Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Training woensdag 21 nov. 2012: Paco van Moorsel erin, Género Zeefuik eruit

Kort na de wedstrijd tegen AZ heeft Robert Maaskant al laten doorschemeren dat het wel eens een interessant trainingsweekje zou kunnen worden omdat hij een aantal mutaties in zijn elftal overwoog. Zo smaakten de invalbeurten van Paco van Moorsel en Leandro Bacuna naar meer, en vond hij Género Zeefuik juist minder goed spelen.

 

Vanochtend stond de eerste groepstraining na het duel tegen AZ op het programma, en Robert Maaskant lijkt woord te houden.

Hij startte in de afsluitende partij van 11 tegen 11 met een basiselftal waarin geen plaats voor Género Zeefuik was ingeruimd. Michael de Leeuw schoof door naar de positie van diepe spits en Paco van Moorsel speelde kort achter hem. Beiden wisselden overigens veelvuldig van positie en oogden vanaf het begin als een ingespeeld duo. In de tweede helft van het partijspel werden nog twee mutaties doorgevoerd: Leandro Bacuna kwam voor Mitchell Schet in de ploeg, en opvallend genoeg werd Lorenzo Burnet door B-kernspeler Yoëll van Nieff afgelost. Burnet was niet geblesseerd, en dus zal de trainersstaf over zijn optreden minder tevreden zijn geweest. Emil Johansson was vandaag niet aanwezig op de training. De Zweed deed gisteren mee met Jong FC Groningen en wekte een uitgebluste indruk. Emil lijkt niet goed in zijn vel te zitten.

 

 

Ook Virgil van Dijk (enkel, hamstring en nu ook griep), Tom Hiariej (hamstring) en Jonas Ivens (voet) ontbraken. Volgens de clubsite van FC Groningen is het op dit moment twijfelachtig of Virgil van Dijk zaterdag tegen RKC in actie kan komen. Nick Bakker, aanvoerder van Jong FC Groningen, verving hem vandaag in de basis en lijkt de eerst aangewezene om Van Dijk indien nodig te vervangen. De optie Johan Kappelhof als centrale verdediger en Stefano Magnasco als rechtsback lijkt vooralsnog niet te worden overwogen. Maar eerlijk is eerlijk - we schreven gisteravond na afloop van de wedstrijd van Jong FC Groningen al dat Texeira, Magnasco en Johansson niet hebben laten zien dat zij op korte termijn een basisplaats in het eerste elftal verdienen.

 

Opvallend: de drie Zuid-Amerikanen Texeira, Jones en Magnasco beëindigden de training gezamenlijk al vóór de afsluitende partij, terwijl spelers als Bakker en Femi, die net als genoemd drietal gisteravond met de beloften hebben gespeeld, wél doorgingen. Het zegt toch iets over hun momentane status.

 

Opstelling basiselftal:

  

Kirm - De Leeuw - Schet (Bacuna)

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet (Van Nieff) - Kwakman - Bakker - Kappelhof

Luciano

 

Opstelling tegenstanders:

 

Kostic - Zeefuik - Suk

Femi - Bos - Bacuna (Schet)

Holder - Van Nieff (Burnet) - Renken - Francisco

Bizot

 

 

Robert Maaskant arriveerde goed gemutst op het koude trainingsveld. Na een aantal 'vrolijke teambuildingsactiviteiten' (opdrukken etc.) werd echter al snel overgegaan op het serieuze werk. De hesjes werden verdeeld en tijdens de grote partij coachte Maaskant dat het een lieve lust was. Terecht: de door hem en zijn collega-trainers overwogen mutaties zouden wel eens een vrij grote impact op de spelstijl van zijn ploeg kunnen hebben en dit moet natuurlijk goed begeleid en gedoceerd worden.

 

Maaskant legde de nadruk op snelheid, zuiverheid van passing en op het opzoeken van de diepte. Balbezit diende gekoesterd te worden en er moest doorlopend veel beweging in het elftal zitten. Afgaande op de training van vanochtend wil hij RKC Waalwijk niet met een countertactiek bestrijden maar lijkt hij erop in te zetten dat zijn ploeg op vijandelijke Brabantse bodem de lakens gaat uitdelen. We zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend van Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/24 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.