Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

341 gasten online

Laatste training seizoen 2012-2013: beker voor Virgil van Dijk; bloemen voor Robert Maaskant

Vanochtend vond in de Euroborg de allerlaatste training plaats van dit seizoen. Jong FC Groningen speelt vanavond in Ten Boer nog een oefenduel tegen v.v. Omlandia, en donderdag werkt het eerste elftal van FC Groningen in Hoogezand een oefenwedstrijd af bij het jubilerende HS'88, maar getraind wordt er na vandaag pas weer op zondag 23 juni a.s. in Haren.

 

De voorbereiding op het seizoen 2013-2014 gaat die dag op Sportpark De Koepel van start.

 

Vanochtend hebben wij aan Virgil van Dijk de trofee, verbonden aan de fcgonline speler van het jaar-verkiezing uitgereikt. Virgil is op een welverdiende eerste plaats geëindigd, met één punt voorsprong op Michael de Leeuw en drie punten op Stefano Magnasco, die zich na de winterstop als een komeet omhoog heeft gewerkt.

 

Aan Robert Maaskant hebben we vanmorgen een bos bloemen overhandigd, en hem bedankt voor het goede werk dat hij in onze ogen voor FC Groningen heeft gedaan. De hoofdtrainer stelde het gebaar op prijs en gaf ons na afloop van de training de voetbalschoenen die hij tijdens zijn allerlaatste training in dienst van FC Groningen heeft gedragen, waarna hij op kousen in de catacomben verdween.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de training van Patrick Stinissen toegevoegd!

Fotoreportage van de training van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/20 
start stop bwd fwd

 

Vanzelfsprekend was de laatste training een bijzonder ontspannen sessie. Absent waren Nick Bakker (kruisband), Luciano (verblijft in Brazilië bij zijn zieke vader) en Marco Bizot (is met Jong Oranje in voorbereiding op het EK dat komende maand in Israël wordt gespeeld); Henk Bos trainde voornamelijk apart. Een tiental veldspelers werkte een partijtje voetvolleybal af; wij nemen aan dat dit de spelers zijn die vanavond voor Jong FC Groningen in actie zullen komen. Het waren de volgende spelers: 

 

Apau, Letschert, Renken, Luis Pedro, Batbay, Ben Moussa, Van Nieff, Francisco, Christovao, Holder

 

De overige spelers werkten op een half veld een partijtje van tien tegen tien af. De ploegen waren als volgt samengesteld:

 

Oranje:

Potveer, Kwakman, Magnasco, Johansson, Kieftenbeld, Sparv, Lindgren, Van Moorsel, De Leeuw, Lambooij

 

Groen:

Van der Lei, Kappelhof, Bacuna, Femi, Kostic, Van Dijk, Burnet, Zeefuik, Texeira, Schet

 

We zagen een paar snoeiharde schoten van Virgil van Dijk en Kees Kwakman die als een granaat achter Stefan van der Lei resp. Joey Potveer insloegen. Verder gingen de spelers bepaald niet tot het uiterste, zelfs Stefano Magnasco niet, die onlangs zelfs tijdens de Junior Club dag nog wel met allerlei slidings opviel. De Chileen lijkt nog steeds onder de indruk en down van de nederlaag van jl. zondag bij FC Twente. Topmentaliteit!

 

Virgil van Dijk is de terechte winnaar van de

fcgonline speler van het jaar-verkiezing

 

Robert Maaskant ging op een gegeven moment naar de dug-out, onderhield zich met een paar trainers en leden van de medische staf en had na het partijtje een applaus over voor zijn spelers. Nadat we zijn voetbalschoenen in ontvangst mochten nemen ging hij naar binnen. Komende vrijdag neemt hij met een boottocht afscheid van zijn spelers.

 

 

Emil Johansson in de belangstelling van clubs uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en Oekraïne

Ook diverse spelers trainden vanochtend voor het laatst met FC Groningen , dan wel wellicht voor het laatst. Tim Sparv en Femi zullen de club verlaten, en het contract van Emil Johansson is weliswaar verlengd, maar de club zal alle medewerking verlenen aan een transfer. Emil staat in de belangstelling van vier à vijf clubs uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en de Oekraïne, maar concreet is er nog niets. Hij vermoedt dat hij zijn carrière in Scandinavië voortzet. Hij twijfelt sterk over een terugkeer bij Hammarby IF, de club waar hij al eerder heeft gespeeld, voordat hij naar het Noorse Molde FK vertrok. In zijn ogen is het riskant terug te keren bij een club waar je al eerder hebt gespeeld, omdat het risico relatief groot is dat het toch niet uitdraait op een succes. Wij hopen dat Sparv, Femi en Johansson een mooie, nieuwe club vinden!

 

Wij blijven met een wat onbestemd gevoel over. Zevende worden met deze spelersgroep is echt het maximaal haalbare, daar zijn vriend en vijand het over eens. Het vertrek van de hoofdtrainer, dat misschien een jaar te vroeg komt, en de sfeer rond de club zou een stuk positiever mogen zijn. Nu is het zo dat je de krant maar hoeft open te slaan of een willekeurig voetbalprogramma op je TV-scherm hoeft open te draaien om over en weer verwijten en teleurgestelde clubmensen te horen. De vlijmscherpe en bikkelharde woorden die technisch manager Henk Veldmate tijdens de persconferentie naar aanleiding van het ontslag van Pieter Huistra aan het adres van de gewezen hoofdtrainer richtte staan ons nog helder voor de geest. De woorden moeten op Huistra als natrappen hebben aangevoeld; het op deze wijze ventileren van kritiek, zonder hoor en wederhoor toe te passen (Huistra was tijdens de bewuste bijeenkomst immers niet aanwezig), was in onze ogen ver onder de gordel.

 

We hopen dat dit soort taferelen ons met betrekking tot Robert Maaskant bespaard blijven. We verwachten dat het zo'n vaart niet zal lopen, want eerlijk is eerlijk - Robert Maaskant heeft al zijn doelstellingen behaald, "op vlot sambavoetbal na", zoals hij het zelf onlangs omschreef.

 

Langdurig terugkijken heeft geen zin, laat staan elkaar bestoken met allerlei kritiekpunten. De blik zal snel vooruit moeten. Erwin van de Looi en Dick Lukkien verdienen het krediet dat Pieter Huistra en met name Robert Maaskant niet hebben gehad. Op negativisme onder supporters en geldschieters, met een leeg stadion, weglopende sponsoren en forse verliezen die weggesaneerd moeten worden als gevolg, zit niemand te wachten. Vanaf komende maand hopen we dat iedereen weer als één man achter de club zal staan! Kop d'r veur!

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.