Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

517 gasten online

Ook op donderdagtraining druipt talent van Krisztián Adorján af; Hongaar speelt zaterdag mee in oefenduel

Na enkele trainingen is het ons al duidelijk - gastspeler Krisztián Adorján is een speler die in de smaak valt. Zijn naam zag al op 20 januari 2012 in dit artikel het levenslicht op onze site. Het betrof een stukje over twee andere Hongaarse proefspelers die op dat moment bij FC Groningen op proef waren, te weten Ádám Hajdú en Barnabás Bese. De clubsite van Liverpool schreef op 31 augustus 2010 het volgende over Adam Hajdu: "Hajdu arrives from MTK Budapest on a temporary transfer until June 30, 2011. The deal is subject to international clearance. The youngster is a Hungary U17 international and is teammates with the Reds' Academy starlets Patrik Poor and Krisztian Adorjan."

 

Wouter heeft vandaag weer een bezoekje aan het trainingsveld in Haren gebracht en berichtte het volgende over Krisztián Adorján: "Wat een talent heeft deze speler. Een geweldige techniek, heel erg rustig aan de bal, prima passing en hij speelt ook heel gedreven. Een regelrechte aanwinst voor de club."

Het Dagblad van het Noorden schrijft vandaag in de papieren editie dat ook de technische staf van FC Groningen onder de indruk is van de Hongaarse aanvallende middenvelder, die ook als spits uit de voeten kan. Hij zal komende zaterdag in Norg meespelen in het oefenduel tegen Helmond Sport. DvhN schrijft dat FC Groningen zal proberen Adorjan op huurbasis naar Groningen te halen indien hij ook in die oefenwedstrijd kan overtuigen. 

 

FC Groningen is nog altijd bezig om Tjaronn Chery naar Groningen te halen, maar de onderhandelingen verlopen stroef. Het DvhN schrijft dat ADO Den Haag naar verluidt € 800.000 voor Chery wil hebben, een bedrag dat FC Groningen te hoog vindt. Erwin van de Looi wil zijn middenveld graag met twee nieuwe spelers versterken. Een transfer van Chery naar Groningen hoeft het aantrekken van Adorjan dus niet in de weg te staan.

 

Tjaronn Chery zelf houdt zich op de vlakte. ADO Fans citeert de middenvelder na de oefenwedstrijd die ADO Den Haag gisteren tegen FC Oss speelde: "Wat ik wil? Dat is niet van belang. Zolang er geen akkoord is met een club, maakt mijn mening helemaal niks uit. Ik wacht af, meer kan ik niet doen. Ja, ik vond het de afgelopen tijd wel onrustig, maar ik kan het van me afzetten. Ik zie het wel. Ik wil graag hogerop, maar als ik bij ADO blijf, vind ik dat ook prima." Op de vraag of FC Groningen op dit moment sportief een stap hogerop is: "Ja, dat weet ik ook niet. Maar pas als de clubs er eventueel uitkomen, ga ik over dat soort dingen nadenken. Niet eerder. Wat komt, dat komt."

 

Ons is al lang en breed duidelijk dat we van uitlatingen van Chery niets wijzer worden. Hij heeft al gesproken met Erwin van de Looi en Henk Veldmate en zal inmiddels zeker weten of hij naar Groningen wil of niet.

 

De kogel zal  mb.t. Tjaronn Chery wat ons betreft snel door de kerk worden gejaagd. Graag of niet, en anders snel door naar Plan B, dat wij graag zouden invullen met "Kriztian Adorjan met Hilal Ben Moussa als backup." Deze optie mag wat ons betreft overigens ook Plan A zijn.

