Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

148 gasten online

Training dinsdag 16 oktober 2012: met korte partijtjes, conditietraining en krachthonk toewerken naar Heerenveen-uit; Kostic vervangt afwezige Kirm

Op Stefan van der Lei en Andraz Kirm na zijn alle internationals weer teruggekeerd op het Groningse nest, en omdat de ziekenboeg weer grote overeenkomsten met een echoput vertoont had Robert Maaskant vanochtend op het trainingsveld de beschikking over 33 spelers. Eén van hen was Tim Sparv, die - afgaande op zijn kledij - het gevoel moet hebben gehad in Siberië te zijn. Het moet gezegd - een onderdeel van de aanpak van Maaskant is het werken aan het groepsgevoel en aan de conditie. De spelers moeten al vroeg op de club zijn (08:15 uur) om gezamenlijk te ontbijten, waarna er al vóór de ochtendtraining op hometrainers gefietst wordt. Vervolgens wordt er pittig getraind, met elkaar geluncht en 's middags wordt er veelal aan de conditie gewerkt. Eind oktober kunnen we voorzichtig stellen dat zich dit lijkt uit te betalen: het aantal geblesseerden is minimaal, en we zien een in jaren niet vertoond strijdbaar FC Groningen dat van minuut één tot 90+ over de velden sjort.

 

De routiniers dienen hierin een rolmodel te zijn. Robert Maaskant in d'Olle Grieze van september 2012:

 

"Ik verwacht gedrag van de spelers. ... Jonge jongens moeten daar nog in opgeleid worden, maar dat gebeurt nu dus wel. ... Dat is ook de reden dat wij als staf hebben gevraagd om wat ervaring aan de groep toe te voegen. Je hebt een rolmodel binnen je groep nodig. Dat is nu Andraz Kirm en Sparv heeft dat ook. De jonge jongens die wij hebben moeten zich optrekken aan bepaalde spelers. De drie, vier routiniers die we hebben moeten die rol op zich nemen, van hun verwacht ik dus dat gedrag. Als Bacuna bijvoorbeeld een bal verkloot in een partijtje vijf tegen vijf op de training, waardoor zijn team verliest, verwacht ik van die spelers dat ze hem stevig aanpakken. En dus niet niks zeggen. Bacuna moet dan weten dat hij dat partijtje voor zijn team verliest, dan doet hij dat de volgende keer niet weer. Wat mij betreft mag dat veel harder zijn. Dat hoort bij prof zijn. Alleen maar vertrouwen geven is leuk, maar je moet eerst presteren. En of ze presteren, dat geven wij wel aan."

 

Vanochtend werd er in twee partijtjes toegewerkt naar de noordelijke kraker van komende zondag. Aan de basis lijkt de trainersstaf niet te sleutelen. De enige mutatie werd noodgedwongen op de positie linksbuiten doorgevoerd: Andraz Kirm, die vanavond rechts op het middenveld staat in het Sloveense nationale elftal, werd vervangen door Filip Kostic. De jonge Serviër liet een paar leuke acties zien.

Eric  was vanochtend naar het natte TCN trainingsveld getogen en noteerde de volgende groepssamenstellingen:

 

Groep 1:
Marco Bizot, Luciano da Silva, Joey Potveer

 

Groep 2:
Timo Letschert, Atilay Batbay, Paulo Francisco, Hilal Ben Moussa, Yoëll van Nieff, Alexander Cristovao, Robby Holder, Emil Johansson, Suk Hyun-Jun, Jesse Renken

 

Groep 3:
Johan Kappelhof, Virgil van Dijk, Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna, Tim Sparv, Kees Kwakman, Filip Kostic, Michael de Leeuw, Mitchell Schet, Género Zeefuik

 

Groep 4:
Jonas Ivens, Lorenzo Burnet, Stefano Magnasco, Oluwafemi Ajilore, Paco van Moorsel, Tom Hiariej, Henk Bos, David Texeira, Matías Jones, Nick Bakker 

 

In den beginne was daar Jan Arend Vredeveld, onze hardloper, die ongeveer 15-20 minuten op snelheid heeft getraind. Daarna speelden groep 2 en groep 3 tegen elkaar in een partijvorm en groep 2 tegen groep 4. De groep die niet speelde werd door Robert Maaskant onderhanden genomen.

 

Marco Bizot keepte beide malen bij groep 2; Luciano keepte steeds bij de tegenstanders, waarionder de 'basis'groep 3. Joey Potveer werd apart door Ruud Hesp getraind.

 

Het waren leuke partijtjes om te zien, ook al werd er niet gescoord. Het barre weer zorgde ervoor dat er vanochtend niet urenlang werd getraind. De middagtraining, met duurwerk in de Euroborg en verdere martelingen in het krachthonk, zorgde er echter voor dat de spelers zeker niet zullen terugkijken op een relaxte trainingsdag.

 

Fotoreportage van de training van dinsdagochtend 16 oktober 2012 van Eric Smit:

 

DSC_0827
DSC_0828
DSC_0830
DSC_0834
DSC_0837
DSC_0848
DSC_0851
DSC_0855
DSC_0862
DSC_0863
DSC_0864
DSC_0879
DSC_0880
DSC_0884
DSC_0887
DSC_0892
01/16 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.