Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

390 gasten online

Maaskant lijkt Sparv centraal achterin te vervangen door Kappelhof; Burnet mogelijk linksback

Net als gisterochtend op de training werd er ook vanochtend in de afsluitende partij van 11 tegen 11 gespeeld met het centrale verdedigersduo Virgil van Dijk - Johan Kappelhof. En net als gisterochtend schoof Tim Sparv een linie door naar voren. Robert Maaskant moest overigens improviseren in zijn beoogde basisopstelling. Of de absentie van Emil Johansson, die met lichte pijntjes is binnengebleven, de reden is van het opstellen van Lorenzo Burnet als linksback is echter maar zeer de vraag.

 

Ook gisterochtend werd Burnet als linker verdediger opgesteld; Emil Johansson was toen wel aanwezig en moest het toen doen met een optreden bij de niet-basisploeg. Leandro Bacuna moest de training vandaag laten schieten nadat zijn enkel gisteren onzacht in aanraking was gekomen met de noppen van de schoen van Matías Jones. Hierdoor werd Kees Kwakman, wellicht tot zijn eigen verrassing, als linksbuiten opgesteld.

 

Naast Tim Sparv op het middenveld speelden Tom Hiariej en, 'op tien', de weer volledig fit ogende Michael de Leeuw. Tom Hiariej verving Maikel Kieftenbeld die met onbekend, maar niet ernstig ogend letsel naar de kant moest. Femi trainde vanochtend wel mee, maar noodgedwongen nog apart. Wij rekenen er niet op dat hij zondag tegen PSV kan spelen. Hyun Jun Suk moest de training vanwege een dikke knie net als gisteren laten schieten. De verwachting is dat Bacuna, Johansson en Suk morgen alledrie weer present zijn op de training.

 

Filip Kostic maakte op ons een goede, gretige indruk. Hij scoorde een mooi doelpunt en ging voor elke bal.

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Door genoemde absenties en tactische aanpassingen stuurde Robert Maaskant de volgende twee ploegen het veld in:

 

'Basis':

 

Kwakman - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Hiariej

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

'Niet-basis':

 

Kostic - Texeira - Jones

Keurntjes - Van Moorsel - Bos

Van Nieff - Bakker - Ivens - Francisco

Bizot

 

Beide ploegen worden bijgepraat

 

Robert Maaskant legde de partij herhaaldelijk stil omdat hij niet tevreden was over het gebodene. Er werd in zijn ogen niet zuiver genoeg aangespeeld en de spelers stelden zich ook niet altijd goed op, aldus de kritische trainer.

 

Wel tevreden zal de hoofdcoach zijn geweest over de individuele actie van Mitchell Schet, die langs de linkerkant snelde, naar binnen trok en op de achterlijn staand afspeelde op Género Zeefuik, die de bal simpel langs Bizot kon tikken. Een heerlijk doelpunt.

 

Fragment uit het partijspel

 

Aan de andere kant was het Filip Kostic die zich met een paar snelle bewegingen vrijspeelde en met links de gelijkmaker kon binnenschieten. Het was echter Michael de Leeuw die met een lekkere goal de winnende 2-1 liet aantekenen. Vooral het feit dat hij tegen PSV vermoedelijk weer kan spelen zal een slok op een borrel schelen.

 

Vóór de grote partij was de grote groep opgedeeld in drie groepen van negen spelers; er speelden steeds twee ploegen tegen elkaar. Keepers waren hierbij niet nodig, omdat er op snelheid van samenspelen werd getraind. De partij die hierbij niet was betrokken trainde verderop op het trainingsveld op afwerken.

 

Wij krijgen steeds meer ontzag voor de kwaliteit van de stembanden van Robert Maaskant, want de man coacht op luide wijze, en dat elke training weer. Maaskant is echt iemand van duidelijkheid - hij zegt waar het op staat. Goed is goed en slecht is slecht. Wat dat betreft lijkt hij wat minder beschermend dan Pieter Huistra, die altijd wel weer aanknopingspunten vond. Maaskant zegt wat hij denkt, en dat is voor sommige spelers vermoedelijk een nieuwe ervaring. Ze kunnen er maar het beste aan wennen.

 

Vanmiddag wordt er in Plaza Sportiva getraind; foto's van deze krachthonksessie zullen we jullie besparen. Morgenochtend zijn we weer op TCN present. We zijn benieuwd of er dan meer duidelijkheid komt over de bezetting van de ploeg die het PSV lastig moet gaan maken!

 

Veel jeugd vanmiddag op TCN, met name

van de Voetbalacademie Noord

 

... met vooral oog voor de uitgedeelde chips

 

Na afloop van de training: donkere wolken boven het gebouw van DUO

 

Fotoreportage van de training van vanochtend van Eric Smit

 

DSC_5046
DSC_5060
DSC_5064
DSC_5068
DSC_5086
DSC_5096
DSC_5101
DSC_5107
DSC_5110
DSC_5122
DSC_5124
DSC_5137
DSC_5141
DSC_5146
DSC_5151
DSC_5159
DSC_5165
DSC_5170
DSC_5173
DSC_5182
DSC_5183
DSC_5188
DSC_5190
DSC_5195
DSC_5199
DSC_5201
DSC_5202
DSC_5209
DSC_5212
01/29 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.