijland, Virgil van Dijk, Tim Sparv en Género Zeefuik hebben vandaag op Twitter een aantal foto's de ether ingeslingerd: 

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd

Aanwezig op het TCN trainingsveld waren vanochtend de 21 spelers van de A-selectie die mee mogen naar Zuid-Korea, aangevuld met Nick Bakker uit de B-kern, die Emil Johansson vervangt. Van de A-selectie blijven Emil Johansson, Matías Jones en Henk Bos achter in Groningen. O.a. Henk Bos zal vanmiddag met de B-kern op TCN trainen. Hij zou in Korea vermoedelijk maar weinig speeltijd hebben gekregen (het contigent aanvallers is groot), maar het is voor hem wel sneu dat hij als enige fitte A-selectiespeler moet achterblijven. Wij nemen aan dat hij komende vrijdag zal meedoen in de vriendschappelijke wedstrijd die Jong FC Groningen in Duitsland tegen BV Cloppenburg speelt.

 

 

Er werd vanmorgen met name fysiek getraind onder leiding van Jan Arend Vredeveld. Onze aandacht was aanvankelijk gespitst op de speler met rugnummer 23 (een rugnummer dat nog vacant is), maar bij nader inzien bleek het niet om een potentiële nieuwe aanwinst te gaan maar om een al vastgelegde kanjer, te weten Stefano Magnasco. Waar Stefano zo snel een shirt met nummer 23 vandaan heeft is niet helemaal duidelijk.

 

Afgesloten werd met een partijvorm waaraan de nieuwe aanwinsten en de spelers die later van vakantie zijn teruggekeerd niet meededen. Al met al geen training om hele verhandelingen aan te wijden. Dat komt na terugkomst van de spelers uit Zuid-Korea wel weer!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.