Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

Maaskant lijkt opnieuw voor Bacuna en Kappelhof als backs te kiezen;

landelijke pers belaagt Luciano

Vandaag werd op het mooie kunstgrasveld van VV Actief in Eelde een begin gemaakt met de voorbereiding op het belangrijke bekerduel dat FC Groningen komende woensdag in Veenendaal tegen GVVV speelt. Afgaande op de training van vanochtend lijkt Robert Maaskant opnieuw voor Leandro Bacuna en Johan Kappelhof te kiezen als het gaat om de invulling van de beide backposities. Lorenzo Burnet startte tegen PEC Zwolle nog in de basis als linker verdediger, maar werd in de rust gewisseld en lijkt zijn matige optreden van zaterdag te moeten bekopen met een plek op de bank.

 

Stefano Magnasco speelde zaterdag niet, maar Maaskant verklaarde vrijdag dat de Chileen heel even uit de spotlights wordt gehaald en vanzelf sterker terug komt. Hij vond Magnasco de laatste tijd wat minder scherp en een jonge vent van 19 moet niet kapot gemaakt worden, aldus Maaskant tegenover FCG Radio.

 

Aangezien Tim Sparv bij de andere ploeg naast Jonas Ivens in het hart van de verdediging speelde denken we dat ook de Fin woensdag niet in de basis zal staan.

 

Ondertussen begint het gênante vormen aan te nemen hoe de landelijke media zich ten opzichte van Luciano, die vanmorgen een gesprekje had met keeperstrainer Ruud Hesp (zie foto), opstellen. Gisteren kwam de manier waarop de 1-0 van PEC tot stand kwam uitgebreid aan de orde bij Studio Voetbal, vanochtend waren De Telegraaf en het Algemeen Dagblad speciaal naar Eelde afgereisd in de hoop de geplaagde Braziliaan een aantal statements te ontlokken en dat Johan Derksen en René van der Gijp vanavond evenmin laaiend enthousiast zullen zijn over onze keeper staat als een paal boven water vast. Wij sluiten ons aan bij Robert Maaskant, die afgelopen vrijdag voor de microfoon van FCG Radio (hier in de uitzending van jl. zaterdag terug te luisteren vanaf ca. 53'40'') verklaarde niet zoveel waarde te hechten aan de woorden van iemand die overspannen is geworden van één keer per week op TV komen en aan de mensen die FC Groningen beoordelen op basis van een samenvatting van drie minuten per week. Maaskant, die Voetbal International een 'ongelofelijk onzinprogramma' vindt waar hij niet meer naar kijkt: "Realisme kan geen kwaad, maar negativisme slaat nergens op."

Wouter heeft het volgende trainingsverslag in elkaar geknutseld:

 

Ter voorbereiding op de bekerontmoeting van a.s. woensdag tegen GVVV trainde de FC vanmorgen weer op het kunstgras van de VV Actief in Eelde. Ook de tegenstander van a.s. woensdag speelt op het vreselijke kunstgras, dus daarom weer training in Eelde. Een prachtig mooi complex waar het vanmorgen nat en guur was. 

 

We konden vanmorgen 21 spelers begroeten die allemaal erg vrolijk waren, maar dat mag ook na de winst in Zwolle. De spelers van de B-kern waren er niet bij vanochtend, die bereiden zich uiteraard voor op de cruciale wedstrijd die Jong FC Groningen vanavond op sportpark Corpus den Hoorn tegen Jong N.E.C./FC Oss speelt. Plaatsing voor de nieuw te vormen eredivisie staat vanavond op het spel. Als de mannen van Dick Lukkien vanavond winnen zijn ze geplaatst voor die eredivisie. Zelfs bij een nederlaag kunnen ze zich plaatsen, alleen dan zijn ze afhankelijk van andere uitslagen. Als zowel Jong AZ en Jong De Graafschap vanavond verliezen van respectievelijk Jong Heerenveen en Jong PEC Zwolle dan zijn de mannen van Lukkien alsnog geplaatst. Daar moet je niet van uitgaan. Gewoon zelf de wedstrijd winnen en dan is het voor elkaar.

 

Vanavond doen er zes spelers mee van de A-selectie, te weten Marco Bizot, Emil Johansson, Femi, Paco van Moorsel, Henk Bos en Filip Kostic. Ook dit zestal deed vanmorgen niet mee aan de training. De groep was aangevuld met beide B-kernkeepers, Stefan van der Lei en Joey Potveer, en met de Arabische gastspeler Mazin Ahmed Al Huthayfi. Hij speelde net als gisteren nog niet zo opvallend.

De mannen werden vanmorgen eerst onder handen genomen door fysiektrainer Jan Arend Vredeveld, die verschillende oefeningen voor de mannen in petto had, zowel zonder als met bal. Daarna werden er twee groepen gemaakt die een rondo deden (vaste prik op trainingen), en toen volgde een drinkpauze.

 

Men moest een doel op het veld plaatsen en toen werd er een groot partijspel gespeeld van 10 tegen 10. De groepen werden als volgt verdeeld:

Oranje hesjes:

Luciano, Bacuna, Van Dijk, Kwakman, Kappelhof, Kieftenbeld, Hiariej, Texeira, Suk, Jones

Zonder hesjes:

Van der Lei/Potveer (die wisselden steeds), Magnasco, Ivens, Sparv, Burnet , Al Huthayfi, De Leeuw, Schet, Zeefuik, Kirm
 

Het zou ons niet verbazen als de vetgemaakte namen komende woensdag sowieso in de basis staan. Dit negental zal dan nog met twee middenvelders moeten worden aangevuld, mogelijk Kieftenbeld en Hiariej. Tom Hiariej zat afgelopen zaterdag echter op de tribune, dus mogelijk zitten we er helemaal naast.


Er werd lekker fel gespeeld en enkele noemenswaardigheden waren een schitterende goal van Tom Hiariej die de bal van afstand prachtig in de bovenhoek krulde, een hele mooie aanval via Género Zeefuik, die zich langs enkele verdedigers wurmde en een voorzet gaf die Michael de Leeuw binnentikte en een verschrikkelijke pegel van Maikel Kieftenbeld die de lat raakte. Als laatste noemen we een doelpunt van Matías Jones die eerst vrij voor voor Stefan van der Lei de bal tegen Van de Lei op schoot maar in de rebound alsnog kon scoren.

Na ca. anderhalf uur was het weer voorbij en kon de landelijke pers zoals De Telegraaf zich op trainer Maaskant storten voor een interview en toen de mannen op de parkeerplaats kwamen kwam er nog een verslaggever van het Algemeen Dagblad langs die nog met Luciano wilde praten, maar dat wilde Luciano niet meer en dat was meer dan logisch.

 

Dinsdagmorgen is er nog een training om 10:00 uur voor de mannen, ook in Eelde, en dan woensdag op naar Veenendaal!

 

Fotoreportage van de training van maandagochtend 24 september 2012 van Wouter:

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032
DSC_0033
DSC_0035
DSC_0037
DSC_0038
DSC_0039
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0043
DSC_0044
DSC_0045
DSC_0046
01/39 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.