Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

428 gasten online

Timo Letschert staat voor debuut in eerste elftal en lijkt vervanger van Virgil van Dijk in basis

Daar waar we gisteren nog dachten dat Femi zaterdag in Almelo wel eens de vervanger van de die wedstrijd geschorste Virgil van Dijk zou kunnen worden, daar bleek vanochtend op de training bij de hesjesverdeling dat de trainersstaf voor Timo Letschert heeft gekozen. De 19-jarige kersverse bezitter van een contract kwam vorig jaar als middenvelder naar Groningen, maar is omgetoverd tot een betrouwbare rechter centrale verdediger die op die positie wekelijks indruk maakt bij de beloften.

 

Onderaan het artikel hebben we een fotoreportage van de training van donderdagochtend van Wouter toegevoegd!

Doordat de groep spelers van de gecombineerde A-selectie en B-kern door de terugkeer van de drie aan Veendam uitgeleende spelers en de vier gastspelers van de failliete Veenkolonialen is aangegroeid tot het imposante aantal van 37 heeft de trainersstaf ervoor gekozen de groep op te splitsen. Aanwezig vanochtend in Haren waren aanvankelijk 23 veldspelers, maar Johan Kappelhof moest de training al snel staken; hij ondervindt nog altijd te veel hinder van zijn vorige week vrijdag opgelopen scheenbeenblessure. Ook konden we drie keepers begroeten. Stefan van der Lei herstelt langzaam maar zeker van zijn enkelblessure en kon aan een deel van de keepertraining meedoen.

 

De overige spelers trainden vanochtend gelijktijdig op het TCN trainingsveld. Ook de trainers hadden zich opgesplitst. In Eelde waren Robert Maaskant, Erwin van de Looi en Paul Raveneau (komend seizoen volgens iedereen de nieuwe trainer van Jong FC Groningen, maar de huidige trainer van FC Groningen A1 wil het zelf nog niet toegeven en blijft geheimzinnig lachen); op TCN waren Dick Lukkien en Marcel Groninger.

 

Wij hadden voor de mooie, bosrijke locatie bij VV Actief in Eelde gekozen, en waren getuige van een leuke training waarin Robert Maaskant, nog net zo gedreven als in zijn eerste dagen bij FC Groningen (klasse!), zijn mannen tactisch prima voorbereidde op de ontmoeting met Heracles Almelo.

 

Mitch Apau was vandaag de enige gastspeler van SC Veendam die in Eelde meetrainde. Hij speelde net als gisteren in de afsluitende partij 11 tegen 11 als rechtsback en deed dat naar behoren.

 

Jan Arend Vredeveld doet weer allerlei oefeningen met de spelers;

links naast Stefano Magnasco staat Mitch Apau

 

Na de eerste oefeningen met fysiektrainer Jan Arend Vredeveld en Robert Maaskant werd de groep opgesplitst. Timo Letschert kreeg een felbegeerd basishesje en stond dat in het restant van de training ook niet meer af. Hij lijkt zaterdag zijn debuut voor het eerste elftal te gaan maken. Op grond van zijn rustige spel waarin hij blijk geeft van een goed overzicht is dit terecht. Wij zijn blij met de keuze voor Timo!

 

Timo Letschert, zaterdag vermoedelijk basisspeler tegen Heracles Almelo

 

Beide ploegen speelden in de volgende opstellingen tegen elkaar:

 

Basis:

 

Kirm - Texeira - Schet

Lindgren - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Letschert - Magnasco

Bizot

 

Niet-basis:

 

Bos - Zeefuik - Kostic

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Van Nieff - Femi - Van Dijk - Apau

Luciano

 

Robert Maaskant instrueert zijn basiselftal

 

De tegenstanders van de basis kwamen bijna op voorsprong toen de vandaag zeer actieve Género Zeefuik (hij lijkt zich niet te willen neerleggen bij een rol op het tweede plan, strooide met slidings en trainde zeer fanatiek en scherp) met een pass op maat Paco van Moorsel bediende. Paco stond vrij voor Marco Bizot maar slaagde er niet in het net te vinden.

 

Aan de andere kant was het David Texeira die, net als gisteren, verantwoordelijk was voor het enige doelpunt. Hij rondde een voorzet van Mitchell Schet prima af.

 

Morgen vindt de afsluitende training plaats; er wordt dan opnieuw op het kunstgras van VV Actief getraind. De ploeg zal dan klaar moeten zijn voor de confrontatie met te Tukkers uit Almelo!

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0010
DSC_0013
DSC_0015
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0023
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0030
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0046
DSC_0052
DSC_0054
DSC_0056
DSC_0062
DSC_0070
DSC_0076
DSC_0079
DSC_0082
DSC_0083
DSC_0095
DSC_0101
DSC_0106
01/32 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.