Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

Training donderdag 22 november 2012:

Virgil van Dijk terug op trainingsveld; basis krijgt vorm

In tegenstelling tot gisteren kon de trainersstaf vanochtend een zo goed als fitte selectie begroeten. Alleen Tom Hiariej, dinsdagavond bij Jong FC Groningen met hamstringklachten uitgevallen, en Atilay Batbay, die sinds maandag met kuitproblemen kampt, waren absent; Jonas Ivens trainde zoals vooraf besproken drie kwartier mee op het veld en vervolgde zijn training toen binnen in de fitnessruimte.

 

Virgil van Dijk was terug, en hoefde geen aangepast programma te volgen: hij sloot bij de vermoedelijke basisspelers aan alsof hij niet door allerlei ellende wordt geplaagd. Robert Maaskant borduurde voort op het basisleftal van gisteren. Het zou ons niet verbazen als FC Groningen zaterdagavond tegen RKC Waalwijk met het volgende team gaat starten:

 

Schet - De Leeuw - Kirm

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Bij de tegenstanders was in de eerste helft Género Zeefuik als diepe spits ingedeeld, maar zoals gisteren uit de trainingsfoto's van Patrick bleek moest hij zich tegen het eind van de training even laten verzorgen, en hij is nog niet 100% hersteld. Hij liet zich in de tweede helft van de partij vervangen door Hyun Jun Suk, die de voorkeur kreeg boven David Texeira, die net als Matías Jones en Filip Kostic bij de groep beloften was ingedeeld. Deze spelers zullen zaterdagavond ongetwijfeld niet bij de wedstrijdselectie zitten.

 

Richairo Zivkovic deed wél mee bij de tegenstanders van de basis, en speelde eerst als linksbuiten en vervolgens als rechtsbuiten. Opnieuw viel zijn lenigheid en behendigheid op. Het is een speler die je als back of centrale verdediger zijnde niet graag op je af ziet snellen. Hij werd tijdens de partij nog even door Robert Maaskant geïnstrueerd. 's Mans ontwikkeling blijft verbazingwekkend!

 

De foto linksboven toont overigens het nieuwe gebouw van de dienst Sociale Zaken en Werk (SoZaWe), dat vandaag van beglazing is voorzien. Het pand verrijst op het Harm Buiterplein op het Europapark.


Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

De tegenstanders van de basis speelden in de onderstaande samenstelling. We kunnen ervan uitgaan dat de bankbezetting van komende zaterdag uit dit elftal wordt getrokken: 

 

Zivkovic - Zeefuik (Suk) - Bos

Femi - Bacuna - Ben Moussa

Johansson - Bakker - Van Nieff - Magnasco

Bizot

 

Robert Maaskant had bij de start van de training al de pé in omdat de groep pas na het geplande aanvangstijdstip van 10:00 uur trainingsklaar was, hetgeen hij als een gebrek aan discipline en concentratie kwalificeerde. Het verloop van de training bracht zijn stemming nauwelijks in betere regionen, want het spelpeil van de beoogde basis verliep niet optimaal. Er werden te weinig kansen gecreëerd en Paco van Moorsel werd te weinig in het spel betrokken. De partij eindigde zoals die begon: 0-0. Noemenswaardig waren een schot, net voorlangs, van Andraz Kirm (vandaag aan de rechterkant spelend; Mitchell Schet stond links) en een vliegende tackle van Leandro Bacuna op Johan Kappelhof.

 

De beoogde basis wordt door Robert Maaskant geïnstrueerd

 

In de hesjes de tegenstanders

 

Morgen zullen er tijdens de afsluitende training nog wel de nodige puntjes op de i gezet gaan worden.

 

Tijdens de training werd door de supporters nagepraat over de voor hen onvergetelijke trip naar Erik Nevlands afscheid in Stavanger. Het moet een dolle boel zijn geweest met de drie supportersgroepen van Viking F.K. Stavanger, Vålerenga IF en FC Groningen, die gezamenlijk een groot feest hebben gevierd, de bierprijzen voor lief nemend. Zo moest iemand die op vier pilsjes trakteerde omgerekend € 39 op tafel leggen...

 

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/26 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.