Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

170 gasten online

Training woensdag 19 september 2012:

Opstelling FC Groningen tegen PEC nog in nevelen gehuld

In de papieren versie van Voetbal International komt Robert Maaskant (die hiernaast op de fiets bij het trainingsveld aankomt) vandaag aan het woord. VI heeft net als RTV Noord afgelopen maandag met Robert Maaskant gesproken (zie ons artikel van jl. maandag). VI tekent o.a. het volgende uit de mond van onze hoofdtrainer op: "Johan Kappelhof komt terug van een blessure en verdient een basisplaats. Er volgen waarschijnlijk wel meer wisselingen.

 

Je hebt een bepaalde ondergrens in zwak presteren en daar is een aantal jongens doorheen gezakt. Hoewel het een proces is, móét ik wel ingrijpen."

 

Het is natuurlijk interessant om deze uitlatingen aan te houden tegen de training van vanochtend. Veel wijzer zijn we echter nog niet geworden. Wel is duidelijk dat het op dit moment nog de vraag is of Johan Kappelhof tijdig hersteld zal zijn om tegen PEC Zwolle te spelen. De training van afgelopen maandag liet hij nog schieten, maar vanochtend was hij weer present op het TCN trainingsveld. Hij moest de training echter al redelijk snel staken omdat bovenbeenklachten opspeelden, ongetwijfeld nog een staartje van de blessure die hij vorige week zaterdag tijdens de training heeft opgelopen.

 

Tijdens de eerste partij-achtige oefeningen (Kappelhof was toen al vertrokken) nam Jonas Ivens in het hart van de verdediging plaats naast Virgil van Dijk. Kees Kwakman schoof door naar het middenveld, en Leandro Bacuna speelde als rechtsbuiten. Eén en ander ging ten koste van Mitchell Schet, die geen felbegeerd basishesje droeg. Michael de Leeuw speelde op het middenveld met de punt naar voren, met links en rechts naast hem Tim Sparv en Kees Kwakman.

 

Eén ding is zeker: het uitvak zal zaterdag vol zijn met Groningers. Vandaag is met de verkoop van kaartjes voor bus 7 begonnen; de 100 autokaarten waren twee weken geleden al 'in 'n poep en 'n scheet' weg.

Het is echter te vroeg om hieraan de conclusie te verbinden dat het bij deze mutaties blijft. Gaandeweg de training verplaatste het niet-beloftengedeelte zich nl. naar achteren en werden er nog meer varianten getraind. Robert Maaskant zat er bovenop, zette zijn mannen tot een goed positiespel en een strakke, harde passing aan en wisselde veelvuldig de hesjes. Zo zagen we een keer Emil Johansson met een hesje (en een blauw oog, als overblijfsel van de beloftenpot van maandag, zie fotoreportage), in plaats van Lorenzo Burnet - ook al een mogelijke mutatie die wij afgelopen maandag in dit artikel al hebben overwogen. 

 

Vandaag: prachtig uitzicht vanuit 23e verdieping DUO-toren

 

Afwezig op de training waren alleen Robby Holder en Paulo Francisco van Jong FC Groningen. Beiden hebben gisteravond in Hardenberg meegedaan met een combinatieteam van SC Cambuur, Jong FC Groningen en VV Bergum dat het opnam tegen de plaatselijke Topklasser.

 

Matías Jones was afgelopen maandag nog geblesseerd geraakt aan zijn hamstring, maar na gisteren door de fysiotherapeut behandeld te zijn is hij inmiddles weer klachtenvrij, zoals ook al uit onze berichtgeving over het etentje met hem en zijn landgenoot, David Texeira, blijkt.

 

 

Femi, die maandag nog een prima wedstrijd als centrale verdediger voor Jong FC Groningen heeft gespeeld (aan hem is de nederlaag zeker niet toe te schrijven), trainde na het reguliere gedeelte van de training nog eventjes alleen door, en liep toen samen met fysiektrainer Jan Arend Vredeveld het veld af. De Nigeriaan heeft echter nergens last van, zo verklaarde hij gelukkig.

 

Morgen en vrijdag wordt er in Eelde op het kunstgrasveld van VV Actief getraind - de verplaatsing van de training heeft alles te maken met het feit dat ook PEC Zwolle z'n wedstrijden op de kunststoffen ondergrond speelt.

 

 

Het kan niet anders of de vermoedelijk opstelling van de Trots van het Noorden krijgt morgen al wat meer contouren. Wij zijn erg benieuwd!

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend van Eric Smit:

 

DSC_8860
DSC_8862
DSC_8867
DSC_8880
DSC_8881
DSC_8884
DSC_8889
DSC_8902
DSC_8911
DSC_8921
DSC_8925
DSC_8928
DSC_8941
DSC_8942
DSC_8949
DSC_8950
DSC_8954
DSC_8956
DSC_8966
DSC_8967
DSC_8970
DSC_8971
DSC_8974
DSC_8975
DSC_8977
DSC_8980
01/26 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.