Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

249 gasten online

Training woensdag 24 oktober 2012: mogelijke terugkeer in basis van Lorenzo Burnet; Johan Kappelhof op de bank?

Na de vrije dinsdag (die door o.a. Jonas Ivens en Matías Jones echter benut werd om eigenhandig een individuele training in te lassen) stonden de mannen vandaag weer op het TCN trainingsveld. Aangezien de volgende competitiewedstrijd a.s. vrijdagavond al wordt gespeeld was het niet zomaar een training maar eentje die toch het nodige zal zeggen over de strijdwijze die de Trots van het Noorden vrijdag in de Galgenwaard voor ogen heeft. Wat opviel in het afsluitende partijspel van 11 tegen 11 was de terugkeer van Lorenzo Burnet in de basis. Zijn rentree ging ten koste van Johan Kappelhof, die niet naar het centrum van de verdediging of naar de positie van rechtsback doorschoof maar naar de wisselspelers. Hij keek dan ook verre van blij.

 

In de ploeg die afgelopen zondag in Heerenveen een uur lang goed speelde maar de kop vervolgens liet hangen werden geen verdere mutaties doorgevoerd. Andraz Kirm en Mitchell Schet, in het Friese dorp bepaald niet goed op dreef, kregen ook vandaag dus een begeerd basishesje, en dat gold ook voor Kees Kwakman.

 

Morgen wordt er echter ook nog getraind; dan zal vermoedelijk duidelijk worden welke startopstelling Robert Maaskant vrijdag op het wedstrijdformulier zet. Wij denken echter niet dat die sterk zal afwijken van de volgende:

 

Basisopstelling in het partijspel op de training van woensdagochtend:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Bacuna

Luciano

 

Robert Maaskant: "Logisch als een paar jongens zouden opstaan en zeggen: 'Trainer, probeer het eens een keertje met mij' "

Robert Maaskant komt vandaag in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Over de verloren wedstrijd van afgelopen zondag: "We geven die wedstrijd eigenlijk zelf in een paar minuten weg. Ik ben benieuwd hoe mijn spelers hiermee omgaan. We hebben vergeleken met onze concurrenten een brede groep. Het zou logisch zijn als er een paar jongens opstaan en zeggen: Trainer, probeer het eens een keertje met mij. Het lijkt mij dat zo'n moment wel is aangebroken."

 

Robert Maaskant liet zijn ploeg bij Wisla Kraków nooit in 4-4-2 opstelling beginnen

Het lijkt niet aannemelijk dat Robert Maaskant op korte termijn zal overstappen op een 4-4-2 systeem. Het Poolse Przeglad Sportowy schreef op 24 november 2011 dat Kazimierz Moskal, de trainer die Maaskant bij Wisla Kraków had opgevolgd (en inmiddels ook al weer is ontslagen) op de training zowel Cwetan Genkow als David "Dudu" Biton in de spits had geposteerd, "iets wat Robert Maaskant, die liever met één spits speelde, nooit vanaf de eerste minuut had gedaan", zo voegt de Poolse sportkrant toe.

 

Robert Maaskant gaf tijdens het perspraatje van 14 september jl. aan 4-4-2 wel een mooi systeem te vinden, en Dick Lukkien heeft dit in het verleden Veendam laten spelen, maar volgens Maaskant moet het allemaal precies kloppen want het systeem heeft volgens hem als nadeel dat je er toch wat makkelijk doorheen komt.


Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de training van woensdagochtend geplaatst!

Yoëll van Nieff van de B-kern was vanochtend de enige speler van de 35-koppige A- en B-selectie die ontbrak, maar door de aanwezigheid van B1-aanvaller Richairo Zivkovic stonden er toch 35 spelers op het TCN trainingsveld.


Emil Johansson trainde vandaag erg fanatiek en scoorde uit alle hoeken en standen. De veldspelers die maandag niet in de wedstrijd van Jong FC Groningen in actie zijn gekomen speelden vanochtend een grote partij van 11 tegen 11. De tegenstanders van bovengenoemde basisopstelling namen het op tegen het volgende elftal:

 

Bizot, Magnasco, Renken, Kappelhof, Johansson, Hiariej, Letschert, Cristovao, Zivkovic, Texeira, Jones


Johan Kappelhof en Jesse Renken speelden als centrale verdediger; Stefano Magnasco en Emil Johansson waren de beide backs.

 

Toen deze partij begon was de training voor Kostic, Suk, Bakker, Bos, Ben Moussa en Batbay voorbij; Holder, Femi, Ivens, Francisco en Van Moorsel bleven achter op het trainingsveld en trainden individueel.

 

Aanwezig gedurende praktisch de gehele training was technisch manager Henk Veldmate; hij zal vanavond overigens net als Robert Maaskant en commercieel directeur Robbert Klaver zitting nemen in het forum dat na afloop van de algemene ledenvergadering van de Supportersvereniging zal worden gehouden. Het forum start om ca. 20:30 uur.

 

De sfeer was ontspannen; ook Robert Maaskant was goed gemutst.

 

Vermeldenswaardig is nog dat materiaalman Igor van zijn gips is ontdaan en als grensrechter functioneerde ;-)

 

Na nog wat afwerkoefeningen en instructies die Maaskant aan de achterkant van het veld, en dus niet hoorbaar voor de aanwezigen, aan zijn spelers verstrekte zat de training erop. Johan Kappelhof verliet het trainingsveld met een gezicht dat boekdelen sprak...

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend van Anja Smit

 

DSC_1454
DSC_1457
DSC_1464
DSC_1465
DSC_1473
DSC_1476
DSC_1477
DSC_1489
DSC_1496
DSC_1507
DSC_1521
DSC_1537
DSC_1588
DSC_1610
DSC_1611
DSC_1619
DSC_1653
DSC_1656
DSC_1669
01/19 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.