Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

289 gasten online

Género Zeefuik en Richairo Zivkovic ontpoppen zich als gevaarlijk aanvalsduo

Vanochtend hebben we weer een kijkje genomen op Sportpark De Koepel in Haren, waar de A- en B-selectie van FC Groningen de komende tijd zullen trainen. De B-kern trainde maandag nog afgezonderd van de hoofdmacht op een ander veld, maar vanochtend waren alle spelers op het hoofdveld present. Toen de afsluitende grote partij werd gehouden verlieten de beloften echter het veld om de training elders voort te zetten. Gastspeler William Ekong (foto) hadden we graag, net als maandag, op z'n vaardigheden als centrale verdediger willen beoordelen, maar hij werd vanmorgen als rechtsback opgesteld.

 

Hij is een geheel ander type rechter verdediger vergeleken met Stefano Magnasco, die meer langs de zijlijn opstoomt. Williams directe opponent was Filip Kostic, en Ekong, bepaald niet de langzaamste verdediger, kon kennismaken met de snelheid van de jonge Serviër.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

Género Zeefuik oogt als herboren en is in deze vorm en scherpte een gevaarlijke aanvaller. Net als afgelopen maandag werd hij samen met Richairo Zivkovic en Mitchell Schet in de aanvalslinie geposteerd. In de partij bestond het andere trio aanvallers uit Filip Kostic, David Texeira en Michael de Leeuw. Op voorhand zijn Texeira en De Leeuw wellicht beoogde basisspelers voorin, samen met Andraz Kirm, , die net als Marco Bizot nog even vakantie mag vieren, maar eerlijk is eerlijk - het duo Zeefuik/ Zivkovic is op dit moment het gevaarlijkste vergeleken met Texeira/De Leeuw. Maar de voorbereiding is nog maar net begonnen; er kan nog veel veranderen. 

 

Het is in de eerste weken van de voorbereiding steevast genieten geblazen op het trainingsveld. Er moet aan de conditie worden gewerkt (hierbij wordt de balvaardigheid niet uit het oog verloren) en de heren moeten met gevarieerde, korte doch meedogenloze oefeningen fysiek tot het uiterste gaan. De zes trainers (Erwin van de Looi, Dick Lukkien, Marcel Groninger, Peter Hoekstra, Paul Raveneau en Bas Roorda) beschikken over een uitgebreid arsenaal aan oefenmateriaal en de heren die de voorbereiding vanaf het begin meemaken zullen bij de start van de competitie conditioneel tot de tanden zijn gewapend.

 

Vervanging keeperstrainer Ruud Hesp

Teammanager Bas Roorda neemt voorlopig de honneurs waar als interim-keeperstrainer. Wij sluiten niet uit dat deze tijdelijke oplossing in een definitieve zal uitmonden. Roorda geniet van het oppakken van zijn oude taak als keeperstrainer en de keepers zijn blij met hem. Roorda zal ongetwijfeld de opvolger van Ruud Hesp kunnen worden. Als er een paar taken uit zijn teammanagerspakket elders worden belegd lijkt het ons dat beide functies prima met elkaar te combineren zijn. We zullen zien hoe de opvolging van Ruud Hesp uitpakt.

 

William Ekong

Zoals gezegd, de proefspeler speelde vandaag als rechtsback, en ook dinsdag speelde hij op die positie. Wij weten niet of dit betekent dat hij als onvoldoende geschikt voor een positie als centrale verdediger wordt bevonden. Dit lijkt ons na één training op maandagochtend, waarin hij amper op de proef werd gesteld, wat voorbarig. In de afsluitende partij werden de centrale verdedigersduo's vandaag gevormd door Ivens/Hateboer en Van Nieff/Letschert; als Ekong met hen zou moeten concurreren, dan zouden wij hem in de afsluitende partij als CV hebben verwacht. Deze week nadert immers op z'n eind en dan is Ekong in principe weer vertrokken.

 

Ekong is overigens een behendige speler die de fysieke duels niet schuwt. Als reserve-rechtsback lijkt hij ons echter aan de prijzige kant; dus we steken onze hand er niet voor in het vuur dat FC Groningen hem een contract aanbiedt.

 

William Ekong

 

Johan Kappelhof

De schouder van Johan Kappelhof raakte in de vakantie bij een partijtje badminton uit de kom, en hij heeft hiervan nog dermate veel last dat hij deze week slechts beperkt aan de groepstraining mag meedoen. We hopen dat hij snel zal zijn hersteld, want de ervaring leert dat spelers die grote delen van de voorbereiding missen een moeilijke start van het seizoen kennen. Hij miste ook al het slot van het vorige seizoen vanwege een scheenblessure, op de training opgelopen toen hij zonder scheenbeschermers over het veld rende en in een duel verzeild raakte.

 

Opstellingen afsluitende partij


Hesjes:


Kostic - Texeira - De Leeuw

Ben Moussa - Lindgren - Hiariej

Burnet - Ivens - Hateboer - Magnasco

Luciano


Hesjeslozen:


Schet - Zeefuik - Zivkovic

Bos - Kieftenbeld - Van der Velden

Johansson - Van Nieff - Letschert - Ekong

Van der Lei

 

Nick van der Velden

 

De partij eindigde in een 2-1 overwinning voor de hesjesloze partij. Het was David Texeira die in de eerste helft meteen avanf de aftrap scoorde, maar Richairo Zivkovic (rebound na schot van Género Zeefuik die hieraan voorafgaand diverse spelers links en rechts had gepasseerd) en Yoëll van Nieff (heerlijke directe vrije trap in de kruising) bogen de score om.

 

Vóór deze partij werd een intensieve variant op het rondogebeuren gehouden. De groep was in tweeën opgesplitst; één groep bestond uit de volgende 14 spelers:

 

Groen: Letschert, Burnet, Magnasco, Bos, Kostic

Geel: Zeefuik, Van Nieff, De Leeuw, Ekong, Texeira

Oranje: Van der Velden, Ben Moussa, Lindgren, Kieftenbeld

 

A-selectiespelers als Ivens, Hiariej, Schet en Johansson ontbraken hierbij. Een teken aan de wand. Zij mogen de club immers verlaten.

 

Afwezig was vanochtend Henk Veldmate; Jorrit Kunst was wel van de partij. De speler, die in de jeugdopleiding van FC Groningen heeft gespeeld (Jong FC Groningen was zijn eindstation), is momenteel clubloos en houdt zijn conditie op peil bij de Trots van het Noorden.

 

Jorrit Kunst

 

Kees Kwakman

De voormalige aanvoerder van FC Groningen nam een kijkje op het trainingsveld en torste allerlei kledij met zich mee; wellicht had hij een inleververplichting vandaag. Kwakman heeft nog geen nieuwe club. "Het is nog even aftasten", zo gaf hij tegenover ons aan.

 

Fotoreportage van de training van donderdagochtend van Eric Smit

 

DSC_2820
DSC_2829
DSC_2833
DSC_2839
DSC_2840
DSC_2857
DSC_2868
DSC_2870
DSC_2888
DSC_2890
DSC_2893
DSC_2896
DSC_2907
DSC_2915
DSC_2921
DSC_2945
DSC_2952
DSC_2956
DSC_2957
DSC_2997
DSC_3003
DSC_3028
01/22 
start stop bwd fwd

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.