Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

463 gasten online

FC Groningen vermoedelijk met ongewijzigd elftal tegen SC Veendam

Tijdens de afsluitende training in de aanloop naar het tiende en laatste oefenduel konden we voorzichtig de conclusie trekken dat er voor het eerst in deze oefencampagne vermoedelijk niet gesleuteld gaat worden aan de basisopstelling. Afgaande op de hesjesverdeling zal Luciano het doel verdedigen, zal het centrum van de verdediging worden gevormd door Virgil van Dijk en Tim Sparv, mag Femi proberen op het middenveld een vervolg aan zijn uitstekende optreden tegen C.A. Osasuna te geven en kunnen we opnieuw zowel David Texeira als Género Zeefuik aan het werk zien.

 

Patrick Stinissen was vanmorgen aanwezig tijdens de training, die bij afwezigheid van Robert Maaskant (de hoofdcoach van FC Groningen zit morgen tegen Veendam wel gewoon op de bank) werd geleid door Erwin van de Looi. Filip Kostic ontbrak vanochtend overigens op het appèl: de Serviër is ziek. Patrick heeft niet alleen de foto's voor zijn rekening genomen maar ook de tekstuele info's aangeleverd over het gebeuren van vanmorgen -  de laatste training die in Haren werd afgewerkt, vanaf maandag wordt er weer op TCN getraind. Patrick, hartstikke bedankt!

Lorenzo Burnet trainde eerst binnen en meldde zich later buiten; hij is echter nog niet dusdanig hersteld van zijn liesblessure dat hij alweer kan meedoen aan de groepstraining. Wij denken dat het eerste competitieduel tegen FC Twente, dat op 12 augustus a.s. gespeeld zal worden, voor hem te vroeg komt.

 

De training zelf begon met het conditionele aspect: er moesten een stuk of vijf rondjes gelopen worden. Vervolgens werden er wat kleine oefeningen aan de zijlijn gedaan om 'de boudel' wat los te krijgen.

 

Ruud Hesp nam toen de vier 4 keepers onder zijn hoede (Luciano, Bizot, Van der Lei en Potveer). In vier groepjes werden toen wat inspeeloefeningen gedaan.
 

Het volgende programmaonderdeel: rondo's. Na een korte drinkpauze werden vervolgens drie groepen gemaakt: groen, geel en oranje. Onze aandacht ging met name hiernaar uit, want dit was een goede indicatie voor de strijdwijze van morgen in de derby tegen Veendam. De oranje ploeg lijkt de basis voor de oefenpot van morgen te zijn. Er werden partijtjes gespeeld van ca. 10 minuten; alle teams speelden tegen elkaar. Het team dat niet speelde deed op een klein bijveldje wat rek- en strekoefeningen.

 

De indeling van de groepen was als volgt:

 

Oranje:

Luciano; Johansson, Sparv, Van Dijk, Magnasco; Kwakman, Bacuna, Femi; Texeira, Zeefuik, Schet


Geel:

Bizot; Keurntjes, Van Nieff, Ivens, Kappelhof; Kieftenbeld, De Leeuw, Hiariej; Bos, Suk, Van Moorsel

(Van Moorsel leek hierbij wat hangend op rechts te spelen)

 

Groen:

(Dit team was niet helemaal compleet voor een 11-tal, vanwege de aanwezigheid van twee keepers en werd daardoor een paar keer met één speler aangevuld door het team dat even niet hoefde te spelen)

Van der Lei, Potveer, Batbay, Bakker, Francisco, Renken, Ben Moussa, Letschert, Jones, Cristovao, Holder

Groen werd af en toe bijgevuld met een speler van Oranje of Geel. Zo deed Leandro Bacuna in de eerste partij van Groen een keer bij Groen mee en Michael de Leeuw deed in de tweede partij van Groen mee. De keepers van Groen wisselden elkaar in de partijtjes af.

 

Het vermelden waard was een doelpunt van David Texeira in de partij van Oranje tegen Geel die Oranje hierdoor met 1-0 won. De Uruguayaan speelde redelijk goed en gedreven, dat viel de aanwezige toeschouwers zeker op.

 

Na de partijen mochten twee groepjes elk één doel van de zijlijn achter de reclameborden verplaatsen naar hun originele plek en vervolgens zat het 'officiële gedeelte' van de training erop. Ruud Hesp verzocht ons van het 'officieuze deel' van de training geen foto's te maken. Het betrof een ludiek spelletje waarbij 6 à 7 spelers gebukt in de goal gingen staan; de rest ging op deze 'slachtoffers' schieten - gedurende slechts 10 seconden, maar wel genadeloos hard. Dit werd vervolgens nog een keer herhaald met dezelfde spelers. Na dit spelletje ging iedereen levend en op het eerste oog zelfs ongedeerd van het veld richting de kleedkamer.
 

Fotoreportage vcan de training van zaterdag 4 augustus 2012 van Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/62 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.