Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

Training donderdag 20 september 2012:

Leandro Bacuna staat zaterdag mogelijk rechtsback

De uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, een duel dat nu al een 'zespunten-karakter' heeft, rukt naderbij en dat betekent dat de contouren van de vermoedelijke basisopstelling van FC Groningen steeds zichtbaarder worden. Robert Maaskant en zijn collega-trainers zijn er echter nog niet helemaal uit. Vandaag werd er op het kunstgras van VV Actief in Eelde in twee verschillende basisvarianten getraind.

 

Opvallend: Leandro Bacuna, hierboven juichend afgebeeld op een prachtig canvasdoek dat Essent aan de Supportersvereniging FC Groningen heeft geschonken, werd in beide potjes als rechtsback geposteerd. Het heeft er dus alle schijn van dat Stefano Magnasco zijn mindere beurt tegen Vitesse moet bekopen met een plek op de bank. Wij vermoedden eerst dat Bacuna een linie naar voren zou doorschuiven en Mitchell Schet uit de basis zou stoten, maar Schet stond vanochtend op zijn vertrouwde positie van rechtsbuiten.

 

De voorste linie lijkt vast te staan en gevormd te worden door Kirm - Zeefuik - Schet. Vanmorgen waren 22 van de 24 A-selectiespelers aanwezig. Alleen Matías Jones en de tot begin november geschorste Hyun Jun Suk ontbraken op het appèl.

 

Onderaan het trainingsverslag hebben we een fotoreportage van Wouter toegevoegd!

Wouter was vanmorgen in Eelde present en bericht als volgt over de training!

 

Omdat PEC Zwolle op kunstgras speelt trainden de mannen vanmorgen op het kunstgras van de VV Actief in Eelde. De FC is daar vaker te gast geweest dus het is bekend terrein voor de meeste spelers.

 

 

Er verschenen vanmorgen 22 spelers; de B kern trainde gewoon op het TCN veld bij de Euroborg. Johan Kappelhof was weer aanwezig en deed de gehele training mee, dus het lijkt erop dat hij weer fit is, of er moet nog een reactie komen vanmiddag. Emil Johansson had nog steeds een blauw en dik oog maar had daar geen pijn meer aan zei hij. "That's football", vertelde hij ons.

 

Onder de aanwezigen ook weer Paul Matthijs (Oud-FC Groningen [1994-2000 en 2002-2009] maar ook Oud-VV Actief [1991-1994]) en verslaggever Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden.
 

Na eerst drie rondjes lopen en vele warming up-oefeningen werden er drie groepen gemaakt voor een rondo, waarbij Maaskant met één groep fanatiek meedeed; daarna werden de groepen verdeeld in twee groepen van elf die opbouw- en afwerkoefeningen moesten doen. De bedoeling was dat er opgebouwd moest worden via de centrale verdedigers en dat de bal dan via de middenvelders naar de zijkanten werd gespeeld waaruit de voorzet, zowel via links als over rechts, moest komen; de rest moest dan afwerken op goal.

 

 

Bij de eerste groep werden de voorzetten vanaf rechts gegeven door Magnasco en Bos, en vanaf links door Kostic en Johansson. Bij de tweede groep gebeurde dat vanaf rechts door Schet en Bacuna en vanaf links door Burnet en Kirm. Bij de ene groep was David Texeira zeer opvallend aanwezig, want de ene na de andere bal vloog achter keeper Marco Bizot.


Daarna werden de mannen bij elkaar geroepen en werden er hesjes verdeeld voor een groot partijspel. Hier ging onze aandacht vooral naar uit, want wie weet konden we iets opmaken voor het basisteam voor a.s. zaterdag. Hierbij de groepen zoals ze verdeeld waren.


Groep groen ('basis'):

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Kwakman - De Leeuw - Sparv

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Bacuna

Luciano

Zeer opvallend natuurlijk de rechtsback-positie van Leandro Bacuna, al is het niet vreemd voor hem want ook het vorig seizoen heeft hij daar al eens enkele wedstrijden gespeeld.
 

Opstelling van het andere team:

 

Kostic - Texeira - Bos

Kieftenbeld - Van Moorsel - Hiariej

Johansson - Ivens - Femi - Magnasco
Bizot


Uit deze opstellingen blijkt dan dat Stefano Magnasco zijn basisplaats kwijt is en dat Leandro Bacuna dus rechtsback zal spelen tegen PEC Zwolle, als Robert Maaskant tenminste vasthoudt aan bovenstaande opstelling. We moeten zeggen dat Bacuna het vanmorgen best goed deed. Hij heeft een mooie voorzet in huis. De samenwerking met Schet beviel ook wel, al was het nog wel even wennen. Maar ook Bacuna kan goed over Schet heenkomen en een goede voorzet afleveren.

 


Na een poos zo gespeeld te hebben in een partij waarin niet werd gescoord, werd er toch een andere variant geprobeerd. Toen zagen we de volgende teams:
 

Groep groen ('basis'):

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Kieftenbeld - De Leeuw - Sparv

Johansson - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Opstelling van het andere team:

 

Kostic - Texeira - Bos

Femi - Van Moorsel - Hiariej

Burnet - Ivens - Kappelhof - Magnasco
Bizot


Bij deze opstelling verschijnt Kees Kwakman dus weer centraal achterin naast Virgil van Dijk (in plaats van Johan Kappelhof), en Maikel Kieftenbeld kwam op de plaats van Kees Kwakman op het middenveld. Tenslotte speelde Emil Johansson voor Leandro Burnet als linksback. Bij deze partij werd er één keer gescoord door het beoogde basisteam, maar wie er scoorde konden we net niet zien omdat we druk bezig waren om de zeer populaire ballenman Igor te helpen een bal boven uit een boom te halen die er door een speler in was geschoten. Maar na enig kunst- en vliegwerk kregen we de bal eruit dus iedereen weer happy.

 


Na ongeveer anderhalf uur trainen zat het er weer op. Vrijdagochtend om 10.00 uur trainen de mannen nog een keer in Eelde en dan zien we misschien duidelijker wat de basis voor komende zaterdag zal zijn.

 

Fotoreportage van de training van donderdag 20 september 2012 van Wouter:

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0009
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0030
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0035
DSC_0037
DSC_0038
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0047
DSC_0049
DSC_0050
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0058
DSC_0059
DSC_0061
DSC_0064
DSC_0065
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0068
01/38 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.