Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

270 gasten online

Donderdagtraining: scorend vermogen en scherpte David Texeira en Michael de Leeuw weer opvallend

Ook al werd er vanochtend gekozen voor korte partijtjes van acht tegen acht op een klein veld - met genoegen stellen we vast dat de aanvallende intenties van Erwin van de Looi en Dick Lukkien woorden zijn die daadwerkelijk in daden worden omgezet. Met name de nieuwe rol van Michael de Leeuw, die van valse rechtsbuiten die veelvuldig voor het doel opduikt, bevalt ons zeer goed, en ook bij David Texeira spat de drive en scherpte vóór het doel ervan af. Tijdens de beide gespeelde oefenwedstrijden waren De Leeuw en Texeira al goed voor 10 resp. 8 doelpunten.

Er wordt nu ook intensief gewerkt aan een betere aanvoer vanaf het middenveld. In het twee-controleurs-systeem van vorig seizoen met een niet goed functionerende buitenspeler op rechts stond de enige diepe spits vaak op een eiland; David Texeira (in de wedstrijden waarin hij, en niet Género Zeefuik, speelde) moest de bal vaak bij het middenveld ophalen en had daardoor voorin zijn scherpte verloren. Verder was zijn balaanname vorig seizoen niet best. We zien Texeira nu veelal voorin blijven; hij manifesteert zich steeds meer als een echte spits die er staat als hij er moet staan; ook spatten de ballen minder ver van zijn voeten af. Mooi om te zien is ook hoe Dick Lukkien zich met Michael de Leeuw bezig houdt. Beiden kennen elkaar ook al uit hun gemeenschappelijke Veendam-tijd, en ze hebben overduidelijk een klik met elkaar. De Leeuw kan zich geen betere leermeester wensen om in zijn nieuwe rol te groeien. 

 

William Ekong

We misten vandaag de jonge centrale verdediger op de training. Henk Veldmate wilde desgevraagd niets loslaten rond de huidige stand van zaken van de verdediger, die tot en met eergisteren op proef was bij FC Groningen. Wel gaf Veldmate aan dat FC Groningen later vandaag iets op de clubsite zal communiceren. Hieruit maken we op dat de beslissing om al dan niet met hem door te gaan vermoedelijk al is genomen, en dat - mocht FC Groningen Ekong een contract willen aanbieden - er ook al over het financiële plaatje met Ekong is gesproken. Feit is dat Erwin van de Looi en Dick Lukkien hem graag aan de selectie willen toevoegen. Feit is echter ook dat Jonas Ivens besloten heeft bij FC Groningen te blijven. Hij zal dus niet worden verhuurd (absoluut zijn goed recht!) en blijft dus deel uitmaken van de loonlijst van de Trots van het Noorden. We zijn erg benieuwd hoe de beslissing zal uitpakken. Wij hopen dat Ekong de komende tijd het groen-wit van FC Groningen gaat dragen. Hij heeft op ons een uitstekende indruk gemaakt.


Réne Eijkelkamp was vanochtend ook één van de aanwezigen langs het trainingsveld. Samen met zijn broer is hij de zaakwaarnemer van Maikel Kieftenbeld en in tijden waarin de middenvelder op een zijspoor lijkt te geraken zien we de oud-speler van FC Groningen steevast op het trainingsveld.

 

Tom Hiariej en Mitchell Schet waren eveneens aanwezig. Hiariej ontbrak eerder deze week op het trainingsveld en deed ook afgelopen dinsdag niet mee aan de oefenwedstrijd van FC Groningen. Familieomstandigheden lagen hieraan ten grondslag. Schet heeft een poosje bij de beloften meegetraind, werd vervolgens ziek maar deed vanochtend weer mee, en hij mocht met de hoofdmacht meedoen. Opnieuw zagen we dat hieraan ook weer Richairo Zivkovic, Hans Hateboer, Yoëll van Nieff en Burak Saban werden toegevoegd. Tijdens elke voorbereiding wordt een aantal beloftenspelers aan de eerste selectie toegevoegd; dit is goed voor hun ontwikkeling. Opvallend: verdediger Hans Hateboer voetbalt op amateurbasis bij Jong FC Groningen. Hij heeft (nog?) geen contract.

 

Na het gebruikelijke conditiewerk en rondo's (drie groepen van zeven) werden er kleine partijtjes gespeeld op een klein veld. Género Zeefuik deed hieraan niet mee. Hij is nog altijd geblesseerd en loopt een steeds grotere achterstand op. Juist in de voorbereiding doen de spelers niet alleen conditie, maar ook spelritme op waar ze de rest van het seizoen baat bij hebben. Zeefuik raakte vorige week vrijdag geblesseerd, miste beide oefenduels en kan alleen apart van de groep, met de medische staf, meetrainen. Erg jammer. Tot vorige week vrijdag wekte hij nl. een fitte en scherpe indruk. David Texeira lijkt zijn kans te grijpen.

 

Ook Arjen Hagenauw, spits van Jong FC Groningen, zit in de lappenmand. Hij heeft last van de aanhechting van zijn hamstring en ook zijn voorbereiding valt in het water. Mogelijk kost hem dit zelfs de definitieve selectie voor Oranje Onder 19 jaar. Wij hopen dat het zo'n vaart niet zal lopen.

 

Yoichiro Kakitani

De partijtjes acht tegen acht waren kort maar intensief. Met name voorin viel er het nodige te genieten. Zo zagen we een prachtig, vlammend schot van Andraz Kirm dat in het doel insloeg, maar ook de echte spitsengoals van David Texeira en Michael de Leeuw mochten er zijn, net als de bekeken, doeltreffende schuiver van Filip Kostic. We krijgen steeds meer zin in komend seizoen!

 

Nu nog een creatieve middenvelder erbij voor de nodige Schwung op het veld en de verfijnde aanvoer naar de spitsen. Yoichiro Kakitani, de 23-jarige middenvelder van het Japanse Cerezo Osaka en 'trending topic'op het FCG Forum, zal dit op korte termijn niet worden. De Japanse smaakmaker zit niet in het vizier van FC Groningen omdat de FC momenteel niet in Japan scout, zo liet technisch manager Henk Veldmate ons weten. Wel is hij aardig op de hoogte van hetgeen Kakitani in zijn mars heeft, met dank aan Azië-fanaat Gerard Postma die een uitgebreide mail over Kakitani aan Veldmate heeft gestuurd. Het heeft echter wel wat voeten in de aarde om hem hierheen te halen, aldus de technische baas van de Trots van het Noorden, die op individuele namen van andere middenvelders niet wenste in te gaan.

 

Indeling veldspelers teams bij partijtjes acht tegen acht:

 

Oranje:

Zivkovic, Kirm, Magnasco, Kieftenbeld, Wijnaldum, Saban, Letschert

 

Groen:

Van Nieff, Ben Moussa, Lindgren, Botteghin, Kostic, De Leeuw, Kappelhof

 

Geel:

Burnet, Van der Velden, Hiariej, Schet, Ivens, Texeira, Hateboer

 

De keepers waren Marco Bizot (vandaag voor het eerst weer aanwezig na zijn uitgestelde vakantie) en Luciano. Stefan van der Lei heeft zich weer bij de beloften vervoegd, net als de gastspelers Jorrit Kunst, Kees Kwakman en Angelo Cijntje. Het clubloze trio houdt bij de equipe van Paul Raveneau de conditie op peil.

 

René Eijkelkamp, Martin Koeman en Henk Veldmate

(de technisch manager uiteraard met zijn mobieltje)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.