Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

106 gasten online

Basisplaatsen lonken voor Paco van Moorsel en David Texeira in belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag

Gisteren zijn we in dit artikel al even in voorbeschouwende zin ingegaan op het duel dat FC Groningen komende zaterdagavond in een ongetwijfeld weer ouderwets uit z'n voegen barstende Euroborg zal spelen tegen ADO Den Haag. We dachten dat het vervangen van de zaterdag geschorste Mitchell Schet en Michael de Leeuw door resp. David Texeira en Femi goede opties zouden zijn. David Texeira mag inderdaad hopen op een basisplaats, maar de trainersstaf lijkt op dit moment een voorkeur te hebben om Paco van Moorsel achter Género Zeefuik op tien te posteren.

 

Van Moorsel kwam dit kalenderjaar nog geen enkele maal in actie voor het eerste elftal, maar afgaande op de training van vanmorgen kan hij zich opmaken voor zijn vierde basisplaats van dit seizoen. Paco van Moorsel was vanochtend nl. erg goed op dreef. Robert Maaskant, die er weer als vanouds bovenop zat, hamerde op de wisselwerking tussen Género Zeefuik en Paco van Moorsel; we rekenen dan ook op een ploeg die zaterdag met zeer offensieve bedoelingen voor de dag zal komen.

 

Morgen vindt nog een training plaats en uiterlijk vrijdag na de afsluitende training weten we zeker of we Paco zaterdag vanaf minuut één in actie zullen zien. De veldspelers die afgelopen maandag in de basis stonden van Jong FC Groningen (Femi en anderen) waren er vandaag niet, op Paco van Moorsel en Género Zeefuik na. Het laatstgenoemde duo zal vanochtend echter niet voor niets zijn opgetrommeld.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

(O.a. is te zien hoe Rasmus Lindgren met een groep studenten borrelt, in het kader van een opdracht van de jonge intellectuelen.)

 

 

(Naschrift redactie: volgens Rasmus Lindgren zat er 'bara äppeljuice' (gewoon appelsap) in de glazen, aldus de droge uitleg van de Zweed aan een journalist uit zijn vaderland op Twitter ;-) )

Vooral bij de oefeningen waarbij er voorzetten afgeleverd moesten worden werd duidelijk dat de trainersstaf op dit moment de volgende basis voor ogen heeft: 

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Lindgren - Van Moorsel - Bacuna

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

De andere aanwezigen trainden wat meer achteraan en waren als volgt ingedeeld:

 

Luciano, Sparv, Letschert, Alex, De Leeuw, Kieftenbeld, Kappelhof en de Veendammers Overtoom, Apau, Hutten, Lambooij en Luis Pedro

 

Na het gevarieerde voorzetten geven en afwerken werd overgegaan op een partij waarbij op vier doelen gescoord mocht worden; keeperstrainer Ruud Hesp was één van de doelverdedigers. Voor  de van een scheenblessure herstellende Johan Kappelhof was dit het moment om de training te laten voor wat die was.

 

Opvallend en leuk om te zien was het enorme aanvallende vermogen dat aan de rechterkant uitgaat van het trio Magnasco, Bacuna en Texeira. David Texeira speelde aan de rechterkant op de positie van de vandaag overigens afwezige Mitchell Schet, maar heeft de vrijheid om veelvuldig naar binnen te trekken. Texeira heeft dus niet de krijtlijnverplichting die gelegenheidsrechtsbuiten Hyun Jun Suk onder Pieter Huistra wel eens een keer had. Geheel verkeerd pakte dat op de bewuste 19e februari 2012 overigens niet uit. Mede door twee weergaloze doelpunten van de Zuid-Koreaan werd PSV met 3-0 opgeblazen. Het betekende meteen de laatste thuisoverwinning in het voorgaande afgrijselijke seizoen, maar dit terzijde.

 

Een laatste woord van lof voor Marco Bizot: hij voorkwam vandaag weer met een paar geweldige reddingen zeker lijkende doelpunten. Bizot lijkt nog steeds te groeien als eerste doelman van FC Groningen!

 

Fotoreportage van de training van woensdagochtend van Eric Smit

 

DSC_5445
DSC_5448
DSC_5459
DSC_5464
DSC_5483
DSC_5484
DSC_5486
DSC_5488
DSC_5489
DSC_5492
DSC_5494
DSC_5504
DSC_5517
DSC_5518
DSC_5523
DSC_5526
DSC_5544
DSC_5568
DSC_5574
DSC_5575
DSC_5578
DSC_5581
DSC_5583
01/23 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.