Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

Training donderdag 8 november 2012:

Virgil van Dijk begint vrijdag wellicht op de bank

De trainersstaf van de Trots van het Noorden had vanochtend een organisatorische truc uitgehaald: tien spelers trainden op het TCN trainingsveld, en 20 stuks, waaronder de vermoedelijke wedstrijdselectie voor het zespuntenduel van vrijdagavond in Breda, togen naar Corpus den Hoorn.

 

Tot onze tevredenheid stond Virgil van Dijk, hiernaast op de foto samen met manueel therapeut Wouter van den Berg, voor het eerst deze week weer op het trainingsveld. Hij trainde aanvankelijk mee met de overige basisspelers, maar stapte op een gegeven moment uit, waarna Stefano Magnasco zijn hesje overnam en Johan Kappelhof doorschoof naar het centrum.

 

Mitchell Schet stond opnieuw rechtsbuiten; Leandro Bacuna start morgenavond vermoedelijk op de bank.

 

Wij hebben het idee dat Virgil fit genoeg is om bij 'de achttien' te zitten en dat hij op de bank zal beginnen; in noodgevallen zou hij dan kunnen invallen. Mocht het verdere herstel van zijn enkelblessure de komende 24 uur spectaculaire vorderingen maken, dan zou hij wellicht zelfs in de basis kunnen starten, maar we denken dat de medische staf geen enkel risico met hem zal willen nemen: 'De Tour is nog lang', zou Joop Zoetemelk zeggen.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen NAC Breda:


Kirm - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Kappelhof - Magnasco

Luciano

 

Onderaan het artikel hebben we trainingsfoto's van Eric en Patrick geplaatst! Hierop is ook een pracht van een fruitmand zichtbaar, die door de vaste trainingsbezoekers aan de aan zijn hart geopereerde Harm Slor is gestuurd.

In de thuiswedstrijd tegen N.E.C. zagen we dat het als 4-4-2 verdedigende FC Groningen nadat Mitchell Schet in de ploeg kwam geheel anders kwam te staan, omdat Schet niet meeverdedigt. De linies kwamen veel te ver uit elkaar te liggen en het compacte verdedigingsconcept was in één klap ter ziele. We hopen dat deze ongewenste situatie morgen tegen NAC niet wordt herhaald, want dan komt er ongetwijfeld veel te veel vijandelijk geel-zwart op Magnasco af. 

 

Op 'graftakkenface' Lurling kwamen we vorig jaar in de volgende bewoordingen terug:

 

Dhr. Lurling speelde ooit voor de dorpsclub. In de rubriek Front Anti Abe op Trots van het Noorden staat de volgende treffende beschrijving uit lang vervlogen, maar nog altijd actuele tijden:

 

SC Heerenveen-aanvaller Anthony Lurling is gisteren uitgeroepen tot Grootste Matennaaier van het Nederlandse betaald voetbal. De bijbehorende bokaal, een oerdegelijke mahoniehouten naaimachine (geïnspireerd door de rubriek van Barend en Van Dorp van weleer) uit 1745, is vannacht samen met een uitbundig spandoek door supporters van FC Groningen in de voortuin van de geboren buitelaar afgeleverd. Lurling's voetbaltalent bracht de Brabander enkele jaren geleden naar Friesland. Daar maakte zijn nog veel grotere 'talent' om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren, hem binnen afzienbare tijd tot de meest gehate voetballer op de Nederlandse velden.

 

Fotoreportage van de training van donderdag 8 november 2012 van Eric Smit:

 

DSC_4097
DSC_4099
DSC_4101
DSC_4103
DSC_4108
DSC_4126
DSC_4135
DSC_4137
DSC_4149
DSC_4150
DSC_4151
DSC_4163
DSC_4165
DSC_4169
DSC_4170
DSC_4176
01/16 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van donderdag 8 november 2012 van Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/18 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.