Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

123 gasten online

William Ekong manifesteert zich steeds beter; Giliano Wijnaldum trefzeker in partij; Henk Veldmate laat niets los

Vanochtend heeft de selectie van FC Groningen weer een lange training afgewerkt op het bosrijke Sportpark De Koepel in Haren. Andraz Kirm was er voor het eerst weer bij. Zijn vakantie begon door internationale verplichtingen bij het Sloveense elftal wat later, en hij mocht daarom ook wat later beginnen met optrainen voor komend seizoen. Hij startte met de gevreesde shuttle run test, en in de rust van de afsluitende grote partij haakte hij gesloopt af. Zijn vakantiegevoel is na vandaag in één klap verdwenen.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

Marco Bizot heeft overigens nog tot donderdag vakantie; zijn plaats op het trainingsveld zal t/m dinsdag door Robin Geertsma, keeper van FC Groningen A1, worden ingenomen. Wieger Sietsma, de andere keeper van het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden, geniet momenteel nl. van een welverdiende vakantie. 

 

William Ekong trainde vanochtend eveneens mee; hij begint zich steeds beter te manifesteren en oogt ondanks zijn jeugdige leeftijd (Ekong is pas 19 jaar) al vrij volwassen. Hij stond vandaag in het hart van de verdediging naast Jonas Ivens en beide centrale verdedigers coachten hun medespelers gedreven. Wij kunnen ons niet voorstellen dat FC Groningen dit buitenkansje laat lopen en gaan ervan uit dat William Ekong een contract aangeboden zal worden.

 

Fotoreportage van de training van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/15 
start stop bwd fwd

 

Henk Veldmate / Hans Nijland

Technisch manager Henk Veldmate was aanwezig in Haren en kon meer dan anders de verrichtingen op het trainingsveld gadeslaan. Hij werd nl. niet al te frequent door zijn mobiele telefoon lastig gevallen. Wij hebben hem naar zijn ervaringen van de door hem op zaterdag bezochte oefenwedstrijd gevraagd, maar meer dan de mededeling dat hij meerdere wedstrijden heeft bezocht, dat dit niet anders is dan anders maar dat FC Groningen wel op zoek is naar versterking op het middenveld liet hij niet los. Ingaan op individuele namen wilde hij niet; wel liet hij desgevraagd weten dat het gerucht over Erik Falkenburg "wat ons betreft niet klopt".

 

Veldmate's uitlatingen categoriseren wij in dezelfde rubriek als de opmerking van Hans Nijland, die even later verscheen. De algemeen directeur sloeg de afsluitende partij gade, constateerde na een paar minuten dat het "als een naaimachine loopt" en dat er dus helemaal geen nieuwe spelers meer bij hoeven. Het achterste van de tong van beide kopstukken was weer eens ver te zoeken, en wij geven de heren groot gelijk.

 

Mitchell Schet wederom bij de beloften

Aan de warming-up mochten alle spelers nog meedoen, maar zodra er met fanatieke rondo's werd gestart mocht Mitchell Schet zich weer bij Matías Jones en andere beloftenspelers vervoegen; hij verliet de training overigens al snel, niet geheel fit. Jorrit Kunst en Kees Kwakman, beiden clubloos, waren ook in dat groepje te bewonderen. Kunst trainde vorige week ook al mee om zijn conditie op peil te trekken, en voor Kwakman geldt hetzelfde. Wellicht is zijn resterend verblijf in Nederland van korte duur. De interesse van het Poolse Śląsk Wrocław is nl. concreet. Volgens Kees is het een club met een mooi stadion die Europa League-voetbal speelt. De ploeg speelt in de hoogste Poolse divisie, de Ekstraklasa.

 

Zes spelers deden vanochtend een shuttle run test, een intensieve en slopende oefening waarbij er steeds tussen twee lijnen heen en weer wordt gelopen. Uit een opgestelde installatie tetterden piepgeluiden en andere aanwijzingen die elkaar met steeds korte tussenpozen opvolgden. Een martelgang voor wie niet over een optimale conditie beschikt. Gelukkig valt het zestal (Andraz Kirm, Stefano Magnasco, Eric Botteghin, Giliano Wijnaldum, Marciano van Leyenhorst en Burak Saban) niet in deze categorie en vielen er geen slachtoffers.

 

Shuttle run test: Marciano van Leyenhorst, Giliano Wijnaldum, Andraz Kirm

 

Henk Veldmate, Jan Arend Vredeveld, Burak Saban, Eric Botteghin, Stefano Magnasco

 

Eric Botteghin beëindigde de groepstraining vlak vóór de afsluitende partij. Hij is nog herstellende van een ziekte die hij tijdens zijn vakantie in zijn geboorteland Brazilië heeft opgelopen; hij zal morgenavond ook nog niet meedoen in Onstwedde. Ditzelfde geldt voor Johan Kappelhof die eveneens vóór de partij afhaakte. Hij herstelt van een schouder die in zijn vakantie uit de kom was geschoten.

 

Tom Hiariej ontbrak vanochtend overigens op het trainingsveld. De reden van zijn absentie is ons niet bekend. Henk Bos was er vanzelfsprekend ook niet. Er wordt vanmiddag in het ziekenhuis een MRI-scan van zijn linker knie gemaakt. Afwachten...

 

Rondo onder leiding van Erwin van de Looi en Marcel Groninger

(Dick Lukkien en Peter Hoekstra waren bij de andere groep)

 

De ploegen speelden in de grote partij als volgt:

 

Oranje:


Kostic - Zeefuik - Kirm/Mennega

Saban - Lindgren - Van der Velden

Wijnaldum - Van Nieff - Letschert - Magnasco

Van der Lei


Groen:


Zivkovic - Texeira - De Leeuw

Boutzamar - Ben Moussa - Kieftenbeld

Burnet - Ivens - Ekong - Hateboer

Luciano

 

Het was niemand minder dan Giliano Wijnaldum (hij speelde mee alsof hij al jaren onderdeel van de ploeg uitmaakt; hij lijkt nu al gewend) die de score met een afstandsschot opende, maar David Texeira scoorde de gelijkmaker met een voor zijn doen ongekend technisch hoogstandje. Jonas Ivens stond aan de basis van de aanval die uiteindelijk bij Texeira eindigde. Vrijstaand voor Stefan van der Lei passeerde hij laatstgenoemde met een prachtige stift.

 

Ons viel het centrale verdedigersduo bij de groene partij op. Het centrum met Jonas Ivens en William Ekong stond als een huis, beiden coachten en lieten zien over veel overzicht te beschikken. We zijn benieuwd naar de kopsterkte van Ekong. Wellicht dat we daar morgen in Onstwedde achter kunnen komen. Afgelopen zaterdag ging hij bij corners nl. steevast mee naar voren, maar kreeg de bal steeds niet lekker. Wie weet is hij morgen tegen Onstwedder Boys wel trefzeker.

 

Michael de Leeuw vormde nu eens geen duo op rechts met Nick van der Velden, maar was in de andere partij ingedeeld. Wij vinden Michael de Leeuw beter uit de verf komen als valse rechtsbuiten met Van der Velden achter hem, en Stefano Magnasco daar weer achter. De van N.E.C. overgekomen Van der Velden liet net als zaterdag in Uithuizen zien over een prachtige steekpass te beschikken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.