Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

144 gasten online

Mogelijke terugkeer in de basis van Femi als vervanger van Rasmus Lindgren

Vandaag is een begin gemaakt met de voorbereiding op het uitduel dat FC Groningen komende zaterdagavond in Eindhoven tegen PSV zal spelen. Op grond van schorsingen kan Robert Maaskant in die wedstrijd geen beroep doen op Virgil van Dijk en Rasmus Lindgren; vandaag werd op de training duidelijk dat Timo Letschert en Femi de belangrijkste gegadigden zijn om beiden in de basis te vervangen. Femi stond voor het laatst op 23 februari jl. in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de basis en mag zich verheugen op zijn 98e officiële wedstrijd in dienst van FC Groningen.

 

Voor Timo Letschert is het alweer zijn derde duel die hij deze maand in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden mag spelen.

 

Onder het mom van 'never change a winning team' werden geen verdere mutaties in de opstelling van de veldspelers aangebracht, met dien verstande dat Michael de Leeuw, die tegen ADO Den Haag nog geschorst was, terugkeerde in de ploeg ten koste van Paco van Moorsel.

 

Afwezig op het zonnige TCN trainingsveld was vanochtend een aantal spelers, te weten Tom Overtoom (maandag licht geblesseerd afgehaakt), Jesse Renken, Robby Holder, Paulo Francisco, Nick Bakker en Marco Bizot. De medische staf gaf aan dat Bizot vandaag binnen traint, maar dat hij zich morgen weer bij de groep zal vervoegen. Aan het begin van de training sprak Ruud Hesp eventjes apart met Luciano, maar we gaan er niet vanuit dat de Braziliaan in dit onderonsje op een basisplaats in Eindhoven is voorbereid.

Robert Maaskant wond er vandaag op de training geen doekjes om en wilde dat zijn spelers zuinig omgingen met balzit. Slordigheid en 'kutpasses' dienden uit den boze te zijn; de hoofdtrainer had echter complimenten in petto voor de goede uitvoering van de door hem beoogde strijdwijze. 

 

Opstelling van beide ploegen in de zeer korte partij van 11 tegen 11:

 

Basis:

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Femi - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Letschert - Magnasco

Luciano

 

Niet-basis:

 

Kostic - Cristovao - Schet (in witte maillot)

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Johansson - Van Nieff - Van Dijk - Kappelhof

Van der Lei

 

In het partijtje werd niet gescoord; de training werd afgesloten met een aantal potjes zes tegen zes. Género Zeefuik, nog herstellende van wat lichte pijntjes, vertrok toen naar binnen; ook Stefan van der Lei, eveneens herstellende van wat fysiek euvel, liet dit afsluitende deel van de training voor wat het was.

 

De 30 aanwezige spelers worden op de training voorbereid

 

Morgen zal verder voort worden geborduurd op de kraker in Eindhoven. Op naar de eerste zege ooit bij PSV!

 

Buitenlandse 'mystery guest' in de dug-out (links)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.