Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

Training donderdag 31 januari 2013: 442 lijkt te worden overwogen; David Texeira vooralsnog niet in basis

Virgil van Dijk arriveerde op deze laatste dag van de transfer window goed gemutst op het TCN trainingsveld en speelde, alsof hij niet al dagenlang in het middelpunt van de belangstelling staat, overtuigend in het hart van de verdediging. Zijn zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin, is overigens in allerijl naar Turkije gevlogen om daar te onderhandelen, zoals Chin zelf op Twitter meldt.

 

Het zal zonder enige twijfel om een andere speler dan Van Dijk gaan - Chin heeft talloze spelers in zijn portefeuille ondergebracht.

 

Na de warming-up werd de groep opgesplitst in tweeën. Robert Maaskant, overigens zo schor als een kraai, had tien veldspelers onder zijn hoede, en deze spelers stonden later, aangevuld met Marco Bizot, in de basis van de afsluitende grote partij. De volgende 11 spelers waren door de trainersstaf uitverkoren:

 

Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Lindgren, Kirm, Bacuna, Femi, De Leeuw, Zeefuik

 

Vóór de partij werd er steeds getraind met twee groepjes van vier en één groepje van twee spelers. In wisselende samenstellingen trainden zij in een rondo, hetgeen op dat moment duidde op een overgang op een 442 spelsysteem.  Echter niet met David Texeira als tweede spits maar Leandro Bacuna. Later in de partij 11 tegen 11 speelde Michael de Leeuw overigens wat dieper.


Inmiddels hebben we ook fotoreportages van Patrick Stinissen (bovenaan) en Eric Smit (onderaan) toegevoegd!

In de afsluitende partij zag het er dus iets anders uit, aangezien Leandro Bacuna niet in de punt van de aanval was te vinden maar zich naar links of naar rechts liet terugzakken. Op het tot nu toe veelal gepraktizeerde 433 leek de speelwijze echter ook niet. 

 

Fotoreportage van de training van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/25 
start stop bwd fwd

 

We zouden er zonder meer vanuit zijn gegaan dat deze 11 spelers zaterdag ook tegen AZ aan de aftrap zouden staan, ware het niet dat Hilal Ben Moussa in de tweede helft van de partij de plaats van Femi overnam. Het zou een opzienbarende move zijn als de 20-jarige, contractloze Ben Moussa, die ontegenzeggelijk een behoorlijke portie voetbal en creativiteit in de ploeg brengt maar nog geen minuut voor het eerste elftal speelde, tegen AZ zou spelen. Vooralsnog denken we dat Femi de vervanger van de geschorste Maikel Kieftenbeld zal zijn. Morgenochtend, als de afsluitende training op het programma staat, weten we meer!

 

David Texeira speelde bij de tegenstanders van de basis, en maakte een gedreven indruk. De Uruguayaan was echter niet altijd even gelukkig in zijn acties.

 

Nick Bakker trainde vanochtend apart. Hij is herstellende van een blessure die hij maandag opliep in het met 0-1 gewonnen duel dat FC Groningen bij Jong Vitesse speelde.

 

De trainersstaf had ervoor gekozen om vier spelers in het krachthonk te laten trainen. Het gaat om Richairo Zivkovic, Filip Kostic, Mitchell Schet (die net als Maikel Kieftenbeld tegen AZ geschorst is) en Alex Cristovao. Blessures lagen aan deze beslissing niet ten grondslag. Er kon nu beter een grote partij worden gespeeld. Beide ploegen speelden als volgt:

 

Basis (geen weergave in linies aangezien dit een aantal keren wisselde)

Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet, Lindgren, Kirm, Bacuna, Femi/Ben Moussa, De Leeuw, Zeefuik

 

De verdediging speelde in de vertrouwde samenstelling. Het middenveld en de aanvallers zijn moeilijker in een systeempje te vangen. Het was een dynamisch gebeuren. In elk geval speelde Rasmus Lindgren in de as van het veld met Michael de Leeuw vóór hem.

 

Niet-basis:

Luciano, Magnasco/Batbay, Letschert, Kieftenbeld, Johansson, Sparv, Ben Moussa/Femi, Van Nieff, Bos, Van Moorsel, Texeira

 

De basis wist de partij, die in de stromende regen werd gespeeld, met 2-0 te winnen door doelpunten van Rasmus Lindgren en Género Zeefuik; Marco Bizot voorkwam aan de andere kant met een fraaie redding een tegendoelpunt.

 

Soms werd er vanmorgen zó gespeeld

(met Andraz Kirm nog iets dieper dan hier),

een beetje het Feyenoord-systeem met

Vilhena en Immers achter Pellè als aanspeelpunt

(4-5-1 maar dan niet over de vleugels);

makkelijk in 4-4-2 om te zetten

(tweede helft Ben Moussa i.p.v. Femi)

 

We zijn erg benieuwd welke 11 spelers morgen op de afsluitende training in de basis zullen staan, en in welk concept er gespeeld zal worden. Het lijkt de bedoeling van de trainersstaf te zijn om AZ met een gedurfder systeem dan anders tegemoet te treden. Een ingraaftactiek kon wel eens als dodelijk worden beschouwd tegen het vaardig combinerende AZ, en wij zijn blij dat er overwogen wordt om tegenover het in vorm zijnde AZ een ploeg met lef te zetten. Als je dan verliest, dan kun je het AFAS Stadion met opgeheven hoofd verlaten, en als je op die manier een resultaat boekt - dan kon de sleutel naar succes eindelijk wel eens zijn gevonden! En dat zal ook nodig zijn. Alle ploegen onder ons hebben zich in deze transfer window versterkt...

 

De schorre Robert Maaskant spreekt zijn mannen toe

 

Fotoreportage van de training van Eric Smit

 

DSC_8122
DSC_8124
DSC_8127
DSC_8130
DSC_8131
DSC_8136
DSC_8139
DSC_8145
DSC_8156
DSC_8159
DSC_8173
DSC_8175
DSC_8203
DSC_8206
DSC_8218
01/15 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.