Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

470 gasten online

Femi haakt af bij afluitende training en lijkt niet inzetbaar tegen FC Twente; Timo Letschert bij selectie?

Vanmorgen werd een korte maar krachtige training afgewerkt op het TCN trainingsveld, dat er beter bij ligt dan het veld in de Euroborg, dat vandaag overigens nog platgewalst zal worden. Femi begon nog wel aan de training, maar verliet het complex noodgedwongen alweer na een half uur. Hij bleek teveel last van zijn voetblessure te hebben. Het lijkt ondenkbaar dat hij morgen tegen FC Twente zal kunnen spelen; Tim Sparv zal hem in dat geval vervangen. Femi vertrok in het gezelschap van Kees Kwakman, die de afsluitende partijtjes in z'n geheel aan zich voorbij liet gaan.

 

Wij denken echter dat de aanvoerder van het eerste elftal de hele week al uit voorzorg aangepast heeft getraind, en morgen gewoon in de basis zal starten. Mocht Kwakman ook wegvallen of gewisseld moeten worden, dan lijkt Timo Letschert de aangewezen speler om hem te vervangen. Wij denken dat hij morgen zijn debuut maakt bij 'de achttien'.

 

Kees Kwakman en Femi verlaten het trainingsveld

onder begeleiding van de medische staf

Letschert is van origine een middenvelder die bij Jong FC Groningen echter indruk maakt als rechter centrale verdediger. Hij krijgt vermoedelijk op dit moment de voorkeur boven Nick Bakker, de naar het eerste elftal overgehevelde linker centrale verdediger. Nick speelt de laatste weken wat onopvallender dan anders bij de beloften. 

 

De training van vanmorgen stond in het teken van het gericht toewerken naar de wedstrijd van morgen, en dan specifiek op het onderdeel beleving. Robert Maaskant wil dat zijn ploeg FC Twente morgen 'opvreet', en zijn woorden waren niet aan dovemansoren gericht. Er werd messcherp getraind.

 

De 18-koppige selectie (alleen Richairo Zivkovic, Paulo Francisco en Emil Johansson ontbraken) werd in vier groepjes onderverdeeld; na de warming-up en rondo-achtige oefeningen werden korte partijtjes gespeeld. De groepjes waren als volgt samengesteld:

 

Oranje: Bizot, Kieftenbeld, De Leeuw, Van Dijk, Magnasco, Zeefuik

Blauw: Luciano (jarig vandaag), Kirm, Sparv, Bacuna, Femi (Letschert), Burnet

Geel: Van der Lei, Texeira, Lindgren, Schet, Kappelhof, Bakker, Van Moorsel

Geen hesjes: Potveer, Batbay, Cristovao, Bos, Kostic, Letschert, Van Nieff, Ben Moussa

 

Kees Kwakman keek bij al deze partijtjes uitsluitend toe.

 

Oranje speelde gedurende 4x5 minuten tegen Blauw en Geel tegen de hesjeslozen. Wij concentreerden ons op de partijtjes Oranje tegen Blauw. De doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom; als we goed hebben meegeteld werd de strijd met maar liefst 7-3 in het voordeel van Blauw beslecht. Met name Leandro Bacuna had het vizier behoorlijk op scherp staan. Stefano Magnasco verdedigde onstuimig als altijd; zijn opkomende spelstijl werkt aanstekelijk. We zijn benieuwd hoe hij het morgen afbrengt tegen opponenten als Tadic of Chadli. We hebben de Chileen na de training succes gewenst; hij bedankte ons grijnzend en lijkt klaar voor de clash van morgen!

 

Femi start nog wel met de training maar zal al snel afhaken

 

De vier keepers worden ingetraind

Marco Bizot in actie

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.