Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

245 gasten online

Training donderdag 13 sept. 2012: Maaskant hamert op lef en communicatie

Onder het toeziend oog van Renze Fij, de samen met Brian van Loo naar Heracles Almelo vertrokken keeper van Jong FC Groningen, werkte de selectie van Robert Maaskant vanmorgen een fanatieke training af. SC Veendam is nog altijd op zoek naar een keeper, omdat eerste keeper Robbert te Loeke door een hernia wordt geplaagd. De Veenkolonialen hebben de Spaanse Canadees Jordan Santiago op proef, en het zou dus maar zo kunnen dat Fij's bezoekje aan zijn oud-collega's met een eventueel Veendams verhuuravontuur niets te maken heeft.

 

Het was vanmorgen de eerste keer dat de Sloveense aanwinst Andraz Kirm meetrainde. Hij is immers op donderdag 30 augustus jl. gepresenteerd, speelde een dag later mee in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag en vertrok daags erna naar Slovenië om zich bij het nationale elftal te vervoegen. Pas gisteren keerde hij terug.

 

Afgaande op de ploegindeling, waarbij de drie linies over twee teams verdeeld waren, denken we nog altijd dat de volgende 11 spelers komende zondag in de basis staan om het door maffioos geld geregeerde Vitesse een pak slaag te geven:

 

Luciano; Magnasco, Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Bacuna, De Leeuw, Kwakman; Schet, Zeefuik, Kirm

 

Inmiddels hebben we ook fotoreportages van Patrick Stinissen en Eric Smit toegevoegd!

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/32 
start stop bwd fwd

 

Robert Maaskant stuurt er echter op aan om Género Zeefuik en David Texeira in een felle concurrentiestrijd te laten verwikkelen. Zeefuik mag dan ook niet verslappen, want dan is hij zijn basisplaats zonder twijfel kwijt.

 

 

Renze Fij (links, SP-achtige coupe),

vanmorgen even te gast op TCN

 

Alleen Timo Letschert ontbrak vanochtend op het appèl. De van Jong Heerenveen overgekomen speler is ziek. Na de warming-up haakte Henk Bos af met nekklachten, een gevolg van een duel tijdens de dinsdagtraining. Tijdens de afsluitende partij raakte Jonas Ivens geblesseerd aan zijn heup/lies en moest noodgedwongen vertrekken; ook voor Johan Kappelhof was het vóór het reguliere einde van de training einde oefening. Hij kwam onzacht met het hoofd van Hyun Jun Suk in aanraking en moest met een hevig bloedende wenkbrauw het trainingsveld verlaten; hij werd in de verdediging vervangen door Tim Sparv. Hyun Jun Suk kon de training wel vervolgen. Hij schudde wat met z'n hoofd, dronk wat en scoorde vervolgens een fraai doelpunt. De man, die gisteren op z'n vrije dag nog met diezelfde Kappelhof op het TCN trainingsveld was te vinden, blijft een fenomeen.

 

Het mooiste doelpunt, een geweldige uithaal, werd even daarvóór overigens gemaakt door Paco van Moorsel.

 

Johan Kappelhof ligt na een kopduel met Hyun Jun Suk bloedend op de grond

 

Kappelhof staat alweer en bedekt de wond met een doekje; Ivens heeft ook last ...

 

... en verlaat het veld

 

Voor Hyun Jun Suk volstaat een fikse slok uit de waterfles - de man is van graniet

 

Tim Sparv heeft in Finland overigens nog met Erik Nevland gepraat. Sparv wilde van de Noor weten of hij na 18 november a.s., wanneer Viking Stavanger zijn laatste competitiewedstrijd speelt, zijn voetbalschoenen echt aan de wilgen hangt, of dat Nevland er ergens anders nog een afsluitend voetbalgerelateerd avontuurtje aan vastknoopt. Dit ontkende Erik Nevland, die op 10 november a.s. 35 jaar wordt: hij stopt dan echt. Geen terugkeer dus bij FC Groningen, tegen wie hij op Twitter overigens wel een charmeoffensief heeft ontketend, getuige zijn dit seizoen opvallend opgebloeide meelevendheid met zijn voormalige ploeg.

 

 

Bij de wedstrijdselectie zullen komende zondag, afgaande op de training van vanochtend, naast Marco Bizot (over wie Maaskant niet zo tevreden is omdat hij vindt dat Bizot snellere beslissingen moet nemen) o.i. zes van de volgende acht spelers worden gehaald:

 

Femi, Hiariej, Ivens, Johansson, Kostic, Sparv, Suk, Texeira

 

Onze beoogde basis, en bovenstaande negen spelers, werden nl. door Robert Maaskant en Erwin van de Looi getraind, terwijl de overige spelers op een ander gedeelte van het veld bezig waren met Dick Lukkien, Marcel Groninger en A1-trainer Paul Raveneau.

 

Normaal gesproken zouden naar ons idee Tom Hiariej en Filip Kostic (die vanochtend een werkelijk weergaloze passeeractie net niet met een doelpunt kon bekronen) vermoedelijk het haasje zijn en net als Henk Bos, Matías Jones, Maikel Kieftenbeld en Paco van Moorsel op de tribune moeten plaatsnemen, maar we weten niet hoe ernstig Jonas Ivens geblesseerd is. Later deze week zullen we meer weten over de inzetbaarheid van een ieder. Over Johan Kappelhof maken we ons geen zorgen. Hij heeft een behoorlijke wond, maar deze zal hem zondag ongetwijfeld niet beletten mee te spelen.

 

Robert Maaskant coachte ook vanochtend weer bevlogen en vocaal luid en duidelijk. Hij wil dat zijn spelers het lef hebben ook onder druk combinaties op te zetten, en vindt een goede communicatie een eerste vereiste bij zijn spelers. Zijn mannen moesten van hem dan ook meer met elkaar praten.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Eric Smit

 

DSC_8033
DSC_8035
DSC_8037
DSC_8040
DSC_8042
DSC_8045
DSC_8046
DSC_8050
DSC_8056
DSC_8062
DSC_8069
DSC_8071
DSC_8073
DSC_8078
DSC_8083
DSC_8085
DSC_8095
DSC_8099
DSC_8102
DSC_8103
DSC_8110
DSC_8117
DSC_8121
DSC_8126
DSC_8129
DSC_8132
DSC_8133
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.