Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

236 gasten online

Robert Maaskant: "Voor sommige spelers is het oneerlijk dat ze niet bij de selectie zitten"

Vanmiddag vond op een zonnig TCN trainingsveld de afsluitende training plaats in de aanloop naar het belangrijke duel bij VVV-Venlo, waarin FC Groningen zich voor de play-offs voor Europees voetbal kan plaatsen. Na de training heeft de selectie nog een maaltijd genuttigd en is vervolgens in de spelersbus gestapt en naar het verre zuiden afgereisd. Robert Maaskant vertelde zijn spelersgroep vóór de training dat nog altijd niet zeker is wie er in Venlo op de bank resp. tribune zullen zitten.

 

Ook de vorige keer dat VVV-Venlo - FC Groningen op een zondagmiddag om 12:30 uur op het programma stond (24 februari 2008) reisde de selectie al op zaterdagmiddag af naar het zuiden des lands. Dit bleek een juiste beslissing: het duel (dat ook toen werd geleid door Björn Kuipers!), werd met 2-5 gewonnen door doelpunten van Goran Lovre, Marcus Berg (2x), Berry Powel en invaller Stef Nijland; ook Jeroen Veldmate en Matías Cahais kwamen nog als invaller in het veld (bronnen: 1; 2)

 

Verschil met toen: de Fan Tour-reizigers dienden zich die betreffende zondagochtend op 07:00 uur bij de Euroborg te vervoegen. Morgen kunnen ze uitslapen omdat ze pas om 08:15 uur bij Ingang 1 worden verwacht.

Vanwege de opvallende fitheid van de grote selectie (alleen Nick Bakker en Henk Bos zijn niet inzetbaar) zullen er noodgedwongen spelers op de tribune moeten plaatsnemen. Voor sommige spelers is het oneerlijk dat ze buiten 'de achttien' zullen vallen, aldus de hoofdtrainer. Afgaande op de training van gisterochtend zullen spelers als Femi en Paco van Moorsel niet op het wedstrijdformulier verschijnen; we nemen aan dat Maaskant met name op hen doelt. Op hun trainingsarbeid is nl. niets aan te merken. Er dienen echter keuzes gemaakt te worden. Of zal Maikel Kieftenbeld gepasseerd worden?

 

Vanmiddag werkte de beoogde basis een korte training af waarin met name op voorzetten en afwerken werd getraind. Aan het aanvallende gedeelte werd meer aandacht besteed dan aan het verdedigende aspect; we gaan er vanuit dat de trainersstaf morgen een duel verwacht waarin FC Groningen tegen een defensief VVV-Venlo veel balbezit zal hebben. 

 

De overige spelers speelden een partij, maar aan de hesjesverdeling kon niets met betrekking tot de bankbezetting van morgenmiddag worden afgeleid. We houden het bij onze prognose van gisterochtend:

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen VVV-Venlo:

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Lindgren - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting: Luciano, Kappelhof, Letschert, Sparv, Kieftenbeld, Schet, Christovao 

Vermoedelijk niet bij de selectie: Bakker, Bos, Johansson, Femi, Van Moorsel, Kostic

 

Fotoreportage van de training van zaterdagmiddag 4 mei 2013 van Eric Smit:

 

DSC_7720
DSC_7724
DSC_7726
DSC_7727
DSC_7730
DSC_7749
DSC_7750
DSC_7758
DSC_7762
DSC_7773
DSC_7796
DSC_7813
DSC_7823
DSC_7826
DSC_7828
01/15 
start stop bwd fwd

 

Wij zullen morgen op Twitter (https://twitter.com/FCGOnline) live over de wedstrijd berichten; na de wedstrijd plaatsen we op onze website een wedstrijdverslag!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.