Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

Virgil van Dijk traint uit voorzorg binnen; Michael de Leeuw ziek maar uiterlijk zaterdag weer present

Vanmorgen heeft FC Groningen (dat hiernaast zichtbaar na de training op de foto werd gezet) een training in de Euroborg afgewerkt. Robert Maaskant meldde de grasmeesters na afloop van de training grijnzend dat het veld 'helemaal naar de kloten' was getrapt, maar dat was in zijn ogen geen probleem: 'Wij hebben ook niet zo'n goed matje nodig.'

 

Afwezig op de training waren de beide internationals, Tim Sparv (gisteren 90 minuten gespeeld en met 0-3 op Cyprus gewonnen) en Andraz Kirm (de tweede helft gespeeld van het in Skopje met 3-2 verloren uitduel tegen Macedonië). Ook Virgil van Dijk was er nog altijd niet bij. Hij traint de hele week al binnen. Jonas Ivens was er ook niet. Zal dit met contractbesprekingen met een Belgische club te maken hebben? Tenslotte konden we ook Michael de Leeuw niet begroeten. Hij is ziekjes, maar zal uiterlijk zaterdag weer present zijn.

 

Wel van de partij was Richairo Zivkovic, de 16-jarige aanvaller van FC Groningen B1 die met de FC over een contract in onderhandeling is. Hij wilde ons niet bijpraten over de stand van zaken, maar: "Jullie horen er binnenkort wel meer over." Ons (op geen enkel feit gebaseerde) gevoel zegt dat hij uit Groningen vertrekt, hetgeen een gevoelig verlies voor de jeugdopleiding zou zijn. Overigens had Zivkovic in een andere uit de jeugdopleiding van FC Groningen afkomstige speler een niet voorbij te komen opponent: Nick Bakker was vanochtend niet te passeren.

 

In de afsluitende partij van 11 tegen 11 speelde de basis in de volgende geïmproviseerde samenstelling:

 

Bacuna - Zeefuik - Schet

Femi - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Bakker - Kappelhof

Luciano

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

De tegenstander van dit elftal speelde als volgt: 

 

Kostic - Texeira - Zivkovic

Bos - Ben Moussa - Jones

Johansson - Van Nieff - Hiariej - Magnasco

Bizot

 

In de tweede helft van de partij kwam Suk voor Bos in de ploeg. Het elftal ging toen als volgt spelen:

 

Kostic - Zivkovic - Suk

Ben Moussa - Texeira - Jones

Johansson - Van Nieff - Hiariej - Magnasco

Bizot

 

In de tweede variant sloot Texeira geregeld aan bij Zivkovic. Het elftal speelde in die situaties dus met twee centrale spitsen.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend (Eric Smit), met o.a. ook Jurrie Koolhof als aandachtige toeschouwer

 

DSC_4317
DSC_4322
DSC_4324
DSC_4330
DSC_4331
DSC_4338
DSC_4353
DSC_4354
DSC_4361
DSC_4362
DSC_4368
DSC_4369
DSC_4371
DSC_4375
DSC_4379
DSC_4383
DSC_4385
DSC_4393
DSC_4396
DSC_4406
DSC_4411
DSC_4412
DSC_4413
DSC_4414
DSC_4416
DSC_4418
DSC_4426
DSC_4427
DSC_4428
01/29 
start stop bwd fwd

 

 

Robert Maaskant was aanvankelijk niet tevreden over de geleverde arbeid van zijn basiselftal: hij maande de spelers tot meer agressiviteit aan. Zijn ploeg kwam vervolgens op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Leandro Bacuna, waarna Maaskant duidelijk te kennen gaf dat er in de aanval die aan het doelpunt vooraf ging fantastisch werd gevoetbald.

 

Uiteindelijk viel de gelijkmaker nog wel, door een doelpunt van Hyun Jun Suk die netjes bediend was door David Texeira. De basis zou echter alsnog gewonnen hebben als een ziedend afstandsschotschot van Femi doel getroffen zou hebben. Het sloeg nu snoeihard in de eerste ring op Zuid in.

 

Emil Johansson en Filip Kostic speelden een ongelukkige wedstrijd. Een basisplaats voor hen in het eerste elftal lijkt nog erg ver weg.

 

Hyun Jun Suk houdt een balletje hoog voordat hij mag invallen

 

Iedereen ging na afloop van de training op de foto

 

Nick Bakker en Stefano Magnasco rusten na de training even uit

 

Leandro Bacuna in gesprek met Emiel Venema van FC Groningen TV

 

Van links naar rechts: Kappelhof, Schet, Zivkovic en Burnet

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.