Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Training donderdag 11 oktober 2012: Luciano en Bizot afwisselend in doel

Vandaag stond op het zonovergoten TCN trainingsveld de laatste training voor deze week op het programma. De spelers die internationaal niet actief zijn mogen nu van een lang voetballoos wekend genieten en hoeven zich pas a.s. maandagmiddag weer te melden. Zoals elke donderdag mocht de 16-jarige aanvaller van FC Groningen B1, Richairo Zivkovic, hiernaast afgebeeld, meedoen met de training van de B-kern.

 

Hem smaakte echter het genoegen om ook tegen eerste elftal-spelers te mogen aantreden, want er werd drie maal een grote partij gespeeld; in twee ervan mocht hij zijn kunsten vertonen. Hij speelde vooral aan de rechter buitenkant.

 

Afgezien van de zes internationals (Stefan van der Lei, Leandro Bacuna, Virgil van Dijk, Género Zeefuik, Andraz Kirm en Tim Sparv) was iedereen present, en de trainersstaf kon derhalve maar liefst 30 spelers begroeten op het TCN trainingsveld. Het meest interessante waren de grote partijen van 11 tegen 11. Daaraan deed bij 30 spelers steeds een achttal niet mee. De overige 22 speelden tegen elkaar. In één ploeg werd voor wat betreft de veldspelers niet gewisseld, alleen de positie van doelman varieerde: in de drie partijtjes was dat resp. Luciano, Marco Bizot en weer Luciano. Deze ploeg was als volgt samengesteld:

 

Kostic - Texeira - Schet

Hiariej - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Ivens - Magnasco

Luciano/Bizot

Wat in dit elftal opvalt dat hierin in vergelijking met de twee laatste competitiewedstrijden van het eerste elftal vijf spelers ontbreken vanwege interlandverplichtingen:

  • Leandro Bacuna (rechtsback) --> werd vervangen door Stefano Magnasco
  • Virgil van Dijk (rechter centrale verdediger --> vervanger: Jonas Ivens
  • Tim Sparv (linker middenvelder) --> vervanger: Tom Hiariej
  • Género Zeefuik (spits) --> vervanger: David Texeira
  • Andraz Kirm (linksbuiten) --> vervanger: Filip Kostic

Robert Maaskant had echter nóg een mutatie aangebracht: als linksback speelde niet de wel aanwezige Johan Kappelhof, maar Lorenzo Burnet. Wij nemen aan dat hiervoor was gekozen om bij de tegenstander van bovenstaande ploeg een rechtsback (in de eerste partij toen Emil Johansson linksback speelde) c.q. een linksback (in de tweede partij) te kunnen opstellen.

 

Al te veel waarde hoeven we aan al deze mutaties niet te hechten. We kunnen ons niet voorstellen dat er volgende week zondag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen door Robert Maaskant een ander elftal binnen de lijnen zal worden gebracht dan het fanatiek strijdende collectief dat in de thuisbeurten tegen Roda JC en Feyenoord beide malen ongeslagen bleef en bijna zes punten rijker was geweest.

 

Patrick Stinissen was vanochtend naar het trainingsveld getogen en is met zowel waardevolle input als fraai fotomateriaal op de proppen gekomen. Bedankt kerel, het is een aardige studie geweest om de diverse mutaties goed in kaart te brengen!

 

Zo mooi kan Groningen zijn (links: gisteren; rechts: vandaag; foto's: redactie)

 

De training begon met warming-up oefeningen onder leiding van Jan Arend Vredeveld. Al snel daarna werden er drie groepen gemaakt: één groep van acht spelers die op het achterste veld trainde onder leiding van Marcel Groninger, en twee groepen van elf spelers die een partij tegen elkaar speelden. Bovenstaand elftal speelde zoals gezegd in een ongewijzigde samenstelling voor wat betreft de veldspelers; alleen de positie van keeper wijzigde. De ploeg speelde achtereenvolgens tegen de volgende elftallen:

 

1.

Jones - Suk - Bos

Van Nieff - Van Moorsel - Femi

Johansson - Bakker - Renken - Kappelhof

Bizot

 

Apart op achterste veld met Marcel Groninger:

 

Potveer, Holder, Ben Moussa, Letschert, Batbay, Cristovao, Francisco, Zivkovic

 

2.

Potveer, Francisco, Bakker, Renken, Kappelhof, Ben Moussa, Letschert, Batbay, Zivkovic, Holder, Jones

 

Apart: Luciano, Van Moorsel, Suk, Johansson, Femi, Van Nieff, Bos, Cristovao

 

3.

Potveer, Batbay, Femi, Van Nieff, Johansson, Letschert, Van Moorsel, Zivkovic, Suk, Bos, Cristovao

 

Apart: Bizot, Jones, Renken, Francisco, Bakker, Holder, Kappelhof

(Hilal Ben Moussa was toen inmiddels naar binnen gegaan. Hij ontbrak onlangs al eerder op een training en wij nemen aan dat hij nog niet volledig is hersteld.)

 

Over de partijtjes kunnen we melden dat het spel van de gekortwiekte basisploeg in de eerste partij een beetje op 4-4-2 leek omdat David Texeira en Michael de Leeuw toen geregeld naast elkaar speelden.

 

Gescoord werd er pas in de tweede partij. Het was David Texeira die verantwoordelijk was voor de enige treffer in dit gedeelte. Robert Maaskant had voor ons hoorbaar complimenten over voor zowel David Texeira als Filip Kostic. De basis speelde toen weer het uit de competitie bekende 4-3-3 systeem.

 

In de derde partij (weer 4-3-3) scoorde David Texeira nogmaals, en wel uit een voorzet van Lorenzo Burnet. Het spel van de 'basisploeg' beviel Maaskant toen echter wat minder.

 

Opvallend: de basis speelde aanvankelijk met gele hesjes, maar moest die vervolgens inwisselen voor blauwe hesjes. Was er iets mis met de gele stukken textiel?

 

De training werd afgesloten met een drinksessie waarna Robert Maaskant de manschappen een prettig weekend wenste.


Fotoreportage van de training van donderdag 11 oktober 2012 van Patrick:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/37 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.