Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

418 gasten online

Burnet twijfelgeval voor uitwedstrijd bij Roda JC; debuut Yoëll van Nieff lijkt aanstaande; Leandro Bacuna wellicht vervanger Henk Bos

Langzaam maar zeker wordt het interessant om de trainingen van de Trots van het Noorden met een kritische blik te volgen. Zo tegen het einde van de week kunnen immers voorlopige conclusies worden getrokken met betrekking tot de vermoedelijke opstelling van het eerste elftal in de komende wedstrijd. Vandaag misten we Tim Sparv en Mitchell Schet op de training. Schet viel afgelopen dinsdag in de uitwedstrijd van Jong FC Groningen bij Jong PSV al na een kwartier uit met een knieblessure; de reden van de absentie van Sparv is ons onbekend.

 

Lorenzo Burnet trainde vanaf het begin apart van de groep, en verliet de training eerder dan zijn collega's. Burnet kampt met hamstringklachten. Hij gaf zelf aan niet te verwachten dat hij de uitwedstrijd bij Roda JC gaat halen.

 

Zowel in de oefeningen aanval versus verdediging als in de afsluitende partij elf tegen elf nam Yoëll van Nieff, de linksback van Jong FC Groningen die op 17 juni a.s. 20 jaar wordt, de positie van Lorenzo Burnet in. Hij is Emil Johansson in de pikorde voorbijgestreefd, ook met het oog op de toekomst. De Zweed speelde namelijk bij de tegenstanders van de basis als linksachter. Van Nieff zat al wel een paar maal bij de selectie van het eerste elftal, maar speelde tot nu toe nog niet op het hoogste niveau.

 

FC Groningen schrijft inmiddels op de clubsite het volgende over de blessuregevallen:

De inzetbaarheid van drie spelers is door blessures nog niet zeker. Mitchell Schet liep dinsdagavond in Eindhoven een zogenaamde ‘paardenkus’ op door een knietje in zijn bovenbeen. Tim Sparv kampt met een blaar en Lorenzo Burnet heeft hamstringklachten. Vrijdagmiddag zal op het wekelijkse perspraatje meer duidelijk zijn over hun inzetbaarheid.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de training van Patrick Stinissen toegevoegd!

Robert Maaskant, die vandaag als laatste arriveerde ("Maar de baas komt nooit te laat, hooguit later", zo verklaarde hij) lijkt nóg een mutatie in zijn elftal te overwegen. Leonardo Bacuna nam in de afsluitende partij de plek van Henk Bos in en speelde als linksbuiten; Andraz Kirm speelde aan de rechterkant. Deze potentiële wijziging vinden we opvallend. Bacuna viel tegen PEC Zwolle immers bijzonder matig in en deed het zeker niet beter dan Bos (die overigens ook niet in een blakende vorm stak).

 

 

Aangetekend moet worden dat er na vandaag nog twee trainingen op het programma staan voordat de bizar verre trip naar Kerkrade wordt aanvaard. Kortom: niets is zeker, en zelfs dat niet.

 

Beide ploegen speelden in de afsluitende partij als volgt tegen elkaar: 

 

Basis:

 

Bacuna - Zeefuik - Kirm

Lindgren - De Leeuw - Femi

Van Nieff - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot

 

Tegenstanders:

 

Bos - Cristovao - Batbay

Ben Moussa - Van Moorsel - Kieftenbeld

Johansson - Bakker - Letschert - Magnasco

Luciano

 

David Texeira en Filip Kostic deden niet mee aan het partijtje en verlieten de training eerder. In het gezelschap van Richairo Zivkovic togen ze naar de Euroborg.

 
De wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de tegenstanders van de basis. Matchwinner was Paco van Moorsel, die de bal binnenknalde na uitstekend voorbereidend werk van Atilay Batbay, gelegenheidsrechtsbuiten die er vandoor ging en de bal goed teruglegde op Paco. De nederlaag voor de basis had nog groter kunnen uitvallen. Alex Cristovao, bediend door Stefano Magnasco, had Marco Bizot al omspeeld, maar schoot vervolgens in het zijnet.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.