Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Kasper Oldenburger traint mee met hoofdmacht FC Groningen; basis tegen Willem II lijkt zeker

Rond de eerste selectie van FC Groningen is momenteel veel te doen. Nog altijd is er geen opvolger van de na dit seizoen vetrekkende hoofdtrainer Robert Maaskant bekend, en aangezien Ernest Faber al een kennismakingsgesprek met Art Langeler - de komende vier jaar Hoofd Opleidingen bij PSV - heeft gehad, moet zeker niet worden uitgesloten dat Faber gewoon in Eindhoven blijft. En ook rond de spelers is het onrustig. Aflopende en doorlopende verbintenissen - niemand lijkt momenteel zeker van z'n zaak.

 

Plezieriger nieuws is er uit het jeugdfront te melden. Vandaag zagen we een nieuw gezicht op het trainingsveld: Kasper Oldenburger (hierboven op een eerder door Stef Steneker genomen foto), de op 12 februari jl. pas 17 jaar geworden aanvaller van FC Groningen B1 die komend seizoen ongetwijfeld zal doorstromen naar FC Groningen A1. Oldenburger, die sinds het seizoen 2007-2008 in de jeugdopleiding van de FC speelt en overkwam van VV Hoogezand, zit in een goede lichting. In januari van dit jaar heeft hij samen met Richairo Zivkovic (16) een tweedaagse stage bij Oranje Onder 17 gevolg; verdediger Keziah Veendorp (net 16, ook B1) zit bij Oranje Onder 16. Kortom, er zit muziek in de jeugdopleiding van FC Groningen!

Het eerste elftal komt zaterdagavond in actie tegen Willem II. Hopelijk treedt FC Groningen zaterdag niet in de twijfelachtige voetsporen van RKC Waalwijk - de enige club uit de Eredivisie tegen wie Willem II dit seizoen twee maal ongeslagen bleef. 

 

Afgaande op de training van vanmiddag, die op een ijskoud TCN trainingsveld werd gehouden (het was de eerste maal dat er deze week op gewoon gras kon worden getraind), zal FC Groningen zaterdagavond als volgt aantreden:

 

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Zeefuik, Kirm

 

Dit elftal nam het in de afsluitende partij op tegen het volgende sterke team:

 

Luciano; Kappelhof, Letschert, Bakker, Van Nieff; Femi, Van Moorsel, Sparv; Bos, Texeira, Kostic

 

Tijdens de partij werd messcherp gespeeld; Robert Maaskant zat er bovenop. Gescoord werd er niet. Tegen het einde van de partij leek Género Zeefuik zich nog licht te blesseren toen hij een voorzet van Leandro Bacuna in het doel wilde glijden, maar gelukkig kon de spits weer opkrabbelen.

 

Afwezig op de training was alleen Emil Johansson. Hij verdween gisteren al eerder dan de rest van het trainingsveld, in gezelschap van de medische staf, en liet de sessie van vanmiddag schieten. Overigens loopt de Zweedse transfernmarkt nog tot 31 maart a.s. en bestaat er nog altijd een theoretische kans dat hij deze week van club wisselt.

 

Wel present vanmiddag was de aan Veendam uitgeleende Luis Pedro. Hij wordt net als Robby Holder en Jesse Renken door FC Groningen in de gelegenheid gesteld bij FC Groningen verder te trainen. Luis Pedro maakte hier meteen vandaag al gebruik.

 

Stefan van der Lei ging vanmiddag door zijn enkel en moest van het trainingsveld worden gedragen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.