Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

268 gasten online

Training maandag 29 oktober 2012: Michael de Leeuw lijkt inzetbaar tegen ADO Den Haag; Johan Kappelhof mogelijk rechtsback

Zo zonnig als het gisterochtend tijdens de training was, zo miezerig en nat was het hedenmorgen. Robert Maaskant had 19 spelers op het TCN trainingsveld verzameld, eentje meer dan de op 18 gemaximeerde grootte van een wedstrijdselectie. Het inviteren van een 19e speler had natuurlijk alles te maken met de vrijdag tegen FC Utrecht opgelopen enkelblessure van Michael de Leeuw. De Leeuw trainde vanmorgen mee, en kon alle oefeningen van begin tot eind meedoen. De huidige topscorer van FC Groningen lijkt dan ook inzetbaar in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag, en het kunnen participeren van de energieke middenvelder scheelt een slok op een borrel.


Wat opviel tijdens de afsluitende partij van 10 tegen 9 was het feit dat Johan Kappelhof bij het tiental aan de rechterkant van de driemans verdediging speelde. De overige spelers van deze groep verwachten we morgen eigenlijk in de basis. Bij de andere ploeg speelden Kees Kwakman, Leandro Bacuna en de vermoedelijke bankbezetting van morgen. Bacuna was in die ploeg als rechtsbuiten aan het werk. 

 

Wij denken dat Kwakman morgen naar het tiental zal worden overgeheveld. Een andere mogelijkheid is dat ook Bacuna bij bovenstaand tiental wordt gehaald en dat dit ten koste gaat van een basisplaats voor Mitchell Schet. Kortom: we denken dat FC Groningen morgen als volgt aantreedt tegen ADO Den Haag: 

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna
Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld
Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof
Luciano


Vermoedelijke bankbezetting: Bizot, Schet, Ivens, Femi, Van Moorsel, Magnasco, Suk

 

UPDATE na perspraatje Robert Maaskant: Leandro Bacuna tegen ADO Den Haag geen rechtsback; Stefano Magnasco wel bij de selectie; David Texeira niet

 

Lees verderop voor een aantal interessante uitspraken van Robert Maaskant over zijn spelers, zijn wissel- en selectiebeleid en het spelsysteem!

Onderaan dit artikel hebben we nog een aantal foto's van Eric Smit van de training van maandagochtend geplaatst!

UPDATE na perspraatje Robert Maaskant: Leandro Bacuna tegen ADO Den Haag geen rechtsback; Stefano Magnasco wel bij de selectie; David Texeira niet

Robert Maaskant heeft vanmiddag tijdens het perspraatje laten doorschemeren dat hij in de wedstrijdselectie van 18 spelers één wijziging doorvoert vergeleken met de wedstrijd tegen FC Utrecht: Stefano Magnasco keert terug in de selectie. De nominatie van de Chileen gaat ten koste van de plek van Filip Kostic, van wie de trainersstaf vindt dat Kostic het eerste elftal op dit moment niet beter maakt en dat het beter is dat hij speelminuten maakt in het tweede elftal. Kostic zal vanavond dan ook spelen met Jong FC Groningen.

 

In tegenstelling tot onze eerder uitgesproken vermoedens zal David Texeira noch vanavond (Jong FC), noch dinsdagavond bij de selectie zitten. De Uruguayaan gooide er onlangs al eens met de pet naar op de training, toonde toen wat meer inzet en maar kende vervolgens een terugslag. Er zijn met hem 'wat noten gekraakt'; ook teammanager Bas Roorda heeft met de Uruguayaan, die ongelukkig is in zijn huidige rol (maar wél snapt dat Género Zeefuik speelt), gesproken. Vanochtend trainde Texeira weer beter, maar Maaskant wil hem nu hiervoor nu nog niet belonen met een plaats bij de selectie, vanwege het feit dat hij eerder erg matig trainde.

