Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

161 gasten online

Training 6 september 2012: spelers gaan met inzet en strijd vrije weekend in

Robert Maaskant mag door de interlands die her en der worden gespeeld dan een ietwat gedecimeerde selectie tot zijn beschikking hebben, bij Vitesse, onze eerstvolgende tegenstander, is het helemaal een bizar tafereel. Maar liefst negen spelers zijn uitgevlogen, en de achtergeblevenen speelden vanmiddag op Sportpark Schuytgraaf, thuishaven van de Arnhemse Boys, een oefenduel tegen FC Volendam. De Arnhemmers wonnen met 4-1 door doelpunten van Theo Janssen, Jonathan Reis, Jan-Arie van der Heijden en Nicky Hofs trefzeker.

 

De voor interlands opgeroepen spelers reizen de hele wereld over en misschien kan FC Groningen volgende week zondag gebruik maken van jet lags en andere fysieke ongemakken die het bij elkaar gekochte zootje ongeregeld dan wellicht nog in de benen heeft. Ter illustratie: Davy Pröpper en Marco van Ginkel zitten bij Jong Oranje, Renato Ibarra in Zuid-Amerika voor twee interlands van Equador, Wilfried Bony in Ivoorkust, Guram Kashia in Georgië, Marko Meerits in Estland, Tomàs Kalas in Tsjechië, Dan Mori in Israël en Mike Havenaar in Japan. Daar vallen de reisjes van Género Zeefuik, Tim Sparv en Andraz Kirm bij in het niet!

 

Voor de spelers van FC Groningen stonden vandaag fysieke testen in Haren op het programma. En als wij 'fysiek' zeggen, dan bedoelen we ook 'fysiek'. Tom Hiariej en Jonas Ivens haalden het einde van de training niet.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit tegevoegd!

De spelers moesten diverse sprintkwellingen ondergaan onder leiding van Jan Arend Vredeveld, waarbij Leandro Bacuna zich tot de allersnelste speler ontpopte met Emil Johansson als goede tweede.

 

Diverse spelers kregen daarna vrijaf, maar een 12-tal fanatiekelingen mocht zich uitleven in een partijspel. Hier ging het ouderwets pittig aan toe. Tom Hiariej en Jonas Ivens moesten vóór het einde van het potje naar de kant. Tom Hiariej en Hyun Jun Suk waren in een fel duel verwikkeld waarbij beiden in het stof moesten bijten (zie foto hierboven van Eric Smit). De uit graniet en cement opgebouwde Suk kon de partij nog wel uitspelen, maar voor Tom Hiariej was het einde oefening - Henk Hagenauw spoedde zich met hem naar binnen om zijn geplaagde rechtervoet te behandelen.

 

Henk moest de behandeling even onderbreken om ook Jonas Ivens op te halen, die net als Hiariej al in een stevige confrontatie het onderspit dolf en aan de clash een pijnlijk onderbeen overhield.

 

 

Eén conclusie is helder: het tamme, lijdzame en timide gedrag dat zich gaandeweg het vorige seizoen van de spelers meester maakte is onder Robert Maaskant volledig in de kiem gesmoord - dit zijn de prettige bijverschijnselen van een grote spelersgroep die leidt tot een gezonde concurrentiestrijd! En er staat weer echt een team, met een grote passie- en strijdbereidheid. Het mag er op de trainingen dan geregeld heet aan toe gaan - de ziekenboeg is zelden tot nooit gevuld met langdurig geïnvalideerden, kortom - dit is de inzet zoals we die graag zien!

 

Stefano Magnasco en Matías Jones, dikke maatjes

 

De spelers hebben nu een lang weekend (op Matías Jones na, die zich vanavond in Bedum nog bij Jong FC Groningen moet melden); Jonas Ivens is hier behoorlijk aan toe, zo verklaarde hij op Twitter, en vervoegt zich bij zijn gezin dat Grunn momenteel voor België heeft ingeruild.

 

Fotoreportage van de training van vanochtend van Eric Smit

 

DSC_7731
DSC_7737
DSC_7740
DSC_7742
DSC_7743
DSC_7748
DSC_7749
DSC_7752
DSC_7755
DSC_7759
DSC_7764
DSC_7765
DSC_7770
DSC_7771
DSC_7774
DSC_7776
DSC_7781
DSC_7786
DSC_7787
DSC_7788
DSC_7790
DSC_7791
DSC_7795
DSC_7803
DSC_7804
DSC_7808
DSC_7809
DSC_7813
01/28 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.