Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

88 gasten online

Training vrijdag 18 januari 2013:

Robert Maaskant begint opnieuw met David Texeira als spits

We zouden het in de hectiek rond Virgil van Dijk bijna vergeten, en ook de huidige gevoelstemperatuur van (voor mannen) max. 2 cm nodigt niet uit tot het denken aan een voetbalwedstrijd, maar zondag staat er in de Euroborg toch echt een competitiewedstrijd op het programma. Gisteren werd bij de cursus Voetbaljournalistiek door de aanwezige experts benadrukt dat KNVB-goeroe Bert van Oostveen een bordje met zijn lijfspreuk Es wird gespielt boven zijn bed heeft gehangen, en dus kunnen we er rustig vanuit gaan dat de pot tegen FC Utrecht gewoon doorgaat, al vriest het 15 graden.

 

De voorlaatste training in de aanloop naar dit zeer belangrijke duel vond plaats in de Euroborg. Onder de afwezige spelers o.a. Maikel Kieftenbeld (geblesseerd), Filip Kostic en Richairo Zivkovic; we denken dat dit trio zondag niet bij de selectie zal zitten. Kostic en ook spelers als Timo Letschert, Alex Cristovao en Hilal Ben Moussa hebben vandaag overigens binnen getraind; ze liepen later wel rond in de Euroborg en keken toe bij de buitentraining.

 

Afgaande op de eerste hesjesverdeling zal FC Groningen tegen FC Utrecht als volgt aan de wedstrijd gaan beginnen:

 

Kirm - Texeira - Schet

De Leeuw

Sparv - Lindgren

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot

 

Marco Bizot keept goed; Rasmus Lindgren echte aanwinst

Marco Bizot lijkt duidelijk een boost in zelfvertrouwen te hebben ontleend aan zijn benoeming tot eerste keeper. Hij stond tijdens de training erg goed te keepen. Hij redde prachtig bij een schot van Leandro Bacuna, die bij de tegenstanders 'op tien' speelde. Over Rasmus Lindgren zijn we echt zeer enthousiast - hij ontpopt zich in sneltreinvaart tot een zeer welkome aanwinst. Zo zette hij David Texeira met een schitterende bal vrij voor keeper Luciano, maar de Braziliaan reageerde zeer attent. Later zette hij Texeira opnieuw vrij voor Luciano, maar Texeira bewaarde het scoren tot zondag. We denken dat de Zweed de creatieve missing link in het elftal van Robert Maaskant is geweest.

 

Inmiddels hebben ook een fotoreportage van Eric Smit van de training van vrijdagochtend geplaatst!

De videowall-techneuten hebben er alvast voor gezorgd dat Rasmus Lindgren zondag met foto en al gepresenteerd kan worden: 

 

 

Opstelling niet-basis:

 

Suk - Zeefuik - Bos

Bacuna

Van Nieff - Van Moorsel

Johansson - Bakker - Femi - Magnasco

Luciano

 

Bij de tegenstanders van de basis werd af en toe gewisseld. Zo ging Stefano Magnasco eerst naar de kant waarna Atilay Batbay zijn plaats innam; later kwam Magnasco terug voor Van Nieff. Batbay ging toen controlerend naast Paco van Moorsel spelen.

 

Begin van de training: de spelers worden geïnstrueerd

 

Bij het basisteam, dat iets beter speelde dan de opponent, werden geen mutaties doorgevoerd. Gescoord werd er uiteindelijk niet, en dan met name niet omdat David Texeira zijn visier nog niet helemaal op scherp had staan terwijl dit bij Luciano en aan de andere kant Marco Bizot juist wel het geval was.

  

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_7122
DSC_7123
DSC_7126
DSC_7130
DSC_7136
DSC_7139
DSC_7141
DSC_7148
DSC_7156
DSC_7161
DSC_7162
DSC_7181
DSC_7186
DSC_7187
DSC_7196
DSC_7200
DSC_7206
DSC_7209
DSC_7210
DSC_7211
DSC_7216
DSC_7219
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.