Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

71 gasten online

Vooruit spelen, druk houden en spelen met één controleur gevleugelde begrippen van FC Groningen nieuwe stijl

Natuurlijk, de transfer window staat in vuur en vlam en de ploeg die in de eerste competitiewedstrijd tegen N.E.C. in het veld zal staan is nog met geen mogelijkheid in te vullen. De hiernaast afgebeelde Henk Veldmate kwam amper toe aan het bekijken van de training: de technisch manager en zijn mobiele telefoon vormden vanochtend een onlosmakelijk koppel. (Hetzelfde gold vandaag overigens voor Eric Botteghin vanaf het trainingsveld in het Brabantse Zundert.) Duidelijk is echter nu al dat de trainersstaf het nieuwe seizoen met positieve intenties zal ingaan.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Luid en duidelijk hamerde het trio Erwin van de Looi, Dick Lukkien en Peter Hoekstra op de aan aanvallend voetballend onlosmakelijk verbonden facetten als vooruit spelen en druk zetten, en de backs dienen waar ze maar kunnen de vrije ruimtes vóór hen te benutten. Proefspeler William Ekong liet zien dat hij een af en toe inschuivende centrale verdediger is; wij zijn benieuwd of we aan het einde van deze week een goed oordeel kunnen vellen over hetgeen de behendige 19-jarige, die overigens over een vlammend schot beschikt, in zijn mars heeft. 

 

FC Groningen kondigde de wens om komend seizoen voor vermaak te gaan zorgen gisteren bij monde van Erwin van de Looi op de clubsite al aan: 'Dit seizoen wordt niet de plek op de ranglijst maar een ander aspect belangrijk gevonden. Van de Looi: "We willen vermaak bieden. Welke plek op de ranglijst daar bij hoort, zien we wel. Als we maar het maximale uit de groep weten te halen. Kansen creëren, goals maken. We zullen ‘met de punt naar achteren gaan spelen’ zodat er meer ondersteuning is voor de spitsen. Het is verdedigend wellicht iets meer kwetsbaar, maar daarvoor gaan we op de juiste manier druk zetten. Bij een club als FC Groningen hoort deelname aan de play-offs, maar ook een bepaalde speelstijl. We spelen immers voor het publiek. Vorig jaar hebben we in vier of vijf van de twintig thuiswedstrijden het publiek kunnen vermaken. Dat aantal moeten we absoluut omhoog zien te krijgen.'

 

Henk Veldmate, mobiel aan het werk

 

De eerste selectie bestaat na het wegzetten van Matías Jones naar de beloften nog maar uit 21 spelers, en wie weet dunt dit vanmiddag na het gesprek tussen Henk Bos en SC Cambuur-trainer Dwight Lodeweges verder uit tot 20 stuks. Afwezig waren de vakantie vierende Marco Bizot en Andraz Kirm. Nick Bakker revalideert met name binnen van zijn knieoperatie, maar was net als gisteren ook even langs de kant van het trainingsveld te zien. Johan Kappelhof heeft last van zijn schouder en hield zich net als gisteren afzijdig van het partijspel. Aangevuld werd de selectie vandaag met de beloftenspelers Yoëll van Nieff, Hans Hateboer, Richairo Zivkovic en Stefan van der Lei en met proefspeler William Ekong.

 

Proefspeler William Ekong, een behendige verdediger

 

De eerste weken van de voorbereidingsperiode zullen in het teken staan van het opbouwen van de conditie. We zagen diverse intensieve oefeningen die herhaaldelijk door drinkpauzes werden onderbroken.

 

Hans Hateboer, verdediger van Jong FC Groningen

 

Om echter vanaf het begin ook de offensieve bedoelingen in de ploeg te krijgen worden er ook partijtjes gespeeld die bol staan van de tactische aanwijzingen. Beide ploegen speelden vandaag in een grote partij van 11 tegen 11 als volgt:


Hesjes:


Kostic - Texeira - De Leeuw

Bos - Lindgren - Van der Velden

Burnet - Ekong - Ivens - Hateboer

Luciano

 

Hesjeslozen:


Schet - Zeefuik - Zivkovic

Ben Moussa - Kieftenbeld - Hiariej

Johansson - Van Nieff - Letschert - Magnasco

Van der Lei

 

Bij de hesjesdragende ploeg speelde Michael de Leeuw niet als een statische rechtsbuiten maar was eerder centraal te vinden en ook geregeld op het middenveld. Hij wisselde bovendien van positie met Nick van der Velden die bepaald niet te beroerd is om zich verbaal coachend over het veld te bewegen. Er zal echter nog wat tijd nodig zijn om hem aan zijn nieuwe ploeggenoten te laten wennen, en omgekeerd.

 

Erwin van de Looi en Dick Lukkien spreken de groep toe

 

De bezetting op het middenveld zal zo zijn dat er één controleur wordt opgesteld en twee aanvallende middenvelders.

 

Het blijft heerlijk om naar Richairo Zivkovic te kijken. Het gemak waarmee hij langs de zijlijn snelt en een bal tussen twee verdedigers in toch nog weet voor te geven is indrukwekkend.

 

Wat ons betreft is het begin van de voorbereiding veelbelovend. We zijn benieuwd wanneer de clubleiding met nieuwe spelers op de proppen komt, en met welke. Pas dan kan het inslijpen van automatismen in de gewenste aanvallende ploeg pas echt beginnen!

 

Fotoreportage van de training van maandagochtend

 

DSC_2229
DSC_2238
DSC_2245
DSC_2253
DSC_2273
DSC_2277
DSC_2298
DSC_2333
DSC_2345
DSC_2366
DSC_2368
DSC_2395
DSC_2429
DSC_2434
DSC_2437
DSC_2440
DSC_2443
01/17 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.