Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

326 gasten online

Training zaterdag 11 augustus 2012: Samenwerken en strijden voor elke meter

De afsluitende training voor de kraker van morgen tegen FC Twente vond plaats in een ontspannen sfeer. Ondanks dat er hard werd gewerkt was er ook alle ruimte voor een grapje. Bij aankomst van de selectie op het TCN trainingsveld bleken de (licht) geblesseerden Van Moorsel, Burnet en de morgen geschorste Kappelhof niet aanwezig te zijn. Zij trainden binnen en voor Kappelhof geldt dat hij morgen al zal afreizen naar het trainingskamp van Jong Oranje waar zich later ook Zeefuik, Bacuna en Van Dijk zullen melden. Alle andere spelers waren wel aanwezig en werkten ook vandaag een pittige training af.

 

Inmiddels hebben we ook fotoreportages van Patrick (bovenaan) en Eric (onderaan) toegevoegd!

 

 

Onderaan het trainingsverslag valt in voorbeschouwende zin nog iets te lezen over de wedstrijd FC Twente - FC Groningen!

Fotoreportage van de training van zaterdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/38 
start stop bwd fwd

 

De training begon, zoals gebruikelijk, met een uitgebreide warming-up waarna de groep werd opgesplitst. De spelers die morgen de basis zullen vormen werden hierbij aangevuld met Bizot, Ivens, Keurntjes, Kieftenbeld, Hiariej, Kostic en Suk. Bij elkaar dus 18 spelers die morgen ongetwijfeld de wedstrijdselectie zullen vormen. Deze groep werd door Maaskant en Van de Looi onder handen genomen terwijl de rest van de spelersgroep onder leiding van Lukkien en Groninger trainde.

 

Robert Maaskant trakteerde de spelers eerst op een spelletje waarbij hij een hesje en een pion in zijn handen hield. Afhankelijk van het attribuut dat de grond raakte moesten de spelers of vooruit of achteruit sprinten wat tot de nodige hilariteit zorgde als een speler per ongeluk de verkeerde kant op liep of verdwaasd om zich heen kijkend bleef staan. De training werd vervolgd met verschillende oefeningen waarbij afgewerkt moest worden op het doel waar om de beurt Luciano en Bizot probeerden de ballen te keren. Mitchell Schet toonde zich hierbij de meest trefzekere schutter maar het mooiste doelpunt kwam op naam van Jonas Ivens die met een geweldige streep van grote afstand wist te scoren.

 

Het officiële gedeelte van de training werd afgesloten met een praatje van Robert Maaskant die erop hamerde dat goede onderlinge communicatie en het strijden voor elke meter morgen succes moeten brengen in Enschede. De groep lijkt er helemaal klaar voor en we zijn benieuwd hoe de spelers die van Maaskant het vertrouwen krijgen zullen presteren.

 

Voor de volledigheid nog een keer de 11 namen die morgen om 14.30 uur aan de aftrap zullen staan:

 

Texeira - Zeefuik - Schet

Kwakman - Bacuna - Femi

Johansson - Sparv - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Wetenswaardigheden rond FC Twente - FC Groningen

We kunnen er niet omheen: de uitwedstrijd in Enschede behoort statistisch gezien tot de meest belabberde tripjes van de Trots van het Noorden. Met dank aan FCG Stats: in 34 officiële ontmoetingen werd zegge en schrijve vijf maal gewonnen, voor het laatst op 7 november 2004, bijna acht jaar geleden alweer. Mile Krstev en Erik Nevland zorgden voor een euforische stemming bij iedereen die Grunn een warm hart toedraagt. De volledige opstelling van deze legendarische pot zetten we hier volgaarne even neer:

 

Bas Roorda, Kurt Elshot, Paul Matthijs, Arnold Kruiswijk, Mathias Florén, Mile Krstev, Danny Buijs, Sander van Gessel, Hugo Alves Velame, Erik Nevland (Mark-Jan Fledderus), Glen Salmon (Martin Drent)

 

Twee van bovengenoemde helden waren vandaag op het  TCN trainingsveld aanwezig, en wel Bas Roorda en Hugo. Zij hebben hun voetbalschoenen inmiddels aan de wilgen gehangen maar hebben andere functies bij FC Groningen. Zo zijn zij betrokken bij het welkom heten van nieuwe spelers....

