Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Mitchell Schet en Paco van Moorsel niet geheel fit; Filip Kostic vanavond in actie

Volgens het op de clubsite van FC Groningen vermelde trainingsschema zou er vanochtend op het TCN trainingsveld een training worden worden afgewerkt. Deze informatie was op zich wel juist, maar simultaan werd er ook in Haren getraind. Op TCN waren slechts negen spelers present, en wel de basis die afgelopen vrijdagavond een zo belangrijke overwinning in Den Haag boekte, minus de heren Sparv en Schet. Tim Sparv is met het Finse elftal op pad en Mitchell Schet viel tegen ADO geblesseerd uit en is nog niet weer volledig hersteld.

 

Hij heeft echter nog bijna twee weken tijd om te recupereren, want de volgende competitiewedstrijd wordt pas om zondag 16 september a.s. gespeeld. Dit geldt ook voor Paco van Moorsel, die net als Schet op geen van beide trainingslocaties present was. Hij kampt nog altijd met de naweëen van de wedstrijd van Jong FC Groningen van vorige week maandag. Andraz Kirm, kersverse aanwinst, heeft zich bij het Sloveense elftal gemeld en ontbreekt de komende tijd derhalve bij de selectie van Robert Maaskant.

 

Filip Kostic komt vanavond met Jong FC Groningen in actie, samen met nog zeven A-selectiespelers.

In Haren waren bij de training van Jong FC Groningen meer A-selectiespelers present dan op TCN, elf om precies te zijn. Gevoegd bij de voltallige, 11-koppige selectie van Jong FC Groningen resulteerde dit in een totale opkomst van 22 spelers. Zij speelden in een grote partij tegen elkaar, en wel als volgt: 

 

Groep Dick Lukkien (de vermoedelijke basis van Jong FC Groningen dat vanavond tegen Jong De Graafschap speelt):

 

Kostic - Texeira - Bos

Letschert - Kieftenbeld - Hiariej

Johansson - Bakker - Ivens - Batbay

Bizot

 

Zoals vorige week al was aangekondigd zal Filip Kostic vanavond bij Jong FC Groningen van de partij zijn. Wij zijn hier blij mee en hopen dat hij, na een moeizame gewenningsperiode in Nederland, mede dankzij de komst van Andraz Kirm de weg omhoog zal gaan inslaan.

 

Groep Marcel Groninger:


Potveer - Suk - Alex

Femi - Jones - Ben Moussa

Holder - Van Nieff - Renken - Francisco

Van der Lei

 

De groep van stagiair Marcel Groninger speelde duidelijk in een fantasieopstelling, want keeper Joey Potveer werd als linksbuiten opgesteld en aanvaller Robby Holder mocht het op de hem onbekende positie linksback proberen.

 

(met dank aan Wouter, onze razende reporter die zich vanochtend van TCN naar Haren spoedde en straks naar Ulft zal rijden om de prestaties van Jong FC Groningen opbouwend kritisch te beoordelen)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.