 

Leandro Bacuna wordt van de rechtsbackpositie afgehaald na twee maal in de fout gegaan te zijn (Maaskant: "Ik sluit niet uit dat hij ooit nog weer als rechtsback zal spelen"); wij denken op grond van de training van vanochtend dat Johan Kappelhof zijn plek als rechtsachter inneemt. De spelers zijn nog niet geïnformeerd over de opstelling van morgenavond, vandaar dat Maaskant nog geen opstelling wilde prijsgeven. Het lijkt echter erg waarschijnlijk dat Mitchell Schet moet plaatsmaken voor Leandro Bacuna. Schet speelde een fantastische voorbereiding, maar speelde vorig seizoen bij RKC maar 18 wedstrijden en de trainersstaf wist van tevoren al dat er een periode zoals deze zou komen waarin Schet minder goed zou renderen. Kortom - Bacuna speelt morgen rechtsbuiten, zo denken wij, uitgaande van het sommetje 1 + 1 = 2.

 

Maaskant heeft zin in de bekerwedstrijd. Hij wil doorbekeren omdat hij naar de finale wil. Er zijn op dit moment ruim 11.000 kaarten verkocht; de resterende kaarten kosten € 10. De trainer van FC Groningen hoopt op een goede sfeer. Als FC Groningen verder bekert zou hij in de 1/8e finales het liefste thuis tegen 'een kleintje' spelen.

 

Robert Maaskant over zijn wissel- en selectiebeleid

Robert Maaskant gaf tijdens het perspraatje aan dat hij sommige spelers meer vertrouwen geeft dan andere spelers. Het betreft de ervaren sterkhouders (Kwakman, Kirm, Sparv, Kieftenbeld) die vanwege hun routine erg belangrijk zijn voor het elftal. Deze spelers voeren basistaken uit en denken mee. Volgens de trainer is zijn selectie er absoluut nog niet aan toe als ook de meer ervaren spelers na een paar mindere optredens gepasseerd zouden worden zoals enkele jongere spelers (Burnet, Magnasco) al eens is overkomen. Dit zou voor onrust in de selectie zorgen, aldus Maaskant, die vindt dat zijn selectie een grote stap heeft gemaakt: het is geen labiel elftal meer. De trainer vindt dat de spelers van FC Groningen dichter naar elkaar toegroeien, en dat het er allemaal beter uit gaat zien als de ploeg wat effectiever wordt en als het eens wat meer meezit. Ook de 'feeling' in de groep is: 'we zitten eraan te komen'. Zo gaat de ploeg de bekerwedstrijd tegen ADO ook in. Maaskant vindt ADO een gevaarlijke karakterploeg, die hij gelijkwaardig aan FC Groningen acht. Maaskant heeft overigens geen enkele moeite met jonge spelers: "Ik zet Zivkovic er zo in als het moet."

 

Wij zijn blij dat eindelijk is uitgesproken, benoemd en toegelicht waarom sommige spelers eerder worden gewisseld/gepasseerd dan anderen.

 

Maaskant vertelde opnieuw dat Andraz Kirm beter kan dan hij laat zien, maar dat hij ook al op 4 à 5 assists had kunnen staan als bv. Michael de Leeuw - die dinsdag absoluut weer speelt, ook móet spelen en heel belangrijk is voor het elftal - uit een aantal van zijn voorzetten had gescoord.


Robert Maaskant over 4-3-3 versus 4-4-2

Maaskant vindt dat zijn ploeg recentelijk in elk geval al als 4-4-2 verdedigt, en hij sluit niet uit dat er gaandeweg het seizoen helemaal op 4-4-2 wordt overgegaan. Overigens lijkt het huidige systeem al wel op 4-4-2, zo is hij van mening, omdat De Leeuw niet echt 'op tien' speelt maar vaak dichtbij Género Zeefuik is te vinden.

 

Maaskant herhaalde een onlangs gedane uitspraak: David Texeira rendeert beter in een twee spitsen-systeem. Spelers moeten echter meerdere systemen kunnen beheersen, zo vindt hij.

 

Voorbeschouwing van FC Groningen TV:

 

 

Fotoreportage van de training van maandagochtend van Eric Smit

 

DSC_2658
DSC_2659
DSC_2660
DSC_2662
DSC_2683
DSC_2689
DSC_2690
DSC_2699
DSC_2711
DSC_2714
DSC_2715
DSC_2716
DSC_2718
01/13 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.