Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Eerste training nieuwe seizoen opnieuw groot succes

Net als vorig seizoen kijken we ook vandaag terug op een zeer geslaagde eerste training van het nieuwe seizoen. Het viel mee met de voorspelde slagregens, en het talrijk aanwezige publiek (FC Groningen taxeerde de opkomst op 2.000) was getuige van het afscheid van Leandro Bacuna, Virgil van Dijk en Ruud Hesp en van de eerste groen-witte schreden van Nick van der Velden.

 

FC Groningen: "Nick van der Velden is één van minimaal vijf versterkingen van buitenaf"

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat Nick van der Velden één van minimaal vijf aanwinsten van buitenaf is. Wat gaan we nog beleven?

 

Inmiddels hebben we ook fotoreportages van Eric en Patrick toegevoegd!

 

Trainingsreportage van Frederik Kor:

 

Nick van der Velden 

De van N.E.C. overgenomen middenvelder, die Rasmus Lindgrens rugummer 23 droeg, maakte voor de door spreekstalmeester Koen Janssen voorgehouden microfoon zijn excuses voor het eind 2011 opsteken van zijn middelvinger in de richting van het publiek van FC Groningen. Net als eerder op Twitter gaf hij aan zijn emotionele daad te betreuren en beloofde de supporters van FC Groningen op een rondje bier in het supportershome te trakteren. Hij vertelde FC Groningen een prachtige club te vinden die hij met strijd, passie, inzicht, creativiteit en loopvermogen wil dienen. De eerste contacten met Van der Velden, die volgens Erwin van de Looi al veel langer op de Groningse scoutingslijstjes prijkte, werden twee weken geleden gelegd; gisteravond bereikte FC Groningen een akkoord met Van der Velden, die vanochtend medisch is goedgekeurd en vanmiddag meteen meetrainde.

 

Een eerste blik op de rugnummers van de spelers wijst overigens uit dat er een aardige wijzigingsslag doorgevoerd lijkt te zijn, al weten we niet hoe definitief de rugnummers van vandaag zijn. Zo droeg Michael de Leeuw nummer 8 (was 21) terwijl Emil Johansson met nummer 10 rondliep.

 

Fotoreportage van de training van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/17 
start stop bwd fwd

 

Aan- en afwezige spelers

We telden vanmiddag 23 spelers die aan de training meededen. Van de 22-koppige A-selectie ontbraken Marco Bizot, Andraz Kirm, Nick Bakker en Matías Jones. Marco Bizot heeft vanwege het EK van Jong Oranje nog wat langer vakantie (hij was wel aanwezig vanmiddag, maar in burger), Andraz Kirm was na de competitie nog internationaal met Slovenië op pad en krijgt ook wat langer vakantie, Nick Bakker revalideert van een zware knieblessure (ook Bakker was wel aanwezig; Henk Veldmate gaf aan te hopen na de winterstop een beroep op de jonge centrale verdediger te kunnen doen) en Matías Jones is naar de beloften teruggezet, zie ons artikel dienaangaande.

 

De groep was aangevuld met Yoëll van Nieff, Joey Potveer, Stefan van der Lei en Richairo Zivkovic van Jong FC Groningen en met keeper Wieger Sietsma van FC Groningen A1.

 

Hans Nijland en Henk Veldmate over transfers

Zoals verwacht lieten algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate niet het achterste van hun tong zien met betrekking tot het afwikkelen van de verlangslijstjes van FC Groningen. Hans Nijland vertelde dat de kwestie-Aleksandar Pantic een schimmige aangelegenheid is waarbij de FC met diverse zaakwaarnemers te maken heeft. Pantic zou vanaf a.s. maandag gratis kunnen zijn, "maar misschien ook niet". De komende dagen zullen uitwijzen of Pantic, die inmiddels op forums van Rode Ster Belgrado de vreselijkste verwensingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt omdat hij de club wil verlaten, door FC Groningen gecontracteerd zal worden.

 

Nijland beloofde dat er nog een aantal nieuwe spelers gecontracteerd zal worden, en Henk Veldmate concretiseerde dit door te stellen dat er behoefte is aan twee tot drie verdedigers (hangt van de positie af: twee als een nieuwe verdediger op meerdere defensieve posities kan spelen) en nog twee middenvelders. Over aanvallende versterking zweeg de technisch manager in alle toonaarden; hieruit concluderen wij dat het gewenste scorende vermogen uit de nieuw binnen te hengelen middenvelders getrokken moet worden. Als er nog spelers weggaan zullen die volgens Veldmate eveneens vervangen moeten worden; we nemen aan dat hij doelt op spelers die niet op het beruchte 'vertreklijstje' staan.

 

De nieuwe aanwinsten zullen directe kwaliteit moeten leveren. Uit het vorige seizoen, toen er teveel jonge talenten waren, is dus lering getrokken.

 

FC Groningen zal zorgvuldig te werk gaan bij het contracteren van nieuwe spelers: "liever volgende week de goede versterking dan vandaag de verkeerde", aldus trainer Van de Looi.

