Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

381 gasten online

FC Groningen bereidt zich met felle training voor op duel bij PSV; basisplaatsen Femi en Timo Letschert

Vanmorgen werd op het TCN trainingsveld een vervolg gegeven aan de gisteren ingezette voorbereiding op de uitwedstrijd die FC Groningen komende zaterdag in Eindhoven tegen PSV zal spelen. Net als gisteren zagen we dat de ten gevolge van schorsingen van Virgil van Dijk en Rasmus Lindgren vacante plekken werden ingenomen door Timo Letschert en Femi. Beiden mogen zich verheugen op basisplaatsen in het Philips Stadion.

 

In de afsluitende partij werd op het scherpst van de snede getraind. Als het potje een officieel duel zou zijn geweest, dan had Maikel Kieftenbeld al snel een dieprode kaart geïncasseerd na een woeste charge op het beenwerk van Lorenzo Burnet; de kleine linksback liep nog enige tijd trekkebenend rond maar heeft aan het onderonsje geen schade overgehouden. Diezelfde Maikel Kieftenbeld ging even later gestrekt toen Michael de Leeuw langskwam, en Johan Kappelhof kreeg het voor elkaar om de toch iets robuuster gebouwde Género Zeefuik tegen de vlakte te werken. Kortom - er werd vanochtend goed gewerkt. Henk Bos, nog amper hersteld van een kuitblessure, moest de training nog vóór de afsluitende partij verlaten met opnieuw een blessure aan zijn been.

Inmiddels hebben we ook fotoreportages van Patrick Stinissen en Eric Smit toegevoegd!

Vóór de partij 11 tegen 11 werd getraind op het opzetten van aanvallen (Stefano Magnasco blonk uit met diverse puntgave voorzetten) en het inslijpen van een optimale omschakeling. Bij het afwerken toonden met name David Texeira maar ook Michael de Leeuw zich van hun productieve kant, en het was aan een formidabele redding van Joey Potveer te danken dat een inzet van Género Zeefuik niet tegen de netten sloeg. Joey voorkwam hiermee een zeker lijkend doelpunt. Eénmaal werd een foutje van Luciano door de bliksemsnel aangevlogen David Texeira afgestraft, hetgeen Luciano enige Puta-gerelateerde krachttermen ontlokte. 

 

Aanvankelijk werden Marco Bizot en Stefan van der Lei buiten de groepstraining gehouden en door Ruud Hesp onder handen genomen. Stefan van der Lei keer terug van een enkelblessure en Marco Bizot trainde gisteren binnen vanwege lichte fysieke ongemakken. Bizot nam in de afsluitende partij echter gewoon plaats onder lat en lijkt geen gevaar voor de kraker van komende zaterdag.

 

Fotoreportage van de training van Eric Smit

 

DSC_6720
DSC_6724
DSC_6727
DSC_6731
DSC_6735
DSC_6746
DSC_6748
DSC_6755
DSC_6764
DSC_6772
DSC_6774
DSC_6786
DSC_6794
DSC_6801
DSC_6817
DSC_6819
DSC_6830
DSC_6842
DSC_6856
DSC_6863
DSC_6877
DSC_6886
01/22 
start stop bwd fwd

 

Mitchell Schet liep tegen het einde van de afsluitende partij in een duel met Lorenzo Burnet een lichte hamstringblessure op, maar kon het potje wel uitspelen.

 

De partij eindigde in een 1-0 overwinning voor de basis die in een snelle counter ijskoud toesloeg. Wat ons betreft een perfecte voorbode voor a.s. zaterdag!

 

In de afsluitende partij deed overigens één Veendammer mee, te weten Mitch Apau. Binnenkort zal duidelijk worden of hij van het viertal Apau/Lambooij/Hutten/Overtoom het dichtst tegen een vervolg van zijn loopbaan bij FC Groningen aanzit. Mogelijk staat ook Tom Overtoom op de shortlist van de FC, maar hij raakte afgelopen maandag geblesseerd en trainde vanochtend aan de achterzijde van het veld.

 

Ook opvallend: Rasmus Lindgren deed zowel gisteren als vandaag niet mee aan de afsluitende partij, daar waar Virgil van Dijk bij de tegenstanders van de basis meespeelde.

 

Alex Christovao ('s mans achternaam dient daadwerkelijk van een H voorzien te worden) liet weer een paar leuke dingen zien en gaf na afloop van de training aan te hopen dat hij zaterdag opnieuw bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zit. Onze zegen heeft hij!

 

Opstellingen van beide ploegen in de afsluitende partij:

 

Basis (tevens vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen PSV):

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Femi - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Letschert - Magnasco

Bizot

 

Niet-basis:

 

Kostic - Christovao - Schet

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Van Nieff - Kappelhof - Van Dijk - Apau

Luciano

 

Robert Maaskant bakende het veld vandaag zelf

af met stokken, waaruit hij concludeerde dat het

tijd werd om om opslag te vragen, immers:

"Het begint nu op echt werken te lijken"

 

Fotoreportage van de training van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/19 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.