 

Verslag training van donderdagochtend van Wouter

 

Op het minder zonnige maar o zo gezellige sportpark De Koepel te Haren werkten de mannen van FC Groningen hun zoveelste training af in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook nu werd de groep weer in tweeën verdeeld. Dat betekende dat de B-kern op het bijveld ging trainen en 22 spelers waren op het hoofdveld te bewonderen. Mitchel Schet, Maikel Kieftenbeld (lies) en Michael de Leeuw gingen naar het bijveld omdat ze enkele pijntjes hadden; Arjen Hagenauw en Noureddine Boutzamar sloten zich ook bij hun aan en zo was er overal wat te zien. Jonas Ivens verbleef samen met Emil Johansson in het krachthonk en waren daarom niet buiten te zien. Henk Bos en Nick Bakker gingen samen met sportfysiotherapeut Peter Eppinga naar de sportschool.


Na de gebruikelijke warming up kregen de mannen een leuke techniektraining voor de kiezen van Marcel Groninger. Marcel, die vanavond met zijn team HHC Hardenberg aantreedt tegen Feyenoord, liet zich wel gelden tijdens deze oefeningen, leuk om te horen.

 

Daarna werd de groep in twee teams van 11 spelers verdeeld voor een partijspel. De teams waren als volgt ingedeeld:


1. Bizot, Magnasco, Botteghin, Letschert, Wijnaldum, Van der Velden, Adorjan, Lindgren, Kirm, Texeira, Kostic
2. Luciano, Kappelhof, Hateboer, Ekong, Burnet, Saban, Ben Moussa, Hiariej, Jones, Zeefuik, Mennega


Tijdens dit partijspel legde Erwin van de Looi veelvuldig het spel stil om vele dingen uit te leggen, zoals over het positioneel verdedigen. Zoals het eruit zag werd hier specifiek getraind op het compact verdedigen en de tegenstander snel en vroeg vastzetten. Er werd niet gescoord in dit partijspel.


Later werden er één doel naar voren geplaatst en werd er een partij gespeeld van acht tegen acht met de volgende spelers:


1. Bizot, Magnasco, Botteghin, Burnet, Van der Velden, Ben Moussa, Kostic, Texeira
2. Luciano, Kappelhof, Ekong, Letschert, Lindgren, Kirm, Wijnaldum, Adorjan


Op een iets kleiner veld dus dan op het 11 tegen 11 veld maar niet minder leuk om te kijken. Hier werd wel gescoord, o.a. door Lorenzo Burnet en Filip Kostic. Persoonlijk kon ik niet de hele tijd kijken, want ik was voor FCG Radio een interview aan het houden met Paul Raveneau en dat is zaterdag te beluisteren in FCG Radio.


Na ruim 1,5 uur was deze training weer over en ook kwamen al langzaam aan de spelers van het bijveld aandruppelen en was dus de gehele training afgelopen. Sommige spelers bleven nog lekker samen met een bal aan het pielen of deden wat dingen voor zichzelf, totdat het tijd werd om naar binnen te gaan waar Bonnie een heerlijke lunch voor de mannen klaar had staan.


Ook deze training heb ik eens goed gekeken naar het spel etc. van Krisztián Adorján en ik moet zeggen: wat een talent heeft deze speler. Een geweldige techniek, heel erg rustig aan de bal, prima passing en speelt ook heel gedreven. Ik denk dat als de FC het kan dat dit een regelrechte aanwinst is voor de club en vele toeschouwers zijn dat met mij eens. Ook de technische staf van FC Groningen is erg gecharmeerd van deze jongen, net als van William Ekong trouwens, en het zal ons niets verbazen alst beide jongens een contract krijgen aangeboden. Onze zegen hebben ze in ieder geval.

 

Vrijdagmorgen is de volgende training en dan zaterdag de confrontatie met Helmond Sport in Norg. Dat betekent meer tegenstand dan in de laatste wedstrijden, en dat is wel zo leuk. Krisztián Adorján zal de wedstrijd tegen Helmond Sport sowieso meespelen want de technische staf wil hem nu ook wel in een wedstrijd aan het werk zien. Lijkt ons geen verkeerde beslissing. Dus supporters willen jullie dit talent aan het werk zien dan allemaal naar Norg komen zaterdag a.s.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.