Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

223 gasten online

Verslag training woensdag 23 januari 2013: toch meer mutaties dan verwacht

Na een dag waarop de selectie van FC Groningen niet buiten heeft getraind werd vanochtend weer de kou opgezocht. Sportpark De Koepel, thuishaven van VV Haren en VV Gorecht, lijkt tijdelijk tot vaste trainingslocatie gebombardeerd te zijn. Na het vertrek van Hyun Jun Suk naar CS Marítimo en de tijdelijke overgang van Paulo Francisco van Jong FC Groningen naar FC Groningen A1 telt de gecombineerde A- en B-selectie nog 30 spelers. Van hen ontbrak vanochtend alleen Richairo Zivkovic.

 

Virgil van Dijk, de momenteel meest besproken speler van FC Groningen, was van de partij, maar moest de training vervroegd beëindigen vanwege een lichte blessure. Er leek niet veel aan de hand en de medische staf verzekerde ons dat de centrale verdediger vooral uit voorzorg naar de kant werd gehaald. Virgil van Dijk werd in het restant van de partij vervangen door Nick Bakker.

 

Onderaan het verslag is een fotoreportage van de training van Eric Smit toegevoegd!

Aanvankelijk werd er langdurig getraind op het van achteruit opzetten van aanvallen. Tien spelers hadden een hesje gekregen; in die fase was alleen de vacante positie van Michael de Leeuw, die zondag tegen N.E.C. geschorst is omdat hij tegen FC Utrecht tegen zijn vijfde gele kaart aanliep, nog niet ingevuld. In de afsluitende partij van 11 tegen 11 werd Leandro Bacuna de nog ontbrekende basisspeler. Bacuna speelde 'op tien'; Paco van Moorsel, de eigenlijke nummer twee als het gaat om die positie, bleef bij de reserves. 

 

Opvallend in onze ogen was niet zozeer het feit dat Género Zeefuik de voorkeur kreeg boven David Texeira (Zeefuik was afgelopen zondag nog niet fit genoeg bevonden om in de basis te kunnen starten), maar wel het passeren van Tim Sparv, tegen FC Utrecht nog één van de beteren, voor Maikel Kieftenbeld. Natuurlijk, het is nog maar woensdag en na vandaag wordt er in de aanloop naar het cruciale duele tegen N.E.C. nóg drie maal getraind, maar in het licht van de in de winterstop uitgesproken wens om in de tweede seizoenshelft met een vaster elftal te gaan spelen hadden we deze mutatie niet verwacht, ook niet op de training. Robert Maaskant heeft wel gezegd dat er natuurlijk gewisseld kan worden als spelers uit vorm raken, maar Sparv lijkt ons dan niet de eerst aangewezen persoon. Wij zouden dan eerder aan spelers als Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet en Mitchell Schet denken. Zou het veel slechter gaan met Stefano Magnasco, Emil Johansson en Henk Bos? Is het niet wijs om nu eerst eens een aantal wedstrijden het duo Sparv/Lindgren te laten staan zodat de heren beter op elkaar ingespeeld kunnen raken?

 

Met Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren, die vanochtend veelvuldig van positie wisselden, heb je bovendien te maken met twee rechtsbenige controleurs, wat ons niet optimaal lijkt. Kieftenbeld heeft ontegenzeggelijk iets meer drang naar voren dan Sparv, maar was het niet logischer geweest om in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht wat offensiever te spelen? Of zal FC Groningen uit tegen N.E.C. aanvallender willen spelen dan thuis tegen FC Utrecht? Gaandeweg de week zullen we meer weten!

 

Eén ding is zeker: in de wetenschap dat na N.E.C.-uit de zware uitwedstrijd bij AZ wacht dient er zondag hoe dan ook gewonnen te worden om niet in nog zwaarder weer verzeild te geraken.

 

Opstelling basiselftal in de afsluitende partij van 11 tegen 11:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Kieftenbeld - Bacuna - Lindgren

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot

 

Fotoreportage van de training van woensdag 23 januari 2013 van Eric Smit:

 

DSC_7660
DSC_7663
DSC_7666
DSC_7668
DSC_7669
DSC_7670
DSC_7672
DSC_7673
DSC_7675
DSC_7677
DSC_7679
DSC_7687
DSC_7693
DSC_7706
DSC_7707
DSC_7708
DSC_7709
DSC_7710
DSC_7735
DSC_7738
DSC_7742
DSC_7743
DSC_7752
DSC_7757
DSC_7763
DSC_7768
DSC_7772
DSC_7774
DSC_7780
DSC_7783
DSC_7789
DSC_7793
DSC_7794
DSC_7795
01/34 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.