Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

Training woensdag 3 oktober 2012: fanatiek toewerken naar kraker tegen Feyenoord; mogelijk ongewijzigde basis

Onder het toeziend oog van een cameraploeg van NOS Sport en een handjevol trouwe volgers van verrichtingen op het trainingsveld werkte FC Groningen vanmorgen in de stromende regen een training af. De 24-koppige A-selectie was in z'n geheel fit en present (zoals zo vaak dit seizoen!); van de B-kern moesten Hilal Ben Moussa en Paulo Francisco verstek laten gaan terwijl Alex Cristovao, die terugkomt van een blessure, uitsluitend rondjes liep rondom het steeds natter wordende TCN trainingsveld.

 

De groep was ook vandaag weer aangevuld met testspeler Mazin Ahmed Al Huthayfi, over wie later deze week een beslissing wordt genomen.

 

Afgelopen maandag heeft Jong FC Groningen een wedstrijd gespeeld tegen Jong sc Heerenveen. Hieraan deden maar liefst zeven spelers van de A-selectie mee, te weten Henk Bos, Lorenzo Burnet, Jonas Ivens, Matías Jones, Filip Kostic, Stefano Magnasco en Paco van Moorsel. De spelers die maandag hebben meegespeeld mochten de training vandaag eerder beëindigen; we kunnen nu dan ook nog niet veel zeggen over de basisopstelling die Robert Maaskant zondag tegen Feyenoord voor ogen heeft.

 

Afgaande op de groepsindeling vandaag denken wij echter dat Maaskant de strijd tegen de Rotterdammers aanbindt met dezelfde spelers die afgelopen zondag tegen Roda JC in de basis stonden.

De groep was tegen het einde van de training, toen de spelers die afgelopen maandag hebben gespeeld de training al hadden beëindigd, in drieën verdeeld. Alle spelers van de ploegen geel en oranje zullen zondag ongetwijfeld deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Deze zevenkoppige teams waren als volgt samengesteld: 

 

Geel: Luciano, Bacuna, Femi, Kappelhof, Kirm, Schet, Texeira

Oranje: Bizot, Van Dijk, Kieftenbeld, Kwakman, De Leeuw, Sparv, Zeefuik

 

Omdat Marco Bizot bij zes andere, vrij zekere basispelers was ingedeeld, waaronder de centrale verdedigers Kwakman en Van Dijk, zou de conclusie getrokken kunnen worden dat Bizot zondag zal spelen, maar afgaande op uitlatingen van Robert Maaskant en Henk Veldmate (zie ons artikel van eerder vandaag) staat Luciano ook tegen Feyenoord in de basis. We zullen de komende dagen zien welke kant het opgaat met betrekking tot de positie van eerste doelman. Leandro Bacuna en Johan Kappelhof speelden overigens weer in een rol van rechts- resp. linksback.

 

 

Het regende af en toe onvoorstelbaar hard, maar de spelers, die de opdracht hadden scherp en vrijuit te voetballen 'zonder gekke dingen', deden er alles aan het publiek te vermaken. Ze trainden gedreven en met name Género Zeefuik speelde heel erg goed. Hij was weer een heerlijk aanspeelpunt, maar scoorde ook uit de draai met een ziedend schot waartegen Luciano volstrekt kansloos was. Andraz Kirm liet een aantal mooie intercepties zien, Virgil van Dijk coachte en schreeuwde dat het een lieve lust was en Kees Kwakman haalde doeltreffend de trekker over als sluitstuk van een mooie aanval die de vijandelijke verdediging kapot had gespeeld.

 

Kortom, ook in het hondeweer van vanmorgen viel er genoeg te genieten.

 

Warmlopen in de gutsende regen

 

De komende dagen zullen we zien of Robert Maaskant gaat sleutelen aan zijn elftal, of dat hij het winnende team van afgelopen zondag intact laat!

 

NOS Sport-ploeg, doorweekt

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.