Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

150 gasten online

Training zondag: Beloften werken toe naar wedstrijd tegen Jong N.E.C/FC Oss, Al Huthayfi traint mee

Vanmorgen om 10 uur mocht Mazin Ahmed Al Huthayfi, proefspeler afkomstig uit Saudi Arabië, zich voor het eerst op het TCN trainingsveld melden om aan de trainersstaf te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Robert Maaskant was hier geen getuige van. Hij bleef in de Euroborg achter om samen met de spelers die gisteren de hele wedstrijd hadden gespeeld te fietsen. Enige uitzondering hierop was keeper Luciano die wel aanwezig was en samen met de andere keepers door Ruud Hesp onder handen werd genomen. De training stond vooral in het teken van de voorbereiding op de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong N.E.C./FC Oss die morgen op Corpus den Hoorn gespeeld zal worden. De inbreng van de A-selectie zal ook morgen weer groot zijn. Naast Bizot, Johansson, Femi, Van Moorsel en Bos zal ook Kostic weer eens zijn opwachting maken. Vandaag op de training liet de Serviër zien dat de stijgende lijn definitief lijkt ingezet.

Alle spelers van FC Groningen zijn fit en zo was er toch weer een behoorlijk grote groep aanwezig. Ook Alim Öztürk, verdediger van SC Cambuur, trainde mee. De groep werd al vrijwel direct opgesplitst in een elftal dat morgen de basis zal vormen tegen Jong N.E.C./FC Oss en een tweede groep waar ook Sparv, Burnet, Texeira en Kieftenbeld onderdeel van uitmaakten, de spelers dus die gisteren maar één helft in actie waren gekomen. De twee groepen trainden op het opzetten van aanvallen en het afwerken op doel. David Texeira toonde zich hierbij vandaag een extreem scherpe spits. Hij maakte het ene na het andere doelpunt en scoorde veelal op fraaie wijze.

 

De training werd afgesloten met een partijspel. Texeira en Kieftenbeld vertrokken op dat moment en Sparv en Burnet gingen nog even voor zichzelf op het achterste veld aan de slag. In het partijspel liet Filip Kostic bij vlagen zien dat hij toch echt een speler is die een prachtige actie in huis heeft. We zijn erg benieuwd wat hij morgen in de wedstrijd zal laten zien!

 

Duidelijk werd dat FC Groningen morgen tegen Jong N.E.C./FC Oss met de volgende basis zal spelen

 

Kostic - Cristovao - Bos

Ben Moussa - Van Moorsel - Femi

Johansson - Bakker - Öztürk - Batbay

Bizot

  

In het partijspel speelde Al Huthayfi als verdedigende middenvelder bij de tegenstander. Opvallend genoeg een positie waar Groningen al meer dan goed bezet is. Een proefspeler voor de positie van rechtsbuiten, zoals hij op Transfermarkt wordt omschreven, was meer voor de hand liggend geweest. Dit lijkt er toch op te duiden dat Al Huthayfi bij FC Groningen niet in beeld is als mogelijke versterking maar dat het er kennelijk inderdaad alleen maar om gaat de speler kennis te laten maken met de club. Overigens moesten we vanmorgen ook vaststellen dat in ieder geval op basis van het vanochtend vertoonde spel geen sprake kan zijn van een directe versterking voor de Trots van het Noorden.

 

Morgen en dinsdag traint de eerste selectie in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen GVVV nog twee dagen op het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde. Al Huthayfi zal vermoedelijk ook aanwezig zijn en kan dan misschien een betere indruk achterlaten.

 

Ook Jonas Ivens was vanmorgen aanwezig op de training en leek geen last meer te hebben van een blessure. Hij zal morgen geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Mogelijk maakt hij woensdag wel deel uit van de selectie voor de bekerwedstrijd tegen GVVV.

 

Voor Jong FC Groningen geldt dat een zege morgen betekent dat de ploeg van trainer Dick Lukkien zich plaatst voor de Beloften Eredivisie. We zullen morgen nog een voorbeschouwing op de wedstrijd plaatsen en zijn uiteraard ook aanwezig op Corpus den Hoorn om live verslag te doen.

 

Fotoreportage van de training van zondagochtend van Eric Smit

 

DSC_8985
DSC_8987
DSC_8988
DSC_8990
DSC_8995
DSC_8998
DSC_9008
DSC_9013
DSC_9019
DSC_9021
DSC_9027
DSC_9029
DSC_9030
DSC_9032
DSC_9035
DSC_9038
DSC_9040
DSC_9042
DSC_9044
DSC_9052
DSC_9054
DSC_9075
DSC_9076
DSC_9077
DSC_9080
DSC_9088
DSC_9089
DSC_9091
01/28 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van zondagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.