Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

147 gasten online

Maaskant hamert op organisatie en concentratie; basisplaats lonkt voor Texeira

Natuurlijk, na vandaag wordt er nog twee maal getraind in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, maar afgaande op de training van vanochtend, die opnieuw op Sportpark De Koepel in Haren werd gehouden, kunnen we de basisopstelling van komende zondag op z'n minst al met potlood noteren. Vanochtend werd een zesmans controlerende organisatie (vier verdedigers (Kappelhof, Van Dijk, Kwakman en Burnet) en twee controleurs, te weten Sparv en Lindgren, geplaatst tegenover wisselende aanvalslinies.

 

Gestart en geëindigd werd met het viertal De Leeuw, Schet, Texeira en Kirm, dus wij gaan ervan uit dat dit tiental veldspelers zondag op het bovenste gedeelte van het wedstrijdformulier zal verschijnen, tezamen met Bizot.

 

UPDATE: Maikel Kieftenbeld niet inzetbaar tegen FC Utrecht

Maikel Kieftenbeld zal zondag a.s. in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet bij de wedstrijdselectie zitten. Hij is nog niet hersteld van de knieklachten die hij tijdens het trainingskamp van de Trots van het Noorden in Spanje heeft opgelopen. Hij zal zich moeten richten op een rentree bij de selectie voor de uitwedstrijd tegen NEC, die zondag 27 januari 2013 op het programma staat, zo meldt FC Groningen op de website. Of Nick Bakker zondag bij de selectie zal zitten is op dit moment nog onduidelijk. Hij heeft vandaag door de medische staf rust voorgeschreven gekregen nadat hij zich vanmorgen met lichte klachten bij de club had gemeld. Timo Letschert had vanmorgen lichte griepverschijnselen en trainde binnen. Paulo Francisco, terugkomend na een slepende knieblessure, heeft tenslotte te horen gekregen dat hij zijn trainingen de komende tijd met de A1 van trainer Paul Ravenau zal moeten afleggen.

 

Inmiddels hebben we onderaan ook een fotoreportage van de training van donderdagochtend van Eric Smit toegevoegd!

Maaskant was na afloop met name tevreden over het feit dat de verdediging en de controleurs gedurende de volle 20 minuten die deze oefening duurde dermate goed hadden gewerkt dat er helemaal niets werd weggegeven. 

 

Interessant was in onze ogen de 'alternatieve invulling' van het aanvallende gedeelte van de ploeg. Die bestond uit Van Moorsel, Bacuna, Zeefuik en Zivkovic. Omdat Richairo Zivkovic van nature naar het centrum trekt zou deze variant lijken op een 4-3-3 systeem met twee centrale aanvallers, en hierop zou wat ons betreft verder gestudeerd kunnen worden. Er kan dan worden vastgehouden aan 4-3-3, iets wat het Beleidsplan 2012-2016 ook voorstaat, maar binnen dat systeem heb je dan wel twee centrale aanvallers. Een acceptabel compromis tussen 4-3-3 met twee vleugelaanvallers en 4-4-2 met twee diepe spitsen. Dit gaan we voorlopig echter nog niet 'in het echt' zien, zo vrezen wij.

 

Nog even over 4-3-3. Wat zegt het Beleidsplan 2012-2016 daar nu precies over? Uit het volgende citaat blijkt dat trainers wel de vrijheid hebben om van 4-3-3 af te wijken, maar dat 4-3-3 wel het beoogde systeem is:

 

"Uitgangspunt binnen FC Groningen is een 4-3-3 formatie, waarbij in de opstelling en uitvoering gevarieerd mag worden. De speelwijze kan dus flexibel worden gehanteerd."

 

Met FC Groningen worden overigens alle elftallen, inclusief de jongste jeugd, bedoeld. Je zou je dan kunnen afvragen, als dit systeem leidend is, of er dan spitsen gecontracteerd moeten worden die uitsluitend in een 4-4-2 systeem hebben gespeeld, maar aangezien we nu met een trainingsstukje bezig zijn, zou het beantwoorden van deze vraag wel erg off topic zijn.

 

Wat vandaag opviel was dat Robert Maaskant over het eerste gedeelte van de training verre van tevreden was. In de rondo-achtige oefeningen die ten tonele werden gevoerd liet de concentratie naar zijn idee te wensen over en dit heeft hij richting zijn spelers duidelijk geventileerd. Tijdens de afsluitende 'partij' verdediging/controleurs versus aanval werd echter beduidend scherper getraind.

 

Minstens zo opvallend was het schoeisel dat diverse spelers, waaronder Mitchell Schet, vandaag durfden aan te trekken. De heren krijgen van hun gewaardeerde schoensponsoren gratis voetbalschoenen geleverd tegen de voorwaarde dat deze tijdens trainingen en wedstrijden gedragen worden. Momenteel is de kleur roze kennelijk mode, met als gevolg dat wij onze focus vandaag wat hoger hebben gelegd - de schoenen zagen er nl. echt niet uit. Wij vrezen met grote vreze dat de gewraakte roze trappers ook zondag in de Euroborg te zien zullen zijn. U bent bij deze gewaarschuwd.

 

Nog een slotwoordje over de afwezigen: vandaag trainden 24 spelers mee. Acht spelers waren derhalve absent. Zes van hen zijn binnen gebleven omdat ze gisteren al mee hebben gedaan in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen (Bakker, Batbay, Johansson, Letschert, Magnasco en Suk); verder onbraken Paulo Francisco en Maikel Kieftenbeld vanwege knieklachten. De knie van Kieftenbeld is onlangs overigens onderzocht. We hopen dat er geen ernstige zaken aan het licht zijn gekomen.

 

Prognose opstelling FC Groningen tegen FC Utrecht op basis van training donderdagochtend:

 

Kirm - Texeira - Schet

De Leeuw

Sparv - Lindgren

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot

 

 

Fotoreportage van de training van vanochtend van Eric Smit

 

DSC_7062
DSC_7066
DSC_7067
DSC_7069
DSC_7073
DSC_7074
DSC_7077
DSC_7081
DSC_7083
DSC_7086
DSC_7087
DSC_7089
DSC_7096
DSC_7097
DSC_7099
DSC_7102
DSC_7106
DSC_7108
01/18 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.