Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

265 gasten online

Johan Kappelhof traint apart; Stefano Magnasco mag hopen op basisplaats tegen NAC Breda

De trainersstaf heeft deze week maar weinig gelegenheden om zich met een beoogde basisopstelling voor te bereiden op het competitieduel tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt komende vrijdag al gespeeld, en bovendien was de groep vandaag wat kleiner dan anders vanwege de wedstrijd die Jong FC Groningen gisteravond in Etten-Leur tegen Jong NAC Breda heeft gespeeld.

 

We hoopten vandaag op de terugkeer van de vorige week aan zijn hamstring geblesseerde Femi, maar de Nigeriaan trainde vandaag binnen. Hij is echter van zijn blessure hersteld, maar heeft elders lichte pijntjes. Hetzelfde geldt voor David Texeira. Ook hij trainde vandaag binnen, niet geheel fit.

 

Johan Kappelhof viel tegen Roda JC geblesseerd uit, maar was vandaag weer present op het TCN trainingsveld. Net als Mitchell Schet, al langer uit de roulatie, trainde hij echter apart van de groep; het lijkt ons niet waarschijnlijk dat hij vrijdag wedstrijdfit is. In dat geval zal Stefano Magnasco zijn plaats als rechtsback innemen. De Chileen mocht op 16 september jl. voor het laatst vanaf het begin opdraven. In de betreffende thuiswedstrijd tegen Vitesse werd hij echter gewisseld voor Tom Hiariej en speelde afgelopen zondag in Kerkrade, 5,5 maand later dus, pas weer mee met het eerste elftal. Of Yoëll van Nieff zijn basisplaats mag behouden werd op basis van de training van vanmorgen niet duidelijk. Mogelijk keert Lorenzo Burnet terug in het elftal.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Na de warming-up werd er vanochtend in vier groepjes o.a. getraind op het geven van cross-passes over vrij lange afstand. Vervolgens werden vier korte partijtjes van zeven tegen zeven gespeeld. De groepsindeling was als volgt: 

 

Geel: Bizot, Magnasco, Kwakman, Van Nieff, Kieftenbeld, Bacuna, Zeefuik

Groen: Luciano, Batbay, Van Dijk, Burnet, Lindgren, Kirm, De Leeuw

 

 

Bij de groene ploeg werd af en toe gewisseld omdat ook Alex Cristovao aanwezig was, gisteravond nof zeer sterk spelend voor Jong FC Groningen. Zijn aanwezigheid was opvallend, en dat geldt ook voor die van Atilay Batbay. Batbay viel gisteren al in de eerste helft van de beloftenwedstrijd uit; Alex speelde gisteravond de gehele tweede helft en scoorde daarin twee maal. Batbay en Alex waren de enige spelers die zowel gisteravond hebben meegespeeld als vanochtend op TCN hebben getraind.

 

Kort vóór het einde van de vierde partij verliet Kees Kwakman het trainingsveld. Van een blessure leek echter geen sprake te zijn.

 

In de partijtjes werd fanatiek gespeeld; we zagen drie fraaie doelpunten (Burnet hard met de buitenkant van zijn voet, Lindgren met een afstandspoeier en Kieftenbeld met een hard schot met links) en een al even fraai eigen doelpunt van Bacuna, die de bal onhoudbaar voor Bizot in het doel kopte, over de goalie heen. Bacuna had zijn fout in de partij goed kunnen maken, maar liet een paar maal na uit zeer kansrijke positie te scoren.

 

Michael de Leeuw en Género Zeefuik werken af op het doel

 

De training werd afgesloten met 20 voorzetten over rechts en 20 over links. De assists kwamen van Andraz Kirm en Leandro Bacuna; afgewerkt werden de voorzetten door Michael de Leeuw en Género Zeefuik. We zagen een aantal heerlijke doelpunten!

 

Groot compliment voor de inzet van Género Zeefuik. Hij moet wat verzwakt zijn door de griep, maar liep zich de longen uit het lijf en was extreem fanatiek.

 

Morgen vindt alweer de afsluitende training in de aanloop naar het duel tegen NAC plaats. Ontbreekt Femi morgen opnieuw, dan lijkt het uitgesloten dat hij vrijdag zijn rentree kan maken. Maikel Kieftenbeld zal de Nigeriaan dan ongetwijfeld opnieuw vervangen.

 

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend van Eric 

 

DSC_0579
DSC_0582
DSC_0594
DSC_0598
DSC_0610
DSC_0611
DSC_0616
DSC_0621
DSC_0622
DSC_0624
DSC_0630
DSC_0633
DSC_0636
DSC_0640
DSC_0651
01/15 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.