Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

491 gasten online

Training woensdag 13 februari 2013: never change a winning team

De training van vanochtend, de eerste groepstraining die buiten werd gehouden na de overwinning tegen RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag, vond plaats op Sportpark De Koepel in Haren. Ruud Hesp had een voornamere inbreng dan anders, aangezien hij morgen examen aflegt voor de KNVB-cursus Keepercoach Pro, die hij sinds 27 februari 2012 volgt, samen met o.a. Patrick Lodewijks, Ed de Goeij en Joop Hiele. Vandaag was voor hem een soort generale.

 

Bij de eerste oefeningen kreeg Leandro Bacuna nog een basishesje aangereikt en speelde net als Andraz Kirm als buitenspeler, maar bij de afsluitende partij maakte hij plaats voor Henk Bos. Tijdens de partij, die 2x10 minuten duurde en waarin niet werd gescoord, werden bij de basisploeg geen wisselingen doorgevoerd bij de veldspelers. Kortom, vandaag werd vastgehouden aan de ploeg die zaterdag de volle buit tegen RKC binnenhaalde. Leandro Bacuna hijgt echter in de nek van Henk Bos; de komende dagen zal blijken in wiens voordeel de concurrentiestrijd zal uitvallen.

 

Mitchell Schet was vanochtend wel aanwezig, maar deed aan de afsluitende partij niet mee. Hij herstelt van een knieblessure. Ook Atilay Batbay en Hilal Ben Moussa lieten het laatste onderdeel van de training aan zich voorbijgaan.

 

Wil FC Groningen Ard van Peppen naar Groningen halen?

We konden het niet nalaten en gooiden bij Robert Maaskant een balletje op of Ard van Peppen, die met ADO Den Haag, sc Heerenveen, NAC Breda en Roda JC in verband wordt gebracht, geen aanwinst voor FC Groningen zou zijn. Naar ons idee nl. wel. Maaskant reageerde niet verbaal, maar uit zijn grijnzende blik maken we op dat hij onze mening deelt.

 

Of er echter pogingen (zullen) worden gedaan om de 27-jarige, aan het eind van het seizoen transfervrije, linksback van RKC naar Groningen te halen is vooralsnog onbekend. Wij sluiten dit absoluut niet uit.

 

Inmiddels hebben we onderaan het verslag ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

Van Peppen kon afgelopen zomer naar het Russische FC Amkar Perm, maar hij zag af van een overgang naar de huidige nummer 12 van de hoogste Russische divisie. Van Peppen, vorig jaar tegenover Voetbal International: "Ik wil graag een stapje hogerop, maar dan denk ik niet aan zó'n club. Natuurlijk was het financieel hartstikke interessant, maar ik heb even op internet gekeken en toen wist ik genoeg. Ik wil dit seizoen in de Eredivisie laten zien wat ik kan en ik hoop binnen Nederland een promotie te maken."

 

Opstellingen in de afsluitende partij van FC Groningen:

 

Basis (tussen haakjes de wisseling in de rust):

 

Bos - Zeefuik - Kirm

Lindgren - De Leeuw - Femi

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot (Van der Lei)

 

Niet-basis (tussen haakjes de wisselingen in de rust):

 

Kostic (Cristovao) - Texeira - Bacuna

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Johansson (Van Nieff) - Bakker - Letschert - Magnasco

Luciano (Potveer)

 

Filip Kostic, het blijft een groot kind ;-)

 

In de partij, waarin Rasmus Lindgren indruk maakte met zijn overzicht en mooie strakke pass, ook over afstand (iets wat Timo Letschert bij de tegenstanders overigens ook beheerst), werd door Maaskant, nog brak en schor van zijn carnavaleske uitspattingen, gehamerd op direct spelen naar voren. Er moest door de voorwaartsen druk worden gezet. Afwachten was verboden; dynamiek wilde hij zien. Het duo Lorenzo 'Lorrie' Burnet en Henk Bos werd nadrukkelijk gecoacht. Wij hopen dat Henk Bos er niet na één wedstrijd weer uit wordt gehaald!

 

Robert Maaskant instrueert de spelers voorafgaande aan de partij

 

Op een ander veld op het sportpark trainde SC Veendam vanmorgen. Nadat de training van FC Groningen was afgelopen spoedden we ons naar dat veld om de Veenkolonialen in actie te zien. We waren nog geen minuut aanwezig of we konden een glimlach niet onderdrukken. Luis Pedro veroorzaakte op dat moment nl. een strafschop. De huurling van FC Groningen was het met de beslissing van gelegenheidsscheidsrechter Gert Heerkes niet eens, maar de hoofdcoach van Veendam legde geduldig aan Luis Pedro uit dat zijn ingreep, robuust zoals we van hem gewend zijn, niet door de beugel kon. Luis Pedro was overigens als linksback opgesteld, omdat Angelo Cijntje aan de rechterkant was geposteerd.

 

Bij SC Veendam is de partij nog bezig, links Luis Pedro

 

 

Fotoreportage van de training van woensdag van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/22 
start stop bwd fwd

 

Jesse Renken, Robby Holder en Luis Pedro, vanmorgen in actie op de training van SC Veendam! (foto's: Patrick Stinissen)

 

Foto
Foto
Foto
Foto
1/4 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.