Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

142 gasten online

Training donderdag 14 februari 2013: tweede basisplaats op rij gloort voor Henk Bos

De hiernaast afgebeelde bezoeker van de door een ijzige wind geteisterde training van FC Groningen is geen schimmige scout van FC Metalist Kharkiv uit de Oekraïne die Virgil van Dijk probeert los te weken (al draagt hij wel een jas van de volksclub), maar Romke Hoogstra. Hoogstra woont in Eelderwolde op steenworp afstand van Sportpark De Koepel, opnieuw gastvrij onderkomen van de Trots van het Noorden - het TCN trainingsveld lag er nl. ook vanmorgen weer bevroren bij. Hoogstra was tijdens het EK 2012 venue manager in Kharkiv en heeft daar een jaar gewerkt.

 

Niet alleen de trouwe trainingsbezoekers hebben de kou vanochtend getrotseerd. Vanuit Midden Nederland hadden delegaties van Eredivisie Live (Christian Willaert zal zich ongetwijfeld live hebben willen voorbereiden op het duel Vitesse - FC Groningen dat komende zondag om 12:30 uur van start gaat) en de KNVB onder leiding van Frans Hoek de weg naar Haren gevonden.

 

Ruud Hesp maakt deel uit van de lichting van de nieuwe opleiding Keepercoach Pro; de keeperstrainer van FC Groningen heeft vanochtend examen gedaan. De KNVB schrijft over deze opleiding: "De trainer met het diploma Keepercoach Pro kan aan de slag bij een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) als (jeugd)keepercoach of in de Topklasse."Of dit betekent dat Hesp, mocht hij vanochtend zijn gezakt, hetgeen we allerminst verwachten, tot het niveau Hoofdklasse of lager gedegradeerd wordt en de Trots van het Noorden vaarwel moet zeggen is niet geheel duidelijk.

 

De training van vanochtend leek verdacht veel op die van gisteren; dit had alles te maken met het examen van Ruud Hesp. Gisteren was de generale; vandaag de uitvoering. Tijdens de afsluitende partij mocht Leandro Bacuna zich opnieuw bij de tegenstanders van de basis vervoegen, terwijl Henk Bos als linkeraanvaller mocht opdragen, net als afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk. Zijn tweede basisplaats op rij komt van dag tot dag meer in het zicht.

 

De beslissing of het Bacuna of Bos wordt zal echter nog niet zijn genomen. Net als gisterochtend waren Andraz Krim en Leandro Bacuna de vleugelaanvallers bij de eerste oefeningen, die in het teken stonden van het opzetten van aanvallen.

 

UPDATE donderdag 14 februari 2013:

Ruud Hesp geslaagd voor examen cursus Keeperscoach Pro

FC Groningen heeft inmiddels op de clubsite bericht dat Ruud Hesp vanmorgen geslaagd is voor de cursus Keeperscoach Pro. Dit is voor Hesp zelf, maar ook voor de club erg prettig: in de toekomst is het hebben van een keerpstrainer met een dergelijk diploma een vereiste om een licentie te verkrijgen. FC Groningen schrijft: "Ruud Hesp behoort tot de eerste lichting van keeperstrainers met een dergelijk diploma. Over een aantal seizoenen dient elke club in de Eredivisie minimaal één trainer binnen de organisatie hebben met een diploma Keeperscoach Pro in zijn bezit. Dat wordt een licentievoorwaarde. Voor 'veldtrainers' rond het eerste elftal, de Beloften en jeugdteams geldt deze licentieverplichting al langere tijd. Donderdagochtend legde Hesp in het bijzijn van vertegenwoordigers van voetbalbond KNVB zijn ‘proeve van bekwaamheid’ af. Het was het laatste onderdeel van de cursus dat hij succesvol afrondde."


Onderaan het artikel hebben we een fotoreportage van de training van Patrick toegevoegd!

De partij, die oorspronkelijk 2x15 minuten zou duren maar halverwege vanwege de kou werd gestaakt (Robert Maaskant: "Zo koud als nu heb ik het hier nog nooit meegemaakt"), eindigde in een moeizame 2-1 overwinning voor de basis door doelpunten van Género Zeefuik (uit een strafschop) en Michael de Leeuw (snoeiharde kopgoal uit een hoekschop van Andraz Kirm). De basis was geenzins beter dan de tegenstanders, een ploeg jonge honden die in elke linie een uitblinker had. We noemen Timo Letschert (centrale verdediger), Hilal Ben Moussa ('op tien') en Filip Kostic (linksbuiten). David Texeira bracht zijn ploeg nog wel op voorsprong; het was de afronding van een prachtige aanval. De basis kwam echter langszij en won in de slotminuut zelfs, verre van verdiend. 

 

Opstellingen van beide ploegen:

 

Basis:

 

Bos - Zeefuik - Kirm

Lindgren - De Leeuw - Femi

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot

 

Niet-basis:

 

Kostic - Texeira - Bacuna

Sparv - Ben Moussa - Kieftenbeld

Van Nieff - Bakker - Letschert - Magnasco

Luciano

 

Afwezig waren vanochtend, net als gisteren, Paulo Francisco en Richairo Zivkovic; vanmorgen ontbrak bovendien Stefan van der Lei. Niet aan de afsluitende partij meegedaan hebben Emil Johansson, Paco van Moorsel, Atilay Batbay en Joey Potveer.

 

Onze speciale aandacht gaat uit naar een vaste trainingsbezoeker, bakker van beroep; zijn naam vermelden we op zijn verzoek niet. Hij voorspelde afgelopen week dat Género Zeefuik tegen RKC Waalwijk twee maal zou scoren. Onze paragnostisch begaafde vriend kreeg gelijk. Vandaag vroegen we hem naar een prognose voor komende zondag. "FC Groningen wint met 1-2, door doelpunten van Virgil van Dijk en Género Zeefuik", antwoordde de man, net terug uit zijn bakkerij. Wij zullen zondag aan hem denken, zijn voorspelling indachtig!

 

Cameraploeg Eredivisie Live, in het midden Christian Willaert

 

 

'De bakker', Christian Wielaert en Wouter Pauwels

 

Robert Maaskant bereidt zijn basis voor op de partij;

verzorger Henk Hagenauw fungeert wederom als scheidsrechter

(Hou zijn zoon, Arjen Hagenauw, topspits van FC Groningen A1, in de gaten.

Zaterdag zit hij weer bij de selectie, hij is hersteld van een blessure!)

 

 

Rechts de foeilelijke schoenen van Bacuna, Zeefuik en Texeira -

alleen kleurenblinden zullen ze kunnen waarderen;

links de enige speler met blote benen, Andraz Kirm - respect!

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Patrick Stinissen:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/22 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.