Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

208 gasten online

Training donderdag 18 oktober 2012: Robert Maaskant handhaaft basis ... mits Género Zeefuik kan spelen

Op het het trainingsveld zagen we vanochtend opnieuw een erg grote groep spelers. Afwezig was alleen Emil Johansson; wij nemen aan dat hij door een blessure wordt geplaagd die hij afgelopen dinsdag moet hebben opgelopen. De groep was echter aangevuld - zoals elke donderdag - met Richairo Zivkovic, aanvaller van FC Groningen B1. Zivkovic staat in de belangstelling van ajax en PSV, en het is te hopen dat hij binnen de jeugdopleiding van FC Groningen snel wordt doorgeschoven naar FC Groningen A1 of Jong FC Groningen, zodat hij ook in de toekomst aan het groen-witte shirt van de FC voldoende uitdagingen kan ontlenen.

 

De groep werd in drieën gesplitst, waarna twee van de drie groepen langdurig in partijvorm tegen elkaar speelden. Het had er de gehele training alle schijn van dat Robert Maaskant zijn basisteam opnieuw intact laat (het zou de derde opeenvolgende keer zijn dat FC Groningen met hetzelfde team speelt), maar tegen het einde van de training moest Género Zeefuik het trainingsveld met een lichte blessure verlaten. Hij kon zelf naar de Euroborg toelopen en werd tijdens die voettocht ook niet begeleid door de medische staf, dus wij denken op basis van die beperkte informatie dat zijn inzetbaarheid voor de kraker tegen sc Heerenveen niet in gevaar komt.

 

Zijn plaats in het elftal werd ingenomen door Paco van Moorsel (en dus niet door David Texeira), waarna de opstelling van een 4-3-3 naar een 4-4-2 concept leek te verschuiven met Paco van Moorsel en Michael de Leeuw als diepe spitsen. Bij de tegenstander werden toen drie mutaties doorgevoerd. Zo nam Richairo Zivkovic de plaats in de punt van de aanval over van David Texeira. Gescoord werd er echter alleen door de basisploeg die Género Zeefuik toen nog in de gelederen had. Beide malen was Mitchell Schet verantwoordelijk voor de assist. Trefzeker waren Virgil van Dijk en Michael de Leeuw. De tegenstander van de basis speelde met een vijfmans achterhoede, aangezien Marco van Basten zijn ploeg in dit opzienbarende concept laat spelen. Tijdens de partij was de basis heer en meester; wat ons betreft een voorbode hoe het komende zondag ook zal toegaan in het Abe Lenstra Stadion.

 

Onderaan het trainingsverslag hebben we een aantal foto's toegevoegd, o.a. van het arriveren van de TV-ploeg (incl. Ron Boszhard) van Z@ppsport.

De opstellingen van beide ploegen: 

 

Eerste gedeelte (incl. Zeefuik)

 

Basis:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Kappelhof - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Tegenstander:

 

Kostic - Texeira

Bos - Van Moorsel - Hiariej

Burnet - Ivens - Bakker - Femi - Magnasco

Bizot

 

Tweede gedeelte (excl. Zeefuik)

 

Basis:

 

Van Moorsel - De Leeuw

Kirm - Sparv - Kieftenbeld - Schet

Kappelhof - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Tegenstander (cursief de wijzigingen):

 

Kostic - Zivkovic

Bos - Ben Moussa - Hiariej

Burnet - Ivens - Van Nieff - Femi - Magnasco

Bizot

 

De groep die achteraan het trainingsveld bezig was en niet aan de partij meedeed bestond aanvankelijk uit de volgende spelers (beloften (behalve Nick Bakker), aangevuld met Hyun Jun Suk, Matías Jones en Richairo Zivkovic):

 

Cristovao, Francisco, Suk, Jones, Van Nieff, Batbay, Renken, Letschert, Ben Moussa, Zivkovic, Holder


Yoëll van Nieff, Hilal Ben Moussa en Richairo Zivkovic stroomden later door naar de partij, waarna Nick Bakker en David Texeira de omgekeerde weg bewandelden.

 

In de partij hamerde Robert Maaskant op snelheid; het was een enerverende pot voetbal.

 

De eerste oefeningen - de hesjes worden verdeeld

 

Drie groepen van elk tien veldspelers doen een rondo

 

De elftallen die een grote partij spelen worden geïnstrueerd

 

Beeld uit de partij; materiaalman Jan kijikt toe

 

De partij is even stilgelegd voor tussentijds advies

 

Perschef Richard van Elsacker in gesprek met een ploeg van Z@ppsport,

die vandaag wederom opnames heeft gemaakt

 

Ook Ron Boszhard van Z@ppsport is er

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.