Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

246 gasten online

Training donderdag 6 december 2012: Robert Maaskant houdt basis intact

Tijdens de voorlaatste training in de aanloop naar de kraker van zaterdagavond in Duivendrecht hield Robert Maaskant zijn winnende basiselftal van jl. zondag net als gisteren intact. De training moest op het allerlaatste moment van het kunstgras van VV Actief in Eelde naar Sportpark de Koepel in Haren verplaatst worden omdat de sneeuwlaag in Eelde niet tijdig verwijderd kon worden.

 

Basisopstelling training donderdag 6 december 2012:

 

Bacuna - Texeira - Kirm

Femi - De Leeuw - Kieftenbeld

Johansson - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Omgeving Euroborg vanmorgen - prachtig

 

Verderop staan een trainingsverslag en foto's van Wouter!

Als we eens kijken naar het eerste elftal dat het de basis moeilijk moest maken, dan ziet dat er op papier ook zeker niet onaardig uit: 

 

Kostic - Zivkovic - Schet

Sparv - Van Moorsel - Lindgren

Van Nieff - Bakker - Ivens - Magnasco

Bizot

 

Er was nog een derde elftal geformeerd, en hierin zaten spelers als Henk Bos en Hyun Jun Suk. De basis speelde tegen beide andere teams en veranderde niet van samenstelling. Morgen weten we vermoedelijk of Richairo Zivkovic dan wel Hyun Jun Suk als reservespits bij de selectie zal zitten. Op dit moment denken we dat de voorkeur aan Zivkovic gegeven zal worden.

 

De basis nam in de eerste partij al snel een 2-0 voorsprong door doelpunten van Andraz Kirm en Leandro Bacuna; Stefano Magnasco maakte vervolgens een prachtig tegendoelpunt.

 

De Zweedse enclave arriveert: Rasmus Lindgren en Emil Johansson

 

Wouter heeft nog het volgende verslag van de training gemaakt!

 

Op het laatste moment werd er besloten dat de training in Haren op Sportpark De Koepel zou plaatsvinden waar FC Groningen vaste klant is. Blijkbaar waren de velden in Eelde ook niet bespeelbaar door de sneeuwval. Toen wij aankwamen was terreinknecht Egbert nog druk bezig het veld sneeuwvrij te maken en ook ballenman Igor was druk aan het sneeuwschuiven; direct daarna kwamen de spelers en trainers ook aanlopen. Soms zijn spelers van een betaald voetbal-organisatie nog net kleine kinderen want de parkeerplaats van het sportpak was nog niet sneeuwvrij, dus kwamen sommigen slippend met de auto het parkeerterrein op. De trainersstaf hoefde de auto niet op de parkeerplaats te zetten: de trainers werden keurig naast het veld uitgezet. Wat ook nu weer opviel: iedereen verschijnt in trainingspak, alleen die bikkel van een Dick Lukkien niet, hij kwam weer in korte broek maar wel met handschoenen aan. Die man is niet klein te krijgen, ook niet door een beetje sneeuw en kou.

 

Het zonnetje scheen lekker en daarom was het best goed toeven, maar toen de zon achter de wolken verdween werd het snel goed koud en koude handen en voeten kreeg je gauw. Zo een snelle blik geworpen op wie er wel en niet waren en we misten in ieder geval Matías Jones (we hoorden dat hij een kleine blessure had) en ook Género Zeefuik was nog niet present. Ook twee spelers van het beloftenteam waren afwezig, te weten Robby Holder en Jesse Renken: zij zijn op stage bij SC Veendam. Wel weer aanwezig was Richairo Zivkovic die iedere donderdag meetraint.

 

Op het veld nam eerst Jan Arend Vredeveld de mannen onderhanden voor een goede warming up en daarna werden er in een paar groepen rondo's gespeeld. Dit vinden de spelers altijd wel leuk om te doen. Daarna werd het pas echt interessant want de hesjes werden verdeeld. Er werden drie groepen gemaakt. Het basisteam (opstelling zie boven) kreeg de oranje hesjes en het is dus dezelfde basis die afgelopen zondag tegen Heracles Almelo speelde. De basis speelde eerst een partij tegen een groep met gele hesjes (ook hiervan staat de opstelling hierboven) terwijl een groep zonder hesjes achter het doel een rondo ging doen. De derde groep werd gevormd door de volgende namen waarbij een enkeling van de gele groep (Van Nieff, Kostic) hierbij werd ingedeeld:

 

Kostic - Suk - Cristovao

Van Nieff - Ben Moussa - Bos

Burnet - Hiariej - Letschert - Batbay

Van der Lei 

 

In het eerste partij werd er gescoord door het basisteam door een prachtig afstandsschot van Leandro Bacuna en iets later scoorde Andraz Kirm ook nog een keer; nu moet hij het nog in een wedstrijd doen. We zagen een hele mooie tegengoal van Stefano Magnasco. Hij veroverde de bal op rechts, snelde naar voren, speelde iemand uit door de bal rechts van de man te spelen en zelf links te passeren en schoot hard en zuiver in de rechter benedenhoek. Prachtig mooi hoe Stefano dit deed. De stand bleef 2-1 voor de basis.

 

Daarna mochten de mannen zonder hesje de strijd aanbinden met de basis en dat werd ook een leuke strijd. Iedereen knokt toch voor zijn plekje dus er werd goed gestreden. In deze partij werd niet gescoord. De mannen van de basis mochten toen inrukken en de mannen met de gele hesjes kwamen het veld weer op om het op te nemen tegen de mannen in groene hesjes. In deze partij zagen we één goal. Mitchell Schet snelde langs zijn tegenstander en gaf de bal voor en Filip Kostic kon de bal binnentikken. Wij stonden op dat moment een beetje ver weg (op een iets warmere plaats) om te zien hoe dit ging want er werd een beetje met spelers geschoven om toch 11 tegen 11 te spelen. Wat we wel zagen was dat Rasmus Lindgren op een gegeven moment op de grond bleef liggen, wellicht had hij een tik gekregen. Hij stopte er later ook mee en Maikel Kieftenbeld deed de voetbalschoenen weer aan om de plaats van Rasmus in te nemen. Laten we voor Rasmus hopen dat het niet te erg is maar dat hij last had was duidelijk aan hem te zien.

 

Na deze partij was het voor ons tijd om te vertrekken en de warme kachel op te zoeken; Robert Maaskant nam sommige spelers nog even apart voor een praatje en ook de spelers zelf stonden de training nog even na te bespreken. Op de weg naar de parkeerplaats hebben we nog even met Femi gesproken en ik vertelde hem dat hij op deze website door de lezers werd gekozen tot Man of the Match. Hij was daar verbaasd over maar vond het heel erg leuk en wil bij deze iedereen bedanken die op hem gestemd heeft, dus bij deze.

 

Snel de auto in en naar huis, want het was niet echt veilig meer op de parkeerplaats want een aantal heren onder wie Kwakman, Van Dijk en Kappelhof waren inmiddels verzeild geraakt in een sneeuwballengevecht. Het blijven soms net kinderen die voetballers, maar een lolletje hoort er ook bij.

 

Fotoreportage van de training van donderdag 6 december 2012 van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0032
DSC_0034
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0046
DSC_0047
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0054
DSC_0056
DSC_0058
DSC_0060
DSC_0063
DSC_0064
01/42 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.