 

Gewenste speelstijl komend seizoen

Er moet meer voetbal en creativiteit op het middenveld komen en FC Groningen moet vaker voor het doel van de tegenstander komen, aldus Henk Veldmate. Hans Nijland gaf aan dat de supporters weer vermaakt moeten worden en Dick Lukkien vertelde dat er in tegenstelling tot voig seizoen, toen het resultaat voorop stond, nu meer op spektakel gefocust moet worden. Lukkien zei dat hij daarmee op één lijn zit met Erwin van de Looi. Kortom, dit belooft wat!

 

Paco van Moorsel en Henk Bos

Ook al hebben de clubsites van SC Cambuur en FC Groningen er nog niets over bericht - Paco van Moorsel zal het komende seizoen op huurbasis voor de Friese club uitkomen, aldus Henk Veldmate. Hij hoopt op die manier aan meer speeltijd in de Eredivisie te komen. Van Moorsel trainde vandaag derhalve niet mee. Volgens ons was hij gisteren bij de eerste training van SC Cambuur overigens ook niet aanwezig.

 

Edit:

Verstopt in dit artikel meldt FC Groningen de verhuur van Paco van Moorsel aan SC Cambuur.

 

Henk Bos was er vanmiddag wel, maar hij heeft morgen een gesprek met Cambuur-trainer Dwight Lodeweges. Daarna zal duidelijk worden of ook Bos op huurbasis naar Leeuwarden vertrekt.

 

Género Zeefuik

De in opspraak zijnde aanvaller oogde daadwerkelijk fit en scherp, zoals vooraf al door Hans Nijland in het vooruitzicht gesteld. Hij was snel en scoorde in de afsluitende partij van 10 tegen 10 een paar maal. Het feit dat Zeefuik in de vakantie is blijven doortrainen heeft zijn vruchten afgeworpen. Laat het dit seizoen maar zien, Género!

 

Stefano Magnasco

De Chileen strooide in de rondo's met slidings en moest herhaaldelijk worden teruggefloten. Hij heeft er duidelijk zin in; het wordt nu alweer tijd dat hij zich vol vuur op de ledematen van zijn beklagenswaardige opponenten kan gaan richten.

 

Jonas Ivens

Volgens Hans Nijland heeft Jonas Ivens het momenteel moeilijk. Hij had het erg naar zijn zin België en was daar graag gebleven. In onze ogen heeft FC Groningen een grote fout gemaakt door Ivens niet aan Waasland-Beveren af te staan, desnoods gratis. Ivens heeft zich altijd als een geweldige prof opgesteld op wiens inzet nimmer iets aan was te merken. Als hij in zijn huidige rol in Groningen duidelijk ongelukkig is, en in België helemaal opbloeit - laat hem dan gaan! Als erkende 'lamzakken' als Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen tegen dumprijzen worden weggebracht, waarom moet bij de transfer van Ivens dan het onderste uit de kan worden gehaald? Onbegrijpelijk, en naar Ivens toe niet fair. Dit verdient hij niet.

 

Afsluitende partij tien tegen tien

 

Beide ploegen speelden in de volgende samenstellingen:

 

Oranje:

Luciano, Magnasco, Letschert, Burnet, Van der Velden, Van Nieff, Kieftenbeld, Schet, Zivkovic, Texeira

 

Geel:

Van der Lei, Hiariej, Ivens, Johansson, Lindgren, De Leeuw, Zeefuik, Kostic, Bos, Ben Moussa

 

Johan Kappelhof deed hieraan niet mee; Bas Roorda, die totdat er een vervanger voor Ruud Hesp is aangesteld als keeperstrainer zal fungeren (Nijland: "hopelijk nog heel lang, dit scheelt ons in de portemonnee") nam Joey Potveer en Wieger Sietsma onder handen.

 

De oranje ploeg kwam binnen de kortste keren op een 3-0 voorsprong (we zagen Richairo Zivkovic en David Texeira scoren), maar na de korte rust deed o.a. Género Zeefuik iets terug.

 

Jong FC Groningen

Ook de beloften van FC Groningen zullen een aantal oefenduels spelen. Op 9 juli a.s. is de nieuwbakken Jupiler League-ploeg Jong FC Twente de tegenstander van de equipe van Paul Raveneau; ook tegen Jong AZ zal nog worden geoefend. Een oefenpotje tegen het Duitse BV Cloppenburg zit nog in de pijplijn. Dit duel moest in vorig seizoen worden gecancelled omdat de Groningers onvoldoende spelers hadden. De Duitsers hebben dus nog iets tegoed van FC Groningen.

 

Reportage van de training van FC Groningen TV

 

 

Reportages van RTV Noord

 

Fotoreportage van de training van Eric Smit

 

DSC_1940
DSC_1954
DSC_1968
DSC_1970
DSC_1976
DSC_1999
DSC_2012
DSC_2015
DSC_2020
DSC_2036
DSC_2052
DSC_2097
DSC_2106
DSC_2111
DSC_2115
DSC_2127
DSC_2135
DSC_2163
DSC_2171
DSC_2193
DSC_2207
01/21 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.