Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

Femi of Tim Sparv lijken door blessure Johan Kappelhof mogelijke vervangers van geschorste Virgil van Dijk

Vanaf vandaag wordt er op het kunstgras van VV Actief in Eelde getraind. Hieraan ligt dit maal niet een snoeihard bevroren ondergrond van het TCN trainingsveld ten grondslag, maar het feit dat de Trots van het Noorden de ingezette serie van twee gewonnen wedstrijden op het Almelose kunstgras van Heracles moet zien te verlengen. De nepondergrond van Actief lijkt het meeste op die van de Heraclieden, vandaar dat de beslissing om deze week aan de Burg. Legroweg in Eelde te trainen een zeer logische is.

 

FC Groningen moet het zaterdag zonder de geschorste Virgil van Dijk zien te rooien. Normaal gesproken zou Johan Kappelhof een grote kanshebber zijn om Virgil in de basis te vervangen, maar hij heeft de training afgelopen vrijdag met een scheenbeenblessure verlaten en we hebben hem sindsdien niet meer gezien.

 

Robert Maaskant dient derhalve op plan B over te schakelen en posteerde de hierboven afgebeelde Femi en Tim Sparv vanochtend in het hart van de verdediging in het team dat het in de afsluitende grote partij opnam tegen de ploeg die zondag met een formidabele wedstrijdinstelling gehakt maakte van sc Heerenveen, dat er - getuige de kansenverhouding van 18-8 - met een 3-1 nederlaag nog genadig van af kwam.

 

Vanaf morgen zal Virgil van Dijk in de basis plaats gaan maken voor zijn vermoedelijke vervanger. Vandaag speelde Femi als rechter centrale verdediger en lijkt de grootste kans te hebben op een plek in de centrale verdediging, zaterdag in Tukkerland. Wij zouden dit een hele goede optie vinden. Tegen de beweeglijke aanvallers van Heracles lijkt het op voorhand geen gunstige strategie om twee 'linkspoten' als Kees Kwakman en Tim Sparv op te stellen. Tegen het verplaatsen van Rasmus Lindgren van het middenveld naar de verdediging kan worden ingebracht dat het vervangen van Virgil van Dijk dan tot twee wijzigingen in het elftal zou leiden. Kortom: Forza Femi!

Ondanks de afwezigheid van de spelers die afgelopen maandag voor Jong FC Groningen hebben gespeeld was er toch een grote groep spelers naar Eelde getogen. Dit heeft alles te maken met de aanwezigheid van de vier gastspelers die eerder voor SC Veendam hebben gespeeld, te weten Mitch Apau, Lars Lambooij, Lars Hutten en Tom Overtoom. Verder trainde Luis Pedro vanochtend mee. De beide andere spelers die eerder dit seizoen aan SC Veendam waren uitgeleend, Robby Holder en Jesse Renken, ontbraken vanmorgen. Robby Holder verblijft in het mooie Finland; de reden van de absentie van Jesse Renken is ons niet bekend. 

 

Mitch Apau, Lars Lambooij, Lars Hutten en Tom Overtoom werken allemaal keihard en doen lekker mee met de groep. Het is moeilijk om nu al een uitgebreide eerste indruk te hebben. We kunnen nu echter al wel stellen dat Tom Overtoom een technisch begaafde speler is.

 

Robert Maaskant liet de mannen eerst een aantal gymnastische en balbehandelingsoefeningen uitvoeren. Dit werd gevolgd door een prachtig spel waarbij vier doelen op het veld werden geplaatst. De 20 veldspelers werden onderverdeeld in vier groepjes van vijf; de ploegen mochten in elk doel scoren. De ploegen waren als volgt verdeeld:


Oranje: Kirm, Van Dijk, Kostic, Lindgren, Sparv

 

Geel: De Leeuw, Lambooij, Hutten, Overtoom, Luis Pedro

 

Blauw: Femi, Burnet, Apau, Schet, Zeefuik

 

Zwart: Magnasco, Kieftenbeld, Kwakman, Bacuna, Texeira

 

Er werd eerst gewoon gevoetbald, daarna gehandbald en tenslotte mocht er alleen met het hoofd worden gespeeld en gescoord. Het was erg leuk voor de spelers om te doen; ze hadden de grootste lol, zoals uit bijgevoegde fotoreportage van Wouter blijkt! 

 

Afgesloten werd met een grote partij van 11 tegen 11. Beide opstellingen:

 

Basis (dezelfde ploeg als afgelopen zondag):

 

Kirm - Texeira - Schet

Lindgren - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

Tegenstanders:

 

Kostic - Zeefuik - Hutten

Overtoom - Lambooij - Kieftenbeld

Luis Pedro - Sparv - Femi - Apau

Luciano

 

De ploeg die zondag de Euroborg in een feestroes heeft gebracht was ook vanochtend succesvol. David Texeira kon de bal in een leeg doel prikken na een splijtende pass van Leandro Bacuna op Stefano Magnasco die de assist afleverde. 

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend 10 april 2013 van Wouter:

 

DSC_0004
DSC_0005
DSC_0015
DSC_0023
DSC_0030
DSC_0034
DSC_0037
DSC_0043
DSC_0046
DSC_0049
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0055
DSC_0057
DSC_0060
DSC_0063
DSC_0065
DSC_0069
DSC_0071
DSC_0074
DSC_0086
01/21 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.