 

Een andere speler die in 2004 over de velden sleurde viert vandaag zijn 36e verjaardag. Hij is nog altijd actief, en wel in zijn geboorteland Zweden. Natuurlijk hebben we het over Mathias Florén. Hij is momenteel de aanvoerder van IFK Norrköping, de club waarvoor hij in een grijs verleden ook al vijf seizoenen speelde en maar liefst in 120 officiële wedstrijden het blauw-witte shirt van deze op het hoogste Zweedse niveau actief zijnde club droeg. In tegenstelling tot de voor veel mannen deprimerende gewaarwording is de haaraanwas van 'Florre' omgekeerd evenredig met het verstrijken der jaren, getuige twee foto's:

 

 

Mathias Florén, een zeer sympathieke vent, speelde tussen 2001 en 2006 overigens 170 officiële wedstrijden voor de FC; hij scoorde hierin twee maal.

 

Steve McLaren, de trainer van de tegenstander van komende zondag, zegt in de aanloop naar het beladen duel op de clubsite van de Tukkers het volgende over de pot:

 

"We kunnen zondag met nagenoeg een fitte groep spelers aan de competitie beginnen. Mihaylov was er donderdag tegen Boleslav niet bij, maar hij zal morgen weer trainen en dan nemen we een beslissing richting zondag.

 

We kijken uit naar deze wedstrijd. Het is immers de start van het seizoen. FC Groningen heeft met Robert Maaskant een nieuwe trainer. Ik vind Maaskant een goede trainer. Hij laat zijn teams altijd voetballen en hij boekte met NAC prima resultaten en is kampioen geworden in Polen. Knappe prestaties."

 

FC Twente speelt al een aantal weken Europese voorrondes en heeft dus al wat langer met echte wedstrijdspanning te maken dan FC Groningen. Afgelopen donderdag speelde het in Tsjechië tegen Mlada Boleslav en deed dat in de volgense samenstelling:

 

Fernandes; Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder (77' Wisgerhof); Brama, Fer, Janssen; Tadic (60' Gutierrez), Bulykin (64' Verhoek) en Chadli

 

De opstelling van de heenwedstrijd was dezelfde, op de keeper na: in Enschede stond Mihaylov nog in het doel, maar de Bulgaar haakte na deze wedstrijd af met rugklachten. Sander Boschker heeft een kuitblessure en daarom moest in Tsjechië worden teruggevallen op Daniel Fernandes. We zullen zien wie er morgen het doel van FC twente verdedigt. het duel is overigens nog niet eens uitverkocht - de wedstrijd heeft wel eens meer geleefd in Enschede!

 

Wellicht dat de reden voor de verminderde belangstelling toch in angst bij de Tukkers is gelegen. Robert Maaskant stuurt morgen een tot de tanden bewapende ploeg het veld in die tot op de bodem zal gaan om een resultaat uit Enschede mee te slepen. De heren Magnasco en Johansson zullen wel raad weten met elke tegenstander die langs denkt te kunnen denderen, of die nou toevallig Chadli of Tadic heet. En de verwende supporters in Enschede zitten natuurlijk niet op een bovengemiddelde dadendrang bij de opponent te wachten.

 

VISIE ROBERT MAASKANT: ZIE ONS ARTIKEL VAN VRIJDAG 10 AUGUSTUS 2012

 

Het uitvak zal met naar verwachting 300 à 400 groen-witte helden bevolkt zijn. Wij wensen iedereen een fantastische middag toe!

 

 

Voorbeschouwing van FC Groningen TV:

 

 

Voorbeschouwing van OOG Radio en TV:

 

 

Fotoreportage van de training van zaterdagochtend van Eric Smit

 

DSC_0006
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0020
DSC_0023
DSC_0032
DSC_0034
DSC_0038
DSC_0039
DSC_0043
DSC_0049
DSC_0059
DSC_0063
DSC_0066
DSC_0068
DSC_0070
DSC_0073
DSC_0075
DSC_0078
DSC_0082
DSC_0084
DSC_0086
DSC_0088
DSC_0091
DSC_0093
DSC_0095
DSC_0097
DSC_0103
DSC_0107
DSC_0110
DSC_0114
DSC_0115
DSC_0117
DSC_0122
01/35 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.