Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

156 gasten online

Training zaterdag 19 januari 2013: Texeira definitief in basis tegen FC Utrecht

De laatste training voor de belangrijke wedstrijd van morgen tegen FC Utrecht werd op twee verschillende locaties afgewerkt. Terwijl het grootste gedeelte van de spelers de training op het kunstgras van VV Actief in Eelde moest afwerken, was er een groep van 14 spelers geselecteerd om in de Euroborg te trainen. Naast de keepers Bizot en Luciano waren dit 12 veldspelers. Trainer Maaskant had gisteren tijdens het perspraatje aangegeven nog over twee posities te twijfelen, namelijk die van linker aanvaller (Schet/Bacuna) en die van diepe spits (Texeira/Zeefuik).

 

Het feit dat Género Zeefuik vanmorgen niet meetrainde in de Euroborg geeft aan dat de keuze voor de diepe spits inmiddels definitief in het voordel van de Uruguyaan Texeira is uitgevallen. Schet en Bacuna waren vanmorgen allebei in de Euroborg aanwezig. De uiteindelijke keuze voor de linker aanvaller zal vermoedelijk pas na de training van vanmorgen gemaakt zijn, maar wij gaan er vooralsnog vanuit dat er voor Mitchell Schet gekozen zal worden.

In de Euroborg werd een typische 'dag voor de wedstrijd training' afgewerkt. Een niet al te lange en niet al te zware training waarbij de nadruk vooral op de uitvoering van standaardsituaties lag. De omstandigheden waren hierbij Siberisch te noemen aangezien verzorger Henk Hagenauw wist te melden dat de gevoelstemperatuur door de straffe wind bij -15 graden lag.

 

Terwijl de spelers als bezig waren met een rondo, kwam ook technisch manager Henk Veldmate even een kijkje nemen. Hij naam trainer Maaskant even apart voor een kort overleg. Waarover weten we helaas niet, maar in de transfermaand januari valt het nooit uit te sluiten dat er transferperikelen onderwerp van gesprek zijn.

 

Eveneens opvallend te noemen is de aanwezigheid van Nick Bakker vanmorgen in de Euroborg. We kunnen natuurlijk gaan speculeren waarom Bakker met de basis van morgen mee mocht trainen, maar er zijn toch vooral twee scenario's denkbaar. Mogelijk is één van de centrale verdedigers niet helemaal fit en is er een (kleine) kans dat deze speler (Van Dijk of Kwakman) morgen niet aan de aftrap zal kunnen staan. Een andere mogelijkheid is dat Maaskant simpelweg een even aantal spelers tot zijn beschikking wilde hebben voor de verschillende oefenvormen. Kortom, de training leverde niet alleen antwoorden, maar ook een aantal vragen op. Morgen, in een hopelijk iets minder koude Euroborg, weten we meer. De wedstrijd zal morgen, mits de internetverbinding in de Euroborg dit toelaat, live zijn te volgen via ons Twitteraccount @fcgonline

 

Marco Bizot wekte ook vandaag weer een sterke indruk op de training en lijkt helemaal klaar te zijn voor het grote werk. Wat een nominatie tot basisspeler al niet kan doen met een jonge speler! Daarvan hebben we er nog wel een paar...

 

Fotoreportage van de training van zaterdagmorgen van Eric Smit

 

DSC_7226
DSC_7229
DSC_7231
DSC_7233
DSC_7239
DSC_7241
DSC_7250
DSC_7251
DSC_7257
DSC_7260
DSC_7264
DSC_7265
DSC_7270
DSC_7273
01/14 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.