Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

338 gasten online

FC Groningen trekt vermoedelijk met Tim Sparv ten strijde tegen Feyenoord

We worstelen nog altijd met de vraag waarom Robert Maaskant uitgerekend in de wedstrijd van het jaar - de bekerpot tegen ajax - koos voor een 4-4-2 systeem terwijl hij eerder nog aangaf dat er aan dit systeem zóveel haken en ogen zitten ('alles moet kloppen anders ga je dik de boot in') dat er eigenlijk een gehele voorbereiding op dit concept afgestemd zou moeten worden. De trainersstaf vond nu echter één besloten training voldoende voor een switch van 4-3-3 naar 4-4-2, waarna FC Groningen op een onthutsend zwakke wijze kopje onder ging en het publiek met een zeer, zeer teleurgesteld gevoel afdroop.

 

Er wordt weer snel van het systeem met twee spitsen afscheid genomen (dat had van ons niet gehoeven, als Michael de Leeuw maar áchter de spitsen speelt en niet één van de twee diepe spitsen is) en morgenmiddag zal FC Groningen weer met het vertrouwde 4-3-3 systeem aantreden.

 

Afgaande op de afsluitende training van vanmiddag zal FC Groningen morgen in de volgende opstelling proberen om de Rotterdammers de eerste thuisnederlaag van dit seizoen te bezorgen:

 

Bos - Zeefuik - Schet

Sparv - De Leeuw - Femi

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Chapeau voor de fans van FC Groningen: er zullen morgen ruim 240 hondstrouwe groen-witte helden in het uitvak zitten!

Aan de training deden 24 veldspelers en twee keepers (Luciano en Marco Bizot mee). Van de A-selectie ontbrak alleen Emil Johansson. De groep was aangevuld met B-kerners Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Richairo Zivkovic.

 

De keuze voor Tim Sparv vinden we volkomen terecht. Hij is enige tijd geleden gepasseerd ten faveure van Maikel Kieftenbeld maar laatstgenoemde heeft niet aangetoond beter te zijn dan de Fin die op het moment van passeren in een goede vorm stak. Van de Looi gisteren over Sparv: "Hij was het niet eens met de beslissing hem te passeren, maar hij begreep de uitleg van de trainersstaf en bleef volle bak trainen en bleef daardoor dichtbij de basis zitten."

 

De keuze voor Mitchell Schet vinden we minder voor de hand liggend. Wij waren bepaald niet onder de indruk van zijn invalbeurt van afgelopen donderdagavond, maar Erwin van de Looi gaf gistermiddag tijdens het perspraatje aan hier anders over te denken.

 

Maikel Kieftenbeld, Paco van Moorsel, Leandro Bacuna en (opnieuw) Andraz Kirm lijken op grond van de mistige training van vanmiddag in Rotterdam buiten de basis te vallen. De Sloveen zouden we liever wel in de basis zien, omdat hij als één van de weinige spelers in de selectie op een fatsoenlijke manier een standaardsituatie kan uitvoeren.

 

Robert Maaskant trainde opvallend genoeg met de spelers mee totdat de groep werd opgesplitst in tweeën, waarna hij vanaf de zijkant aandachtig bleef toekijken. Deze groepen speelden niet tegen elkaar maar deden ieder een soort rondo.

 

De selectie loopt warm op een winters veld

 

De afsluitende training is bezig

 

De spelersbus staat al klaar: de spelers gingen na de training met elkaar

eten en vertrokken toen al naar Rotterdam 

 

(Bij wijze van uitzondering dient dit trainingsverslag tevens als voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Feyenoord.)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.