Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Maaskant probeert varianten zonder Kostic uit en wil graag nieuwe linksbuiten

In de papieren editie van Voetbal International komt een kritische Robert Maaskant aan het woord. Over Filip Kostic zegt hij nog niet tevreden te zijn: "Het is geen geheim dat hij nog niet brengt wat ik ervan had verwacht. Aan mij is hij verkocht als beter dan Dusan Tadic. Dat kan natuurlijk nog komen, maar op dit moment zie ik het niet. Natuurlijk heeft het met leeftijd, de taalbarrière en gewenning te maken, maar ik ben niet tevreden over wat hij brengt."

 

Het is ook nog geen uitgemaakte zaak dat er nog een linker centrale verdediger komt. Maaskant is tevreden over het functioneren van het koppel Virgil van Dijk - Tim Sparv en zou graag nog een linker aanvaller in de selectie begroeten: "Ik heb een wens voor beide posities, maar als ik moet kiezen ga ik voor een aanvaller", aldus de trainer van FC Groningen, die noch tegen zijn spelers, noch tegenover de pers een blad voor de mond neemt.

 

Op de training van vanochtend was duidelijk dat Filip Kostic morgenavond in de oefenwedstrijd tegen Osasuna vermoedelijk op de bank moet beginnen. Er werd in drie verschillende opstellingen getraind, maar de Serviër kwam in geen van deze drie varianten voor.

 

Het is ook een reële mogelijkheid dat Femi tegen de Spaanse ploeg wél in de basis begint en naast Kees Kwakman geposteerd zal worden - in alle drie basisopstellingen stonden Kwakman en Femi naast elkaar.

 

Michael de Leeuw en Paco van Moorsel spelen morgen vermoedelijk niet vanaf het begin.

 

Onderaan het trainingsverslag staat een fotoreportage van Patrick!

Wouter was vanmorgen in Haren present en heeft het volgende verslag over de training gefabriceerd: 

 

Om even vóór 10 uur begonnen de mannen hedenmorgen aan de training. Onder prachtige weersomstandigheden werkten ze de training af in twee groepen. Op een bijveld trainden de mannen die gisteravond in Hardenberg met Jong FC Groningen hebben gespeeld tegen HHC, aangevuld met de toen nog zieke Robby Holder maar zonder Emil Johansson , Paolo Francisco en Yoëll van Nieff. Dit drietal deed mee met de training op het hoofdveld.

 

De training van het team van gisteravond vond plaats onder leiding van Jan Arend Vredeveld en Dick Lukkien.

Onze aandacht ging uit naar de training op het hoofdveld waar de eerste selectie een leuke training afwerkte. De enige speler die daar ontbrak was Lorenzo Burnet die een liesblessure heeft en binnen trainde.

 

Zoals gewoonlijk begon de groep met warm up oefeningen en daarna werd er in drie groepen een rondo gespeeld, waarbij Robert Maaskant soms met één groep meedeed en het tempo goed kon bijhouden. Daar valt niet zo veel over te zeggen want dat is
vaak hetzelfde, alleen het plezier spatte weer van de spelers af en er werd flink gelachen maar ook zeer fanatiek gespeeld. Dat liet Tim Sparv goed merken want hij werd een keer zó boos dat hij weer in het midden moest dat hij een pion wel 20 meter weg trapte. Het hielp Tim niets want hij moest toch in het midden maar het toont wel de fanatieke instelling van de Fin.

Daarna werden de mannen in twee groepen verdeeld en werd er een groot partijspel gespeeld van 11 tegen 11. Hieruit valt vaak wel de basis voor de eerstkomende wedstrijd te zien en daar waren wij uiteraard nieuwsgierig naar.


De verdeling was als volgt.

Groep 1:

 

Zeefuik

Texeira - Bacuna - Schet

Kwakman - Femi

Johansson - Sparv - Van Dijk - Magnasco
Luciano


Groep 2:

 

De Leeuw

Kostic - Van Moorsel - Suk

Hiariej - Kieftenbeld

Van Nieff - Kappelhof - Ivens - Francisco
Bizot


Ons werd wel duidelijk dat de spelers van groep 1 morgen vermoedelijk als basisteam gaan starten tegen het Spaanse Osasuna (mogelijk de situatie na de eerste resp. tweede wissel). Er werd 3x20 minuten gespeeld en in de pauzes werd er twee maal gewisseld. De eerste wissel was Tom Hiariej voor David Texeira (Hiariej ging toen op de plaats van Texeira aan de linkerzijkant spelen) en na de tweede pauze ging Maikel Kieftenbeld in de basis spelen voor Tom Hairiej. Leandro Bacuna schoof toen door naar de linkerkant en Kieftenbeld ging 'op tien' spelen.

 

Wel opvallend is dat Femi een echte kans van Maaskant krijgt en gezien zijn spel vandaag op de training zeer terecht want hij speelt op dit moment erg goed met Kees Kwakman naast zich. Wie weet krijgt Maaskant Femi wel aan het voetballen en kunnen we nog van hem genieten dit seizoen.

Er werd best wel scherp gespeeld en er was niet veel verschil in wie nu de betere was, maar veel op doel schieten kwam er niet van wat Maaskant ook liet blijken door te roepen "nul schoten op goal daar kom ik niet voor". Maaskant legde het spel veelvuldig stil om aanwijzingen te geven en ook steeds te vragen om veel diepte in het spel aan te brengen. Daar werd best wel naar geluisterd en op een geven moment ging Kwakman er op rechts goed door en gaf een prima voorzet met zijn rechterbeen. Marco Bizot ging compleet onder de bal door en Texeira scoorde daardoor. Wat Maaskant toen naar Bizot riep, dat is hier niet te melden maar het is een woord wat gelovige mensen niet graag horen en het begint met een 'g'.

Bacuna scoorde ook nog een goal en Texeira maakt een geweldige kopgoal (voor het niet-basis team na zijn wissel) na een prima voorzet vanaf de rechterkant. We konden alleen niet goed zien wie de voorzet gaf. Ook Zeefuik scoorde nog een keer voor het basisteam na een hele rare kluts waarbij hij de bal tegen de keeper op schoot waarna de bal terugkaatste tegen zijn lichaam aan en de goal inrolde. Ook had Zeefuik een niet te missen kans gemist, net als Michael de Leeuw die zoals het nu lijkt eerst buiten de boot valt, maar het seizoen is lang dus we hebben hem vast hard nodig.

Na deze partij was het voorbij en ging Maaskant nog een tijd met zijn zoon (die aanwezig was op de training) voetballen; veel spelers bleven nog op het veld om wat op doel af te werken. Daarbij viel het weer op wat voor geweldige pegel Virgil van Dijk in de benen had, want hij joeg de bal een paar keer superhard in het doel.

Morgenavond spelen de mannen in Rolde een zeer interessante oefenpot tegen het Spaanse Osasuna en dan zondag nog in Roden tegen SC Veendam, en dan moeten de spelers klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd in het Tukkerland.

 

Fotoreportage van de woensdagtraining van Patrick:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/71 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.