Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

323 gasten online

Rasmus Lindgren maakt indruk op eerste training; Robert Maaskant bereidt ploeg voor op ajax-uit

Op een letterlijk groen-wit TCN trainingsveld hebben we Rasmus Lindgren vandaag voor het eerst sinds 27 januari 2008 weer in een FC Groningen- shirt in actie gezien. Op die bewuste datum speelde hij zijn laatste competitiewedstrijd (Feyenoord-uit, 1-1); het vervolg van zijn carrière is bekend. Vandaag op de training vormde hij in de afsluitende partij van 11 tegen 11 een centraal verdedigersduo met Tom Hiariej, de rechtsback van de bewuste wedstrijd van bijna vijf jaar geleden.

 

Lindgren acteerde tussen de spelers van de FC alsof hij nooit is weggeweest. Hij liet zien nog altijd over een groot overzicht te beschikken en oogde erg fit. Hij speelt snel en direct naar voren wanneer het kan, onderschept ballen en geeft zijn tegenstanders geen centimeter ruimte; David Texeira kan erover meepraten. Wij zien uit naar zijn rentree in het elftal. Of hij dan als centrale verdediger of als controlerende middenvelder zal worden ingezet valt natuurlijk nog te bezien. Vanaf 1 januari a.s. is hij speelgerechtigd. Verderop staat een aantal foto's van hem in actie!

 

Afgaande op de training van vanochtend houdt Robert Maaskant zaterdag in de arena vast aan zijn elftal dat zondag verrassend genoeg de basis vormde tegen Heracles Almelo. Of deze spelers zaterdag om 20:45 uur daadwerkelijk in de grafbak aan de aftrap zullen staan zal de komende dagen blijken. De wisselspelers van jl. zondag (Richairo Zivkovic, Henk Bos en Nick Bakker) ontbraken vanochtend. Wel present waren Lorenzo Burnet en Mitchell Schet, die zondag wegens blessures nog ontbraken. Beiden moesten echter met een plek bij de tegenstander van de basis genoegen nemen, omdat Robert Maaskant vasthield aan Emil Johansson en Leandro Bacuna. Ook David Texeira mag tegen ajax hopen op een plekje in de startelf.

 

De training begon vanochtend iets later aangezien de spelers eerst door

Sinterklaas werden ontvangen (foto: Stefano Magnasco, die voor het eerst

met de Goedheiligman kennisgemaakt zal hebben)

Rasmus Lindgren is deze week in Groningen, gaat zondag terug naar Zweden en sluit op 4 januari a.s. definitief aan bij de groep

 

FC Groningen schreef vandaag op de clubsite dat Rasmus Lindgren deze week in Groningen is en met de groep zal meetrainen. De club schrijft:


Rasmus Lindgren is tot en met zondag tijdelijk terug in Groningen. Hij traint tot en met vrijdag mee met de selectie van Robert Maaskant, zal zaterdag een individuele training afwerken, zaterdagavond in Amsterdam het competitieduel met Ajax bezoeken en zondag weer terug vliegen naar Zweden. Lindgren sluit vanaf vrijdag 4 januari definitief aan bij groep.


Ik oriënteer me dezer dagen op een woning in Groningen en dien ook nog wat andere zaken te regelen”, vertelt Lindgren. “Het is dan goed en logisch dat ik ook alvast weer wat mee train. Op deze manier leer ik de groep al wat meer kennen en ik wil fit zijn als we in januari aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft beginnen.”


Lindgren, die sinds het ontbinden van zijn contract bij Red Bull Salzburg – eind september van dit jaar – zonder club zat, gaat zondag weer terug naar Zweden. “Ik heb al die tijd gewoon door getraind en ben fit. In afwachting van een nieuwe club na 1 januari had ik met mijn gezin al een vakantie gepland en dat gaan we ook gewoon doen. Dat klinkt misschien wat raar als je al die tijd zonder club hebt gezeten, maar ik mag toch niet eerder dan in het nieuwe jaar onder contract staan bij een nieuwe club.”

 

De eerste foto's van Rasmus Lindgren, vanochtend gemaakt door Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/19 
start stop bwd fwd

 

Robert Maaskant had vanochtend 22 spelers tot zijn beschikking. Afwezig waren Género Zeefuik (volgt een eigen programma en traint vandaag binnen) en de spelers die afgelopen maandag in de wedstrijd van Jong FC Groningen in de basis stonden, met uitzondering van Matías Jones. De Uruguayaan, die maandag alleen de eerste helft heeft gespeeld, was vanochtend nodig om een partij van 11 tegen 11 te kunnen spelen.

 

Opstelling basiselftal op de training van vanochtend: 

 

Bacuna - Texeira - Kirm

Femi - De Leeuw - Kieftenbeld

Johansson - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Opstelling tegenstanders van de basis:

 

Jones - Cristovao - Schet

Sparv - Van Moorsel - Letschert

Burnet - Lindgren - Hiariej - Batbay

Bizot

 

Robert Maaskant instrueert de spelers vóór de afsluitende partij

 

Afdrukken van voetbalschoenen in de laag zand waarmee plassen zijn gedempt

 

Vóór de afsluitende grote partij werd er in groepjes van acht tegen acht gespeeld, zonder keepers. Elk achttal bestond uit zes spelers en twee spelers die snel van achteruit moesten opbouwen. Bij de basis waren dat afwisselend de koppeltjes Kwakman/Van Dijk en Femi/Kieftenbeld; bij de andere ploeg Lindgren/Hiariej en Sparv/Letschert. Duidelijk werd dat de verbaal weer overduidelijke Maaskant nu al begonnen is zijn spelers zaterdag tot op het bot geladen aan de aftrap te laten komen; hij eist een duidelijke over-mijn-lijk-mentaliteit. FC Groningen zal zaterdag 'gewoon' voor de winst gaan strijden en niet voor Sinterklaas gaan spelen!

 

 

(Later plaatsen we nog fotoreportages van Eric en Patrick die de kou vanochtend hebben getrotseerd!)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.