Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Training zaterdag 15 september 2012: Schet verliest mogelijk zijn basisplaats

Op het TCN trainingsveld vond vanmorgen de afsluitende training in aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse plaats. Ook Johan Kappelhof en Henk Bos waren aanwezig, dus de training begon met een volledig fitte selectie. Na een botsing met Hyun Jun Suk moest Johan Kappelhof de training echter staken en aangezien Johan erg veel last had kunnen we ons niet voorstellen dat hij morgen inzetbaar is tegen Vitesse. De training had zomaar met nog twee basisspelers minder beëindigd kunnen worden door smerige overtredingen van Maikel Kieftenbeld op achtereenvolgens Michael de Leeuw en Genéro Zeefuik. Trainer Maaskant was terecht woest op Kieftenbeld.

 

Mitchell Schet werd tijdens de verdeling van de hesjes door Robert Maaskant overgeslagen en leek hiermee buiten de basis te vallen. Wat de blessure van Johan Kappelhof voor de basisopstelling van morgen betekent is onduidelijk. Het zou kunnen dat Schet hiermee alsnog terugkeert in de basis, we sluiten echter ook niet uit dat Femi de plek van Kappelhof zal innemen.

 

Inmiddels hebben we onderaan het verslag ook een fotoreportage van Patrick Stinissen geplaatst!

Robert Maaskant liet aan het begin van de training aan de groep weten dat er in twee verschillende varianten getraind zal worden. Hoewel we niet de hele uitleg aan de groep konden volgen gaan wij ervan uit dat de trainer hiermee doelde op een basisopstelling die taktisch vrij behouden is gekozen, en een tweede variant voor het geval dat de ploeg op achterstand komt en aanvallender moet gaan spelen.

  

De basisopstelling zag er als volgt uit:

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna

Kwakman - De Leeuw - Sparv

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

De afsluitende opstelling zag er, na het wegvallen van Johan Kappelhof, als volgt uit:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Bacuna - De Leeuw - Sparv

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Deze laatste opstelling zou mogelijk de basiself tegen Vitesse kunnen vormen, maar er valt niet uit te sluiten dat Maaskant alsnog met een wat meer behouden opstelling wil gaan starten. Om die reden sluiten we niet uit dat Femi, vandaag weer sterk spelend op de training, in de basis zal terugkeren.

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna

Sparv - De Leeuw - Femi

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

Kortom, de training van vandaag heeft niet, zoals gehoopt, definitief duidelijkheid gebracht over de basiself die morgen om 16.30 uur in de Euroborg aan de aftrap zal staan. Wel lijkt het erop dat Filip Kostic na een aantal wedstrijden op de tribune weer eens op de bank zal mogen plaatsnemen. Aan het begin van de training had Maaskant een groep van achttien spelers apart genomen en we verwachten dat dit de wedstrijdselectie voor morgen zal zijn. Naast keeper Bizot zitten dan Kieftenbeld, Ivens, Texeira, Kostic, Schet en Femi op de bank waarbij dus vermoedelijk Femi of Schet alsnog naar de basis zal verhuizen. Hiermee komt een plek op de bank vrij voor Johansson, Jones, Suk, Hiariej, Van Moorsel of Bos die anders allemaal plaats zullen moeten nemen op de tribune.

 

Kappelhof viel dus tijdens het afsluitende partijspel uit nadat hij bij een sliding hard in aanraking was gekomen met Suk. Eerder deze week waren dezelfde twee spelers tijdens de training ook al hard tegen elkaar geknald wat Kappelhof toen een forse hoofdwond had opgeleverd. Zowel toen als nu was echter geen sprake van een overtreding of onbesuisde actie van Suk. In beide gevallen was het een duel dat door beide spelers normaal was aangegaan en dat door pech met een blessure voor Kappelhof eindigde.

 

 

Heel anders daarentegen was het optreden van Maikel Kieftenbeld vandaag. Hij lijkt behoorlijk gefrustreerd te zijn om het feit dat hij buiten de basis is gevallen. Op zich begrijpelijk. Goed ook dat hij niet zijn hoofd laat hangen maar probeert scherp te trainen om de trainer van zijn ongelijk te overtuigen. Kieftenbeld is hierin vandaag echter duidelijk over de scheef gegaan. Nadat hij al in de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Willem II met een forse overtreding Michael de Leeuw een blessure had bezorgd, ging hij vandaag twee keer op een schandalige manier tackelen waardoor zomaar twee basisspelers voor morgen hadden kunnen afvallen. Het eerste slachtoffer was De Leeuw, en nadat Maaskant in de bespreking al duidelijk had gezegd dat hij wel inzet wilde zien maar geen gevaarlijke acties, ging Kieftenbeld nogmaals over de scheef, en deze keer tegen Zeefuik. Hij haalde zich hiermee de woede van Maaskant op zijn hals en kreeg - terecht - een standje.

 

Morgen middag weten we welke keuzes Maaskant en de rest van de trainersstaf zal maken. We zijn benieuwd en kijken uit naar de krachtmeting met Vitesse!

 

Fotoreportage van Patrick Stinissen van de training van zaterdagochtend

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/